12.5 C
Budapest
Friday, May 17, 2024

Willfried Baatz: Fotográfia

A szerző újszerűen, inkább példákon keresztül mutatják be az adott művészeti ág történetét, stílustörténeti fejlődését és azokat a jelentős impulzusokat, amelyek a továbbfejlődést szolgálták.

A szép kiadványairól ismert DuMont kiadó `Schnellkurs`- sorozata a művészet világába vezeti be az olvasót. Modern korunknak megfelelően szabad asszociációk segítségével csodálkozik rá a világ ismert és esetleg számunkra ismeretlen építészeti alkotásaira, műremekeire vagy kalandozik a divat világában. A könyvek szerzői nem törekszenek az adott téma szisztematikus, tudományos vagy enciklopédikus kiszélesítésére. Újszerűen, inkább példákon keresztül mutatják be az adott művészeti ág történetét, stílustörténeti fejlődését és azokat a jelentős impulzusokat, amelyek a továbbfejlődést szolgálták. A nagyon sok színes képet, illusztrációt tartalmazó könyvecskék a gyors eligazodást segítik az adott művészeti ágban. Az Építészetet olvasgatva bebarangoljuk az egész világot. A Fotográfia ismerteti a százötven éves találmány diadalmenetét, a kezdetektől a modern fényképezésig. A Divat bemutatja, hogyan alakult ki az öltözködés, a női és a férfidivat. Részletesen ismerteti a divatirány- zatokat a középkortól az haute-couture feltalálásáig. Bemutatja a neves divattervezőket és kitér arra is, hogy a médiumok mint divatminták milyen szerepet játszanak napjainkban.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,500RajongókTetszik
197KövetőKövetés
755FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles