3.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Milyen volt Magyarország 2011-ben? Évértékelés természetfotós-módra

A legkiválóbb hazai természetfotósok egybehangzó vizuális állítása szerint Magyarország az elmúlt évadban is varázslatos volt. És igen, ráadásul igazuk is van. A 2011-es év gazdasági-társadalmi-politikai problémáitól megtépázott idegrendszerű kételkedők a Természettudományi Múzeumban hajolhatnak meg az érvek súlya alatt, és legyinthetnek búcsút pesszimizmusuknak. Április 25-ig.

A nemzeti parkok szépségét megörökítő “Varázslatos Magyarország” fotópályázat 2010. március 1. óta biztosít lehetőséget a természet csodái iránt érzékeny fotósoknak, hogy egy folyamatos versenyben összemérhessék tudásukat. Az elmúlt évadban 171 fotós indult a versenyen, több mint 3000 képpel. A szakértő zsűri – Keleti Éva, Dr. Kalotás Zsolt, Suhayda László, Szilágyi Attila, Zsila Sándor és Sandra Bartocha – meghatározott pontrendszer alapján értékelte hónapról hónapra a beküldött fotókat, a megszerzett pontokból állt össze a fotósok ranglistája.
A Varázslatos Magyarország 2011-2012-es évadát összegző kiállítás megnyitóján az 50 legjobban szereplő fotós vehette át díját Gaál Pétertől, a pályázat főszervezőjétől. A “Varázslatos Magyarország természetfotó riportere” kategória győztese Daróczi Csaba lett, nagyon szoros versenyben, mindössze 5 ponttal megelőzve Barbalics Nándort.

Daróczi Csaba gratulál Barbalics Nándornak (c) Fotó: Photomania - Posztós Csaba

Daróczi Csaba gratulál Barbalics Nándornak (c) Fotó: Photomania – Posztós Csaba

Harmadik helyezett Géczy Dorottya. A “Varázslatos Magyarország természetfotó riportere kompakt szemszögből” kategóriában Kis Csaba nyert, második helyezett : Gór Ádám. A legtöbb pályázatot beküldő pályázó különdíját Krizák István vehette át, a legtöbb feltöltött fotóért Géczy Dorottyának járt különdíj. A közönségszavazás nyertese Ravasz Balázs lett, a legtöbb nemzeti parkban pedig Násfay Béla készített képet.

Gratulálunk a díjazottaknak, és sok sikert mindenkinek a 2012 április 1-én – nem tréfa – folytatódó 3. pályázati évad során.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles