7.2 C
Budapest
Tuesday, April 16, 2024

Benkő Sándor: Az idő fogságában – fotókiállításról

Benkő Sándor így ír Hollandiában létrejött kiállításáról:

A rendezvény a Hollandiai Magyar Követség felkérésére jött létre, mint a Magyar EU elnökség záróünnepségének egyik eseménye. Mivel magyar-német állampolgár vagyok, így európai polgár, aki mindkét kulturában otthonosan mozog, a Rotterdami Goethe Intézet lett kiszemelve a kiállítás helyszínéül. A központi elhelyezkedés, a modern berendezkedés és a jó látogatottsága nézettséget biztosít.
A kiállítás megnyitását egy 45 perces előadásom előzte meg, melyben a munkáim hátteréről tájékoztattam a circa 40-45 meghívott vendéget. A kiállítást Dr. Géczy Balázs, kulturattaché és Konzul Dénes Festetics de Tolna köszöntője indította, majd Robert Schilder a Circle-24 (nemzetközi fotósszervezet, melynek tagja vagyok) kurátora nyitotta meg. Mindösszesen 24 kép került kiállításra, az előadásom szövegét mellékelem.
A kiállítás Június 15-ig tart, majd a komplett anyag átkerül Hágába az Nemzetközi Atomleszerelési Hivatal Aulájába, ahol Július közepéig lesz kiállítva, ennek kurátora Dr. Tordai Csilla.

A megnyitó csoportképén látható személyek balról jobbra:

1. Dr. Géczy Balázs, Magar Nagykövetség Hollandia, kulturattaché
2. Robert Schilder, a Circle-24 kurátora
3. Jómagam
4. Dr. Tordai Csilla, kurátor
5. Konzul Dénes Festetics de Tolna, a Magyar Köztársaság rendkívül megbízott Konzulja Hollandiában

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles