csütörtök, október 21, 2021
Kezdőlap!videóAnalóg - 21 magyar fotográfus a 20. századból - sajtótájékoztató

Analóg – 21 magyar fotográfus a 20. századból – sajtótájékoztató

ANALÓG – 21 magyar fotográfus a 20. századból címmel első ízben mutatkozik be a Körmendi – Csák Fotográfiai Gyűjtemény egy válogatott kiállítás keretében az Andrássy úti KOGART Házban. A tárlat 21 magyar fotográfus mintegy 160 művének segítségével nyújt betekintést a 20. század magyar fotóművészetébe: különböző irányzatú (elsősorban dokumentarista, és avantgárd) művészfotók mutatják be a 20. század második felének egyedi látásmódjait.

A sajtóbejáráson részt vett Szabó Noémi művészettörténész, a KOGART Ház kurátora, Kincses Károly fotómuzeológus, a gyűjtemény és a kiállítás kurátora, Csák Ferenc művészettörténész, a Körmendi-Csák Fotográfiai Gyűjtemény alapítója, valamint Colin Ford CBE brit fotótörténész, a londoni Szemtanú c. fotókiállítás kurátora.

NoGun
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

További friss hírek