19.1 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!videóTóth Zoltán János: Korporealitás. Testképek a fotográfiában.

Tóth Zoltán János: Korporealitás. Testképek a fotográfiában.

Tóth Zoltán János a Szegedi Tudományegyetem Vizuális kultúra és Irodalomelmélet Tanszék tudományos segédmunkatársának előadása.

A nyolcvanas évektől kezdődően a test kiemelt fontosságú kutatási területté válik a társadalomtudományokban. Az artisztikum világa és vele együtt a fotográfia hasonlóan érzékenyen reagál a testtel kapcsolatos ismeretelméleti válságra. A klasszikus reprezentáció tere összeomlik, és hirtelen politizálódni kezd. Vagyis a művészek kezdik saját testükön, nemi identitásukon keresztül definiálni magukat, és alkotásaikat. Az előadás azt mutatja be, hogy ez a fajta identifikáció miként megy végbe olyan fotóművészek esetében, mint Cindy Sherman, Robert Mapplethorpe vagy Keith Cottingham.

2012.04.04

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
tiszta égbolt
19.1 ° C
19.9 °
14.3 °
58 %
2.2kmh
0 %
sze
29 °
csü
28 °
pén
30 °
szo
24 °
vas
32 °

További friss hírek