18.8 C
Budapest
Thursday, May 2, 2024

állvány tuning | FotoTipp.hu

Az adott értékelés: nincs Átlag: 2.4 (5 értékelő)

Másfél éve pihen a szekrényben a FP-200 tuning játékszer. Ennek oka abban keresendő, hogy amikor rendeltem, még intenzíven használtam teleobjektívet. Azóta eltelt idő más aspektusba helyezte a dolgokat.

A stuff, amiről szó lesz a 2-es szériás Gitzo középoszlopos állványunk stabilitását hivatott feljavítani.
Egy fém jégkorong szerűséget képzeljünk el lyukakkal, amit a kiemelt középoszlop helyére kell helyezni (alulról csavarral megfogatni). Ttalán világosabban ez kis pdf jobban szemlélteti miről van szó

FP-200

A sebtében összeütött próba során Pusztai Laci produkálta a C 500/4 es szörnyet valamint az etalon Gitzo 1325 + BH55-öt Wimberley sidekick-el. Mivel Laci Systematic szériát használ ezért ennek nincs középoszlopa, ergo már gyárilag atom. Az én 8kg-ig terhelhető G1257om jól állta a sarat. Egetverő különbséget elsőre nem találtunk. Pár lövés után érezhető volt, hogy a rezonancia hamarabb ült el a nagyobb testvéren. A szörny és a kis wimbi oldalirányba csavaró ereje ellen kevés ez a kombó. Egyszerűen vétek egy ilyenre feltenni a milliós felszerelést..

FP-500+Sidekick

Semmiképpen nem említhető egy lapon a hekkelt állvány a 40.000 -Ft al drágább testvérrel szemben. Kell ez nekünk? Stabilabb nagyobb terhelésre szánt állvánnyal nem versenyképes egy ilyen megoldás, de ha terepen kell cipekednünk minden deka, számít. A 10.000 Ft-os vételár ár nem túl drága, de önmagába nem éri meg ideutaztatnunk a tengerentúlról. Talán C 300/2.8 hoz jó lehet, de inkább vásároljunk az egyel jobb gitzo-k közül ha már több mint egymilliót költöttünk teleobjektívre. A 1257 egyébként jóll állja a sarat és alapesetben nincs szükség a feljavítására (valószínűleg a C 300/2.8 -nál sem ami 2,5 kg,de ki fogom próbálni). Mindenesetre a rezgések hamarabb csilapodnak el vele mint nélküle..

A holmit ajánlom mindezek ellenére, ha másra nem is, gyengébb blog bejegyzések témájaként érdemes tárolni belőle a szekrényünkben.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
700FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles