6.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Capa Központ megnyitó és Capa Projekt díjátadó ünnepség

2013. december 2-án 18-órakor nyitotta meg kapuit a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ. A Capa Központ ünnepélyes átadásával egy időben sor került a Capa Projekt – KORTÁRS VETÍTETT KÉPEK pályázat eredményhirdetésére és a kiállítás megnyitójára is. Köszöntőt mondott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Kőrösi Orsolya, a Capa Központ ügyvezető igazgatója. A kiállítást megnyitotta Féner Tamás Kossuth-díjas fotóművész és Telek Balázs fotográfus, képzőművész, kurátor.

A fődíjat a Budai Rajziskola fotográfiai szakának hallgatói érdemelték ki Öndivatbemutató című filmjükkel. Az alkotók: Asztalos Tamás, Kratochwill Ferenc, Lisztes Edina, Matos Gergő, Ryan Spencer, Szekeres Szilvia, Tajti Krisztián

További díjazott alkotók és alkotások:
– Az Origo fotórovatának tagjai által tervezett „Magyarország térben”, kiállítás-installáció
Fotók, multimédiás riportok: Hajdú D. András, Hirling Bálint, Mudra László, Pályi Zsófia, Szabó Balázs, Tuba Zoltán (fotóriporterek)
Koncepció: Magócsi Márton (rovatvezető)
Közreműködő szerkesztők: Ajpek Orsolya és Virágvölgyi István (korábbi rovatvezetők), Nagy Attila, Ostányi János és Szabó Zsolt (képszerkesztők)

– Sopsits Árpád – Soart Theater and Film Kft.: A milicista halála – variációk és vázlatok Robert Capa képeire, film

– Lakatos Benedek: Srebrenica – Temetetlen múlt, fotósorozat

– Szőnyi István: Robert Capa’s Masterworks – Politically correct and censored edition, fotósorozat

A kiállítás megtekinthető 2013. december 31-ig.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles