5.4 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

A Földgömb Fotópályázat 2007 Eredményhirdetése

A Földgömb, a Magyar Földrajzi Társaság legendás folyóirata 2007 tavaszán hirdetett fotópályázatot a képi kultúra ápolása céljából.

Az emelt díjazású pályázatra 153 pályamű érkezett, több ezer fotóval. A neves fotósokból álló zsűri (Hász András, Kincses Károly, Vizur János) döntése szerint a Fény és táj kategória nyertese dr. Gottwald Péter (Győr), a Vándor kategória nyertese Papp Elek (Nagykőrös) lett.
A harmadik, Házam a sátram kategóriában a zsűri úgy találta, hogy nem érkezett megfelelő színvonalú pályázat, így ebben nem hirdetett eredményt.

A díjak átadására a Magyar Földrajzi Múzeumban, Érden, a Múzeumok Éjszakája keretében került sor. A rendezvényen, amelynek házigazdája – hajnalig tartó vetítéses előadásokkal – A Földgömb volt, közel 500-an vettek részt. A díjátadás így mind a laphoz, mind a fődíjhoz méltó keretek között zajlott. A fődíjat, az STA Travel által felajánlott kéthetes Bangkok-Hanoi körutazást Dobrudzsa című, 4 fotóból álló sorozatával Kerekes István (Marosvásárhely) nyerte.

A díjnyertes fotók megtekinthetők a www.afoldgomb.hu oldalon!

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles