Milyen volt Magyarország 2011-ben? Évértékelés természetfotós-módra

0
171

A legkiválóbb hazai természetfotósok egybehangzó vizuális állítása szerint Magyarország az elmúlt évadban is varázslatos volt. És igen, ráadásul igazuk is van. A 2011-es év gazdasági-társadalmi-politikai problémáitól megtépázott idegrendszerű kételkedők a Természettudományi Múzeumban hajolhatnak meg az érvek súlya alatt, és legyinthetnek búcsút pesszimizmusuknak. Április 25-ig.

A nemzeti parkok szépségét megörökítő “Varázslatos Magyarország” fotópályázat 2010. március 1. óta biztosít lehetőséget a csodái iránt érzékeny fotósoknak, hogy egy folyamatos versenyben összemérhessék tudásukat. Az elmúlt évadban 171 fotós indult a versenyen, több mint 3000 képpel. A szakértő zsűri – , Dr. , , , és Sandra Bartocha – meghatározott pontrendszer alapján értékelte hónapról hónapra a beküldött fotókat, a megszerzett pontokból állt össze a fotósok ranglistája.
A Varázslatos Magyarország 2011-2012-es évadát összegző kiállítás megnyitóján az 50 legjobban szereplő fotós vehette át díját Gaál Pétertől, a pályázat főszervezőjétől. A “Varázslatos Magyarország természetfotó riportere” kategória győztese lett, nagyon szoros versenyben, mindössze 5 ponttal megelőzve Barbalics Nándort.

Daróczi Csaba gratulál Barbalics Nándornak (c) Fotó: Photomania - Posztós Csaba

Daróczi Csaba gratulál Barbalics Nándornak (c) Fotó: Photomania – Posztós Csaba

Harmadik helyezett Géczy Dorottya. A “Varázslatos Magyarország természetfotó riportere kompakt szemszögből” kategóriában Kis Csaba nyert, második helyezett : Gór Ádám. A legtöbb pályázatot beküldő pályázó különdíját vehette át, a legtöbb feltöltött fotóért Géczy Dorottyának járt különdíj. A közönségszavazás nyertese lett, a legtöbb nemzeti parkban pedig készített képet.

Gratulálunk a díjazottaknak, és sok sikert mindenkinek a 2012 április 1-én – nem tréfa – folytatódó 3. pályázati évad során.

ranglista