20.4 C
Budapest
Tuesday, May 7, 2024

Csala Károly – Fazekas Eszter: A fény festője. Koltai Lajos operatőr

Kötetünk, amely elsőként mutatja be egy magyar filmoperatőr munkásságát, végigvezeti olvasóját Koltai Lajos izgalmas, fordulatokban és művészi feladatokban egyaránt gazdag életútján.

Koltai Lajos Európa-díjas filmoperatőr, a magyar filmművészet világszerte ismert személyisége. Pályája a hatvanas évek második felében indult: az akkoriban erősen társadalomkritikus dokumentumfilmek és dokumentum-játékfilmek mozgékony és drámaian valósághű operatőre. 1979-ben, a Bizalom című filmmel kezdődik a nemzetközi filmvilág elismerését is elnyerő együttműködése Szabó Istvánnal, operatőre az Oscar-díjas Mephistónak, a Redl ezredesnek, a Hanussennek s legutóbb A napfény ízének, melynek fényképezéséért megkapta az Európai Filmakadémia díját. Kötetünk, amely elsőként mutatja be egy magyar filmoperatőr munkásságát, végigvezeti olvasóját Koltai Lajos izgalmas, fordulatokban és művészi feladatokban egyaránt gazdag életútján.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,495RajongókTetszik
197KövetőKövetés
701FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles