10.8 C
Budapest
Tuesday, October 4, 2022
KezdőlaphírNikon 24/7 fotópályázat nyertesei

Nikon 24/7 fotópályázat nyertesei

A nagy sikerre való tekintettel a Nikon 2013-ban ismét megrendezte 24/7 fotópályázatát, melynek díjátadó rendezvényére 2013.12.11-én este a Toldi moziban került sor.

A verseny ezúttal is a Nikon Magyarország Facebook oldalán zajlott egy különleges alkalmazáson keresztül, ahol a verseny 3 hete alatt a pályázók letölthették a feladatul kapott témákat, és feltölthették a nevezendő fotókat. A fődíj egy AF-S NIKKOR 70-200MM F/4G ED VR objektív volt, amit a Nikon Kft. szakmai zsűrije: Imre Tamás fotóművész, Baricz Katalin fotóművész és Lóránt Attila fotográfus, író ítélt oda.

A pályázat lényege idén sem változott: a jelentkezőknek a verseny 3 hete alatt összesen 3 lehetőségük volt arra, hogy teljesítsék a heti feladatokat, azaz fotókat töltsenek fel a 7 megadott témában. A mechanizmus azonban a rajongók visszajelzései alapján némileg változott. Az online közvélemény kutatásból ugyanis az derült ki, hogy a hét közben elfoglalt fotósoknak kényelmesebb, ha nem napi egy témát kell teljesíteniük, hanem maguk oszthatják be a rendelkezésre álló 168 órát. Viszont az előző év szabályait szigorítottuk, csak a verseny időtartama alatt, a téma kiírása után készült fényképekkel lehet nevezni.

A Nikon által felkért független szakmai zsűri döntésének értelmében a Nikon 24/7 fődíjasa Mészáros Zsuzsanna lett.

Fotópályázatunkra összesen. 3800 kép érkezett. A zsűri által legjobbnak ítélt, 15 különdíjas alkotást pedig a mellékelt link alatt érhetik el:
A 15 nyertes különdíjas alkotás

Nagyon köszönjük a pályázónak a részvételt és gratulálunk a díjazottaknak.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
clear sky
10.8 ° C
11.9 °
10.5 °
76 %
5.1kmh
0 %
Tue
17 °
Wed
18 °
Thu
20 °
Fri
21 °
Sat
18 °

További friss hírek