Természetfotó Magazin 2012/3. Õsz

0
116

A 2012/3. õszi számunkkal jelentkezünk, eltelt a nyár és mi ismét itt vagyunk. Újra elsõként tudunk beszámolni egy kiváló profi fényképezõgép, a Canon-1D X terepi tesztelésérõl, illetve a víz alatti búvárkodáshoz a Nikon D7000 gépvázat próbáltuk ki.

Ez már a tizenharmadik lapszámunk, az elõzõ számnál elkezdtük fejleszteni a DIMAG -al közösen a digitális Tablet android és iPad verzióinkat; ha minden igaz, még ebben a negyedévben lesz saját iPad applikációnk a Magazinra és a Nature Photo Magazinera is. Ismét jelentkezünk angol nyelven, ugyanis rengeteg levelet kaptunk, hogy a világot érdeklik a kelet-európai fotós helyszínek és a cikkeink, ezért megint megjelenik a Nature Photo Magazine. Jelenlegi online magazinunk természetesen ingyenes marad, csak egy egyszerû regisztrációt kell tennie az olvasónak.

Ízelítő a most megjelenő számunkból:

„Kalandtúránk”: A Tara Nemzeti Parkba kalauzolja el önöket kollégánk

Terepi tesztelésünkön a Canon 1Dx-et köszönthetjük, melyet nagy várakozás előzött meg. A gép kiválóan szerepelt, nem véletlenül gondoljuk úgy, hogy egy igazi gladiátor született.

A „Tippek-trükkök” rovatban az őszi fotózáshoz adnak ötleteket, tippeket a Magazinunk szerkesztői. és mellett most Szekeres János is ad betekintést – az őszi nagyvad-fényképezésbe.

A Fotósuli rovatunkban a Tájfényképezés alapjait és ötleteit osztja meg az olvasókkal fotográfus, segítséget nyújtva azoknak, akik szeretnek tájfotózni, de ezt eddig nem tudatosan tették.

Portfoliónkban - és portréfotóst üdvözölhetjük. László több nemzetközi fotópályázaton komoly sikereket ért el és nagyon szereti a keleti kultúrát fényképezni.

A „Szép helyek”-ben, most két érdekes helyszínt is bemutatunk, a tájak szerelmeseinek Toscanat, illetve a magyarországi Bodrogzug rejtett titkait osztjuk meg az olvasókkal, mindkét cikket Imre Anikó és Imre Tamás írta és látta el illusztrációkkal.

A „Élet a vízfelszín alatt” rovatunkban most nem a hagyományos búvárfényképezést, hanem egy terepi tesztet olvashatunk fotográfus tollából. A Nikon D7000 fényképezőgépet vitték víz alá kollégáink.

„Népek-kultúrák-városok”: Pillantás Indiára sorozatunkban most Raxaul volt az úti cél. Ezt a cikket Teravágimov Pál írta, fényképezte és videózta; még több izgalom és kaland kerül az olvasó látóterébe.

Fogadják szeretettel tizenharmadik, jubileumi számunkat – már IPAD , ANDROID verzióban is!