5.4 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

FotóTipp.hu Review | FotoTipp.hu

Az adott értékelés: nincs

A fórumokat és olvasói leveleket olvasva sokszor találkozom olyan kérdésekkel, hogy kinek mi a véleménye egy objektívről, állványról vagy más eszközről. Mennyire vált be a mindennapi használatban? A fórumokban persze erre jönnek az érdekesnél érdekesebb válaszok, több-kevesebb információtartalommal. Az előző hozzászólásokat pedig hatalmas munka átnyálazni, és a siker akkor is kétséges. Persze ott vannak aztán a különböző online és nyomtatott magazinok amelyek „részletes” teszteket közölnek az újonnan megjelent eszközökről. Az esetek legnagyobb részében azonban ezek a tesztek nem igazán elfogulatlanok és nagyon ritkán objektívek. (A tesztmódszereket most nem szeretném ostorozni, pedig vannak hajmeresztő dolgok.) Azonban ennél is nagyobb probléma hogy ezek a teszek mindig csak egy adott példányra vonatkoznak, és nem adnak képet az adott eszköz általános minőségéről, a minőség szórásáról. Azaz ha a tesztelő kifogott egy nagyon jó példányt, akkor az egekbe fogja dicsérni, ha pedig véletlenül egy rossz darabot kapott, akkor lehúzza.


Azok a fotósok akik beszélnek angolul vagy németül jobb helyzetben vannak, ugyanis tőlünk nyugatabbra elterjedtek az ún. „customer review” oldalak. Ahol az egyes termékekről a felhasználói vélemények, összegyűjtve egy helyen, kereshetően hozzáférhetők. (Ilyen például a photosig.com review szekciója, vagy a fredmiranda.com hasonló része.)

A fentiekből kiindulva FotóTipp.hu csapata úgy gondolta, hogy van létjogosultsága egy magyar nyelvű fotós review szolgáltatásnak. Így aztán megszületett a „FotoTipp.hu Review”.

A „customer review” oldalakon található információk minden esetben a felhasználóktól erednek. Minél többen mondják el egy-egy termékről a véleményüket annál hasznosabb információs bázis lesz az oldal a jövőbeli felhasználók részére. Így hát arra szeretnénk kérni minden kedves olvasót, hogy bátran mondja el a véleményét, értékelje az általa használt eszközöket. Had legyen a FotóTipp.hu Review hasznos segítség, iránymutató mindazoknak, akik fotós eszközöket szeretnének venni.


A Review szekció használatáról


A FotóTipp.hu review oldalon minden FotóTipp.hu accountal rendelkező felhasználó tud véleményt írni ill. új terméket feltölteni. Felhasználói accountot a oldalon lehet létrehozni.


A kategóriák kialakítása egy induló állapot, amin kérésre, javaslatra tudunk változtatni. Ugyanígy folyamatosan töltjük fel az egyes termékcsoportokat, de ha valaki olyan eszközről szeretne írni ami még nem szerepel, akkor saját maga is hozzá tud adni terméket. A jobb felső sarokban található „Termék hozzáadása” menüpont kiválasztásával. A termékhez a gyártó nevét (Nikon, Canon…) valamint a pontos megnevezését kell megadni. Nem kötelező, de hasznos, ha pár szóban leírjuk a terméket magát (szigorúan a paraméterekre korlátozva).


Ha valaki terméket tölt fel, akkor azt kérjük, hogy amennyiben tud, akkor töltsön fel mellé egy maximum 200×200 pixel méretű képet is. Ha nem tud ilyen képet, az sem gond akkor keresünk mi képet a termékhez. A feltöltött termékek egy elfogadási sorba kerülnek amelyet naponta feldolgozunk. A felhasználók által feltöltött termékek az elfogadás után kerülnek publikálásra. Amiatt ha valaki egy általa frissen feltöltött termékhez szeretne véleményt (értékelést) is írni akkor azt a feltöltés után közvetlenül megjelenő oldalon kell hogy megtegye, mivel utána csak az elfogadást követően lehet a terméket értékelni (az elfogadás előtt a saját termékek oldalon sem fog megjelenni).


A vélemények írásakor pár szóban meg kell adni a termék véleményünk szerinti pozitívumait és negatívumait. Valamint egy 10-es skálán értékelni kell az adott terméket. A vélemény mezőben pedig elmondhatjuk szubjektív véleményünket. Illetve ha lehet, adjuk meg hogy milyen áron (Ft) jutottunk a termékhez, így a későbbi vásárlóknak lesz viszonyítási alapuk.


Reméljük tetszeni fog és hasznosnak találják majd ezt az új szolgáltatást.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles