14.6 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

ThinkTank Airport Security™ V2.0 minden helyzetre

Bár a hattagú, az amerikai szállítási szabványoknak megfelelő Airport család táskáinak elnevezése a fotós felszerelés repülőgépen utaztatását szolgáló csomagolást sejteti, a sorozat legnagyobb tagja, az Airport Security V2.0 sokkal több annál, minthogy a bookoláskor feladjuk a mindenféle behatásra (mechanikus, elektronikus, mágneses stb.) érzékeny holmit, és az, a reptéri viszontagságokat maximálisan túlélve, épségben érkezik meg a célállomás futószalagára.

A belső méretről (33×53.3×17.8-20.3 cm) a számoknál többet mond el, hogy két professzionális, markolattal ellátott gépváz szinte elvész a táskában egyik végében, és a vastagságból adódóan a legnagyobb teleobjektívek becsomagolása sem okozhat gondot. A kisebb kiegészítőket akár két sorban is elhelyezhetjük. Ehhez tucatnyi, többféle méretű tépőzáras elválasztófalat kapunk a táskához, amelyek között speciális alakúakat is találunk, hogy a gépvázat akár objektívvel (500 mm/f4, 400 mm/f2,8) együtt is elcsúszásmentesen helyezhessük el. Minderre azért van szükség, mert mint tudjuk, a táskán belül is csak addig van a felszerelés biztonságban, amíg valami meg nem mozdul. Erre pedig – a reptéri csomagkezelési (rém)történeteket hallgatva, jócskán adódhat lehetőség, a célba érkezésig. Természetesen ehhez igazították a táska külső védelmét is, a vastag, béléssel és a merevítőkkel. Ennek azonban ára is van, a táska súlya üresen is 6 kilogramm körüli, hiszen ehhez a szállítást megkönnyítő alumínium fémszerkezet is hozzájárul.

A táskában kívül-belül több zipzárral ellátott zseb is található, amelyek közül a poggyász feladásakor biztonsági okokból inkább a belsők használata javasolt, de más esetekben a külsők is jó szolgálatot tesznek, hiszen rengeteg apróságot, iratot, kábelt és egyebeket helyezhetünk el bennük, a rekeszekre osztásnak köszönhetően jól áttekinthetően.

Az Airport Security tervezői sok mindenre gondoltak, és ennek megfelelően a táskához több kiegészítőt, hevedert is mellékeltek. Ezek segítségével monopodot vagy háromlábú állványt is a táska oldalára szerelhetünk, vagy a táskánkat hatalmas hátizsákká alakíthatjuk. További érdekesség a beépített, lakattal ellátott drótkötél, amellyel a táskát nyilvános helyen rögzíthetjük valamilyen elmozdíthatatlan tárgyhoz, például korláttal, hogy megnehezítsük ellopását, amíg iszunk egy kávét a büfében. A táska zárható is, ehhez a tervezők szellemes megoldást találtak ki.

A táskára szerelt számzáras „lakattal” a két oldalról behúzható zipzár kocsijait rögzíthetjük. Igaz, ez a megoldás nem véd a baltával történő erőszakos behatolás ellen, de nyilvános helyen nyújt egy védelmi szintet a lopás ellen. Az Airport Security tervezői gondoltak arra is, hogy a fotós nem egyetlen táskával indul útnak, például magával viszi a notebookját is, például a ThinkTANK Artificial Intelligence 15” vagy 17” laptop tokjában, amelyet egy tovább rejtett lopás gátló kábel-lakat kombinációval rögzíthet a táskához. További biztonsági elem, hogy a táskákat a ThinkTANK egyedi sorozatszámmal látta el, ami – ha regisztráltuk vásárlásunkat a cég oldalán – segít abban, hogy az elveszett táskánk könnyebben megkerüljön.

A táska belsejét puha velex bevonattal ellátott zárt cellás poliuretán hab burkolja, és az elválasztók is ebből készültek. A fedél burkolata nylon és a zsebek is hasonló anyagúak.

A külső burkolat impregnált, de nagyobb eső esetén használhatjuk a mellékelt esővédő huzatot is. A fém elemek kopásálló anyagok, a szállítást megkönnyítő fogantyú egyedi tervezésű, egymásban könnyen csúszó elemekből áll, amelyekhez cserélhető, futófelületükön műanyaggal bevont, alumínium kerekek is tartoznak. A beépített és mellékelt pántok és hevederek anyaga kopás- és nyúlásmentes nylon, a fém elemek pedig nikkelezettek.

A táska mind a felépítésnek, mind a biztonsági megoldásoknak köszönhetően nem csak utazáskor tehet jó szolgálatot, hanem minden esetben, amikor nagyobb felszerelést kell biztonságosan magunkkal vinnünk. Igaz, egy jól megtömött Airport Security a szó szoros értelmében súlyos terhet ró a fotósra, de ez a legtöbb profinak nem jelent akadályt, hiszen megszokták a mindennapokban is.

Steiner Gábor

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
697FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles