6.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Kiosztották a CANON – EIZO Az Év Esküvőfotósa 2013 pályázat díjait

A PILLANART Magyar Esküvőfotós Szövetség nyílt fotópályázatot hirdetett az esküvői fotográfiát újszerű látásmódban, kreatívan művelő fotográfusok részére. Magyarország második esküvőfotós megmérettetése várakozásokon felüli érdeklődés mellett zajlott, 155 pályázótól 2180 nevezés érkezett, melyből egy öttagú zsűri választotta ki a díjazottakat. Az ünnepélyes díjkisztót a Garibaldi Bisztróban tartották.

A PILLANART Magyar Esküvőfotós Szövetség hagyományt teremtve idén másodszor hirdette meg az esküvői fotográfiát újszerű látásmódban, kreatívan művelő fotográfusok részére a CANON – EIZO Az Év Esküvőfotósa 2013 pályázatot. Ezzel a hazai esküvőfotós szakma fontos eseménye lett, hiszen Magyarországon ez az egyetlen ilyen témájú országos megmérettetés. A pályázat célja, hogy az alkotók bemutatkozási lehetőségén túl elismertebbé tegye a fotográfián belül azt a műfajt, ami a legtöbb fotográfust foglalkoztatja.

A 2013. április 29-én zárult pályázatra nyolc kategóriában a tavalyi év során készült képeket lehetett beküldeni. Ahogy várható volt, a legtöbb fotó a Kreatív páros képek kategóriába érkezett.
CANON – EIZO Az Év Esküvőfotósa 2013 pályázat zsűrizésére 2013. május 14-én került sor a Garibaldi Bisztróban A zsűrizés (a döntő kivételével) nyilvános volt és azt bárki figyelemmel kísérhette a Fotoklikk internetes portálon is. Az öttagú zsűri tagjai Jaksa Tímea fotográfus, Juhász Balázs fotográfus, Mihálszky Roland cinematográfus, Szipli Tamás fotográfus (Az év esküvőfotósa 2012), Vancsó Zoltán fotográfus voltak.
A pályázat fődíját a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó pályázó nyerte el:
2013-ban az Év Esküvőfotósa Kummer János

Az Év Esküvőfotója Tamás Pál képe lett

A kategóriákban az alábbi eredmények születtek:

AZ ÁTALAKULÁS VARÁZSA kategória
1. díj Tamás Pál
2. díj Pekár László
3. díj Szabó Zoltán

IGEN kategória

1. díj Buknicz Tímea
2. díj Csomor Attila
3. díj Kondella Mihály

KREATÍV PÁROS KÉPEK kategória

1. díj Herczeg Zoltán
2. díj Sás Benedek
3. díj Kovács Krisztián

KREATÍV MENYASSZONYI PORTRÉ kategória

1. díj Kummer János
2. díj Szita Márton
3. díj Bende Tamás

A BULI kategória

1. díj Szabó Zoltán
2. díj Alapi Gábor
3. díj Kondella Mihály

HUMOR kategória

1. díj Németh Dániel
2. díj Kummer János

GYEREKEK kategória

1. díj Daróczi Csaba
2. díj Csehák Szabolcs
3. díj Buknicz Tímea

RÉSZLETEK kategória

1. díj Herczeg Zoltán
2. díj Csehák Szabolcs
3. díj Kovács Ferenc

A LEGTEHETSÉGESEBB FIATAL különdíj
Sás Benedek

KÖZÖNSÉGDÍJ

Kovács Ferenc

A pályázat legszínvonalasabb képeiből nyílt kiállítás a Garibaldi Bisztróban (1054 Budapest, Garibaldi utca 4.) június 15-ig látható. A képek ezután a Westend City Centerben korlátkiállítás formájában június 17. – július 17-ig is megtekinthetők. A díjazott képek és a pályázatról minden információ megtalálható a www.palyazat.pillanart.hu portálon.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles