22.8 C
Budapest
Saturday, May 25, 2024

Lőrinczy György (1935-1981): “Szaros seggel angyallá válni”

Lőrinczy György a hatvanas-hetvenes évek magyar avantgard fotográfiájának legmeghatározóbb alkotója és elméletírója. A Lőrinczy retrospektív kiállítása alkalmából megjelent könyvet részletes életrajz és bibliográfia teszi teljessé.

Lőrinczy György a hatvanas-hetvenes évek magyar avantgard fotográfiájának legmeghatározóbb alkotója és elméletírója. A kötetben hetvenhat fotográfiáján kívül helyet kapott az özvegye. Lőrinczy Kati által írott személyes hangú portré, amely pontos leírása Lőrinczy művészi fejlődésének. Szegő György esszéje filozófiai megközelítését adja a fotóknak. A Lőrinczy retrospektív kiállítása alkalmából megjelent könyvet részletes életrajz és bibliográfia teszi teljessé.
A Glória kiadóval közös kiadás.

1995, 142 oldal, 76 képpel.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
760FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles