12.5 C
Budapest
Saturday, May 18, 2024

Természetfotó Magazin 2013/2. Nyár

A 2013/2. nyári számunkkal jelentkezünk. Újra itt a nyár, vagy mégsem? – márciusban még hó esett, most meg rendíthetetlenül az eső, 10-15 C° a hőmérséklet. Ez bizony hideg, de mi itt vagyunk, a természet megújult.

Ez már a tizenhatodik lapszámunk és a negyedik évünk, hogy megjelenünk. Az angolul olvasó ismerőseknek újra küldhetik, hogy elérhetők vagyunk Nature Photo Magazin névvel.
Ízelítő a most megjelenő számunkból:

Kalandtúránkat folytatjuk USA Új Mexikó államába. A mostani részben elkalauzoljuk önöket a White Sands National Monument csodálatos, fehér homokos dűnéi közé. Imre Anikó és Imre Tamás felvételein keresztül ismerhetjük meg ezt a távoli vidéket.

Új, vásárlási tanácsadó rovatunk folytatódik: a kezdő és középhaladó DSLR fényképezőgépek sokasága között szeretnénk eligazítani olvasóinkat, hiszen a nyaralás és kirándulás időszakában, nyáron szokták a legtöbben megvásárolni új fényképezőgépüket. Cikkünkben kitértünk arra, melyik mit tud, mire való igazán, segítve Önöket a választásban.

Késő tavaszi és nyári fotótémáink lehetnek a vadon élő, talajlakó orchideák. A kosborok, bangók különleges virágai a természetnek. Krivánszky Árpád kollégánk ad ötleteket a fotósoknak.
Terepen tesztelhettük a Nikon legújabb, fél-professzionális D7100 DSLR vázát, a helyszín a Hortobágy volt. A gép olyan jól szerepelt, hogy bátran ajánlhatom a Nikon felhasználóknak.

A magazinba ezúttal Kolluder Csaba tájfotó portfoliója került be. Képein keresztül adunk inspirációt a nyaralás alatti tájfotózáshoz, Csaba anyagainak jó része is ilyenkor készült.
Másik terepi tesztelésünkre a Canon EOS 6D full frames gépét vittük. Sokan gondolkoznak már egy ideje a váltáson a teljes képérzékelős vázra. Aki anyagilag megengedheti magának, ne habozzon, most tegye ezt meg.

GDT „Az Év Természetfotósa” németországi pályázat eredményes és díjazott képeiből adunk egy kis ízelítőt olvasóinknak. A tehetséges természetfotósok képanyaga rámutat arra, mennyire szép és érdekes a körülöttünk élő vadvilág és környezetünk.

Tippek-trükkök rovatunkban Krivánszky Árpád fotográfus olyan kompozíciókra és formákra hívja fel a figyelmet és ad képi világából ötleteket, amely a „nyitott szemmel járj és láss” fotós szemléletet hordozza magában.

„Népek-kultúrák-városok” sorozatunkban ezúttal Csicseriné Papp Mária perui utazásának izgalmas eseményeit és képsorait csodálhatjuk meg egy magyar utazó fotós szemszögéből. Tapasztalt fotósunk érdekes információkkal és maradandó élményekkel ajándékozza meg olvasóinkat.

Fogadják szeretettel tizenhatodik számunkat – már IPAD, iPhone és ANDROID verzióban is!

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,499RajongókTetszik
197KövetőKövetés
756FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles