7.2 C
Budapest
Tuesday, April 16, 2024

Fotósélet – 2009. október 19.

FÉNYKÉPÉSZ KÉPZÉS
A Budapesti Szolgáltató- és Kézművesipari Szakképző Isk. iskolarendszeren kívüli OKJ-s Fényképész és fotótermék-kereskedő képzést szervez.
A képzés ideje 1000 óra
Elméleti órák száma: 300 óra
Gyakorlati órák száma:700óra
Elméleti oktatási napok: heti 1 alkalom: péntek 13 órától-19 óráig
Gyakorlati oktatási napok: heti 2 alkalom: kedd 13 órától – 19 óráig
szombat 8.30. órától 16.30. óráig
Tandíj: 35o ezer forint, háromszori részletfizetési lehetőség (első részlet jelentkezéskor).
A képzés végeztével, sikeres vizsga esetén Fényképész és fotótermék-kereskedő bizonyítványt adunk.
Az államilag elismert OKJ-s végzettség iparengedély kiváltására is alkalmas.
A képzés várható kezdési időpontja: 2009 október 06.
Jelentkezési határidő: 2009. október 30
Képzés várható befejezési időpontja: 2010. november
Érdeklődni: Major Györgyné Éva 333-1762/130
Révay Erzsébet 333-1762/114
www.kezmuves-prateru.sulinet.hu E-mail: info@kezmuves-prateru.sulinet.hu
*
*

Kiállítások, meghívók, események
A Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait Maczkó Erzsébet és Rainer Péter Szakrális építmények a Kárpát-medencében című fotókiállításának megnyitójára 2009. október 22-én, csütörtök 16 órára a Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Iskola Kiállítóterme (a volt Zichy kastély földszintjén)
2072 Zsámbék, Zichy tér 3. Köszöntőt mond: Holnapy D. Márton plébános. Megnyitja: Dragonits Márta az Ars Sacra elnöke. Rendezte: Rainer Péter építész-belsőépítész. A kiállítás látogatható 2009. november 10-ig
hétköznap iskolaidőben 8 és 16 óra között
*

Noll Béla fotókiállítása a veszprémi HEMO-ban nyílik meg 2009. október 21-én 18 órakor. Látogatható november 4-ig, hétfőtől szombatig 10-től 18 óráig, vasárnap 14-től 18 óráig.
*
A XVIII. Alföldi tájak, emberek című fotókiállítást 2009. október 23-án 11 órakor Gavaldik Zoltán (Jászkun Fotóklub) nyitja meg Törökszentmiklóson, a Városi Művelődési Központban (Kossuth L. u. 135.). A tárlat november 11-ig látogatható naponta 10 és 18 óra között.
*
Október 6-án nyílt meg Incze Domokos E-AAFR, E-MAFOSZ (Erdély, Csíkszereda, Prisma Fotóklub) Színes világ című kiállítása a Székely Károly Szakközépiskola kiállítótermében. A csíkszeredai fotóművész 25 éve szerepel fotókiállításokon, ez volt a 10. önálló tárlata, ahol ötven alkotását tekinthette meg a közönség.
*

Koffán Károly polihisztor, festő, grafikus, bábművész, ornitológus, és fotóművész születésének 100. évfordulóján, szülőfalujában 2009. október 17-én róla elnevezett galéria nyílt, ahol mindhárom teremben Koffán Károly munkásságával kapcsolatos tárlatok láthatók: életrajzi-, fotó- és grafikai kiállítás (madarak, portrék, kezek). A bemutatókat szervezte és rendezte Szökőcs Béla. A kiállítások november 30-ig tekinthetők meg. Érdeklődni a 69/349-101-es és a 06-30/90-288-98-as telefonszámokon lehet
*
A 30 éves Budapesti Művelődési Központ tisztelettel meghívja Önt és barátait 2009. október 15-én (csütörtök) 18.00 órára a BMK Galériába FARKAS LÁSZLÓ, SIMÁK GERGŐ, PRUKNER JÁNOS, R’BERT BOB
– az intézmény által szervezett XXIII. Vizuális Művészeti Hónap díjazottjai – közös kiállításának megnyitójára.
A kiállítás november 14-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.
*
Mészáros Annarózsa Zenészek a liftben című fotókiállítása 2009. október 29-én 19 órakor nyílik – Sülyi Péter köszöntő szavaival – a Budapest Átrium Caféban (V. ker., Vörösmarty tér 1-3. I. em.). A tárlat november 12-ig látogatható.
*
Kecskeméten, a Művész Kávézóban (Rákóczi út 16.) 2009. október 15-től 27-ig tekinthető meg Vedres Ági és Fehér Vera LÁBJEGYZET című közös fotókiállítása.
*
A Világ éjszakai arca című fotókiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban tekinthető meg 2009. október 16-tól 31-ig. Hivatalos honlapja: www.twan.mcse.hu és
*
A kolozsvári E.K.E fotóklub kiállítása Nagyváradon, a Fekete Sas palotában tekinthető meg 2009. október 15-től november 2-ig. A kiállításon szerepelnek Bozsoki Adrienn, Deák József, Kalló Márta, Korom József, Korom Mária, Fazekas Ferenc, Lőrinczi István, Veress Miklós, Szász Attila, Mezei Elemér es Wéber László alkotásai.
*

Szabó Béla E-MAFOSZ/g (Győri Fotóklub Egyesület) 1989. október 23. – 20 éve kiáltották ki a Magyar Köztársaságot című fotókiállítása 2009. október 19-én 18 órakor nyílik meg Győrben, a Petőfi Sándor Művelődési Házban (Árpád u. 44.). Látogatható november 17-ig.
*

Láng Tibor E-MAFOSZ/g (Bakony Fotóklub) kiállításai: Kolontáron a könyvtárban látható november végéig a Passaui képek című kollekciója; Ajkán a Fotógalériában november 20-ig tekinthető meg a Fényfestés című kiállítása, amelyen több képzőművészeti megoldás is látható; Október 23.-a ünnepi rendezvényeként Veszprémben, a Dohnányi Zeneművészeti Szakiskolában Memento című anyaga szerepel; Ajkán a Bányász Közösségi Házban Egyiptomi arcok, emberek című kiállítása november végéig tekinthető meg; Veszprémben az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban a Folyosógalériában /régi épület/ megnyílt Békefi Antal és Láng Tibor Reneszánsz töredékek című kiállítása.
*
*

XV. ALFÖLDI FOTÓSZALON megnyitó ünnepsége október 23-án 15.00 órakor Szentesen, a Művelődési és Ifjúsági Házban (Tóth J. u. 10-14.) lesz. A kiállítást megnyitja: Szirbik Imre Szentes város polgármestere, országgyűlési képviselő. A tárlat december 1-ig látogatható.
*

JEGYZŐKÖNYV
Készült: a Szentesi Művelődési Központ (6600 Szentes, Tóth József utca 10-14.) hivatalos helyiségében, 2009. október 10-én, a XV. Alföldi Fotószalon pályázatra beérkezett képek zsűrizéséről.
A zsűri tagjai: Balla András fotóművész (Esztergom), Baricz Katalin fotóművész (Budapest), Vékás Magdolna fotóművész (Budapest)
A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör ebben az évben is meghirdette a hagyományos fotópályázatát és fotókiállítását, a XV. Alföldi Fotószalont (XXIX. Dél-alföldi Fotószalont). A pályázatra beérkezett 92 szerző 423 alkotása. Kiállításra a zsűri 39 szerző 60 db fotográfiáját fogadta el.
Díjazottak:
I. díj Kovács Tamás (Kecskemét) – Életünk tükörképei vagyunk
I. díj Szabó Maya (Kecskemét) – Mozaikok I. III. V. (kollekciódíj 3 képre)
I. díj Török Tibor (Kalocsa) – Juhász portré
A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének plakettje: Berezvai László (Szegvár) – Kerekez-Ő
Különdíj: Gál András (Debrecen) Felhő portré I.
Dr. Gyeviki János (Szeged) – Jin-jang
Marton Ferenc (Mindszent) – Acél-árnyék
Törköly József (Szeged) – A kastély
Zvaló László (Kecskemét) – Levelek 4
A kiállításra bejutott képek jegyzéke megtekinthető a www.mafosz.hu weboldalon (október 21-től)
*
*

JegyzŐkönyv
amely készült 2009. október 15-én a Budapesti Szolgáltató- és Kézművesipari Szakképző Iskolában a. 6. Nemzetközi Fotópályázat zsűrizésén.
A bíráló bizottság tagjai: Győri Lajos szakíró (HU), Lőkös Zoltán AFIAP (HU), Nagy Tivadar MZSF (SK)
A pályázatra beérkezett 294 szerző 1028 db képe. Kiállításra javasolva 91 szerző 120 alkotása. A képjegyzék a jegyzőkönyv melléklete (megtekinthető a www.mafosz.hu weboldalon október 21-től)
A zsűri díjazásra javasolja.

Felnőtt kategória:
I. helyezett: Szabó Gábor (Pécs): Csernobil 1986
II. helyezett: Szathmáry-Király Ádám (Sajógalgóc): Jéggitár
III. helyezett: Koczó Ferenc (Szerbia): Kettesben
Különdíj: Terebesi Tamás (Kazincbarcika): Az x fogságában
Különdíj: Velican-Patrus Dóra (Budapest): Pillangó
Különdíj: Szalay Gábor Zsolt (Pécs): Életre kelt festészet I.
Különdíj: Szabó Gabriella (Ellend): Munkáskéz

Ifjúsági kategória:
I. helyezett: Edőcs Katalin (Budaörs): Boldog karácsonyt!
II. helyezett: Welczenbach Tamás (Komló): The Beatboxer
III. helyezett: Gácsi Mónika (Nagyréde): Hegyek, völgyek
Különdíj: Nagy Mariann (Budaörs): Kontaktus
Különdíj: Bojan Sontacchi (Horvátország): OPP
Különdíj: Kiss Tamara (Budapest): A leselkedő

16 év alatti kategória:
I. helyezett: Gosztom Gergő (Sopron): Akt I.
II. helyezett: Antal Ágota (Sajóivánka): Cinderella
III. helyezett: Szabó Rita (Szentes): Egyensúly
Különdíj: Kozma Attila (Budapest): New York-i galambok
*
*

Magyar sikerek külföldön
A Természetfotósok Nemzetközi Szövetsége (IFWP) Svájcban megrendezett 2009-es nemzetközi pályázatán a Foto Natura Természetfotós Egyesületből II. és III. díjat nyert Bárány Gusztáv (Érd). Rajta kívül a Bex városában megnyílt tárlaton szerepelt még Réti Zoltán, Pálfalvi Tamás, Kenéz György és Szekeres János.
További információ: http://www.fotonatura.hu/fotonatura/site/rolunk_hirek_dij.php
*

Kerekes Istvánnak EFIAP/b (Mosonmagyaróvár) a 30th Northern Counties International Salon of Photography (Anglia) című pályázaton 6 munkáját fogadták el, melyből a “Mekong gyereke” című fotó NCPF Certificate of Merit -ben részesült.
*
*

Fotóművészeti Nyári Egyetem záró kiállítása
A Fotóművészeti Nyári Egyetem záró kiállítását Bonyhádon, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban (Széchenyi tér 2.) nyitjuk meg 2009. november 7-én (szombaton) 11 órakor. Ugyanitt adjuk át a fotóalbum tiszteletpéldányait mindazoknak, akik bejutottak a kiállításra.
A kollégiumban étkezést és szálláshelyet tudnak biztosítani, amennyiben erre igény mutatkozik. A térítési díjakat előre be kell fizetni a MAFOSZ számlájára. Csak négy, öt és hat ágyas szobákat tudunk felkínálni.
Szálláshely szombat éjszakára: 1800 Ft
Reggeli (vasárnap) 400 Ft
Ebéd (szombaton és vasárnap) 800 + 800 Ft
Vacsora (szombaton 800 Ft
Jelentkezni október 30-ig lehet: gyoril@mmikl.hu címen, felsorolva, milyen szolgáltatásokat kíván igénybe venni. Aki már a FNYE részvételi díjában befizetett 3000 Ft-ot az albumra, az e felett kapja meg a térítésmentes példányt, vagy beszámítjuk az ellátásába, igénye szerint.
Természetesen azok a kiállítók is megkapják később Budapesten, vagy más helyszínen a fotóalbumot, akik bármely okból nem tudnak Bonyhádra utazni. Aki pedig átvállalja a postaköltséget (1.000 Ft) annak postán küldjük el a tiszteletpéldányt.
*
*

Fotós táborok Erdélyben
Október 5 – 9. között rendezték meg Felsőboldogfalva községben (Udvarhelyszék) a helyi polgármesteri hivatal és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont (Székelyudvarhely) által szervezett második fotótábort ( az első április utolsó hetében volt). Mivel a község tizenegy településből áll, a szervezők úgy döntöttek, két hetet szánnak azok dokumentálására. A gazdag fényképanyagból készült kiállításra, terveik szerint, 2010 májusában a felsőboldogfalvi falunapok keretén belül kerülne sor.
A XIV. Nemzetközi Fotótábornak október 16 – 23. között Zetelaka község ad otthont.
A meghívott fotósok – Tóth Zsuzsanna (Hatvan), Tiszavölgyi Zsolt (Füzesabony), Ádám Gyula, Várday Béla (Csíkszereda), Egyed Ufó Zoltán (Kükkülőkeményfalva), Antal Levente (Sepsiszentgyörgy), Kuthi Lázár (Felsőboldogfalva), Fekete Réka, Péter Zoltán, Balázs Ödön (Székelyudvarhely), Kozma Erzsébet, Dáné Tibor (Zetelaka) – a táj és természeti értékek megörökítése mellett a még fellelhető hagyományos életforma és néprajzi örökségre is nagy hangsúlyt fektetnek. Szervezők: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Pro Zetea – Zetelakáért Alapítvány.
*
*

“B A N J A L U K A 2 0 0 9” 3rd INTERNATIONAL SALON OF PHOTOGRAPHY 17th INTERNATIONAL EXHIBITION OF SLIDES
A november 9-i beérkezési határidővel meghiretett FIAP védnökségű fotópályázat feltételei és nevezési lapja megtalálható a www.mafosz.hu weblapon.
*
*

FOTÓPÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Így fogyasztunk mi – életképek napjaink fogyasztói társadalmából
A pályázati felhívás teljes terjedelemben és NEVEZÉSI LAPPAL együtt letölthető a www.mafosz.hu -ról

1. A pályázat kiírója:
A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal együttműködésben.

2. A pályázat célja, művészeti koncepciója:
A pályázat célja, hogy napjaink fogyasztói társadalmának karakteres vonásait, előnyös és árnyoldalait, humoros, groteszk, vagy megdöbbentő jellegzetességeit a fotógráfus lencséjén keresztül bemutassa, és egy átfogó kiállítás keretén belül a fogyasztókkal is megismertesse, továbbá lehetőséget biztosítson, hogy a professzionális és amatőr fotósok a fogyasztói társadalomról, fogyasztói szokásokról, a vállalkozások által a fogyasztókra zúdított információáradat hatásairól alkotott képüket művészi eszközeikkel megjeleníthessék. A beérkezett pályaművekkel több állomásos kiállítássorozat keretében ismerkedhet meg a nagyközönség.

3. Pályázati kategória:
A pályaművek egyéb megkötés nélkül egyetlen kategóriában, társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában mérettettnek meg a zsűri előtt.

4. A pályaművek értékelése:
A beérkezett pályaműveket 3 tagú szakmai zsűri értékeli. A zsűri tagjai a kiírók és a sajtó, valamint a szakma képviselői.

5. Díjazás:
A szakmai zsűri az általa legjobbnak ítélt három pályaművet díjazza.
1. helyezett: 500.000. Ft
2. helyezett: 300.000. Ft
3. helyezett: 200.000 .Ft
A zsűri adott esetben különdíjra javasolhat egy pályaművet, s egy mű a közönség szavazata alapján kerül díjazásra. Az utóbbi két nyertes 50-50 000 Ft díjazásban részesül.
Az ünnepélyes díjátadásra a beküldött pályaművekből rendezett kiállítás megnyitóján, 2009. decemberében kerül sor.

6. Pályázati naptár:
Nevezés kezdete: 2009. október 15.
Pályázatok leadási határideje: 2009. november 15.
A zsűrizés időpontja, eredményhirdetés: 2009. november 27.
A pályázók értesítése: 2009. november 30-ig
Ünnepélyes, díjátadással egybekötött kiállítás megnyitó: 2009. december 14 (hétfő).

7. Pályázati feltételek
Pályaművet nyújthat be bármely 18. életévét betöltött, Magyarországon lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy, amennyiben a jelen pályázati felhívásban foglalt feltételeket magára nézve elfogadja. A pályázatban professzionális és amatőr fotósok egyaránt részt vehetnek.
Egy pályázó maximálisan 5 pályaművel pályázhat. Lehetőség van képsorozat beküldésére, mely maximum 5 képből állhat. Egy képsorozat egy pályaműnek minősül. Képsorozatok zsűri általi megbontása, átszerkesztése a szerzői mű integritásának megőrzése érdekében nem lehetséges.
Az érvényes pályázás feltétele a pályaművek és a hiánytalanul kitöltött pályázati lap elektronikus és postai úton való egyidejű elküldése. Az elektronikus anyagok beküldésének határideje: 2009. november 15. Amennyiben a pályázó elektronikus úton feladott pályázata megérkezett november 15-ig, a nyomtatott képek postára adására november 18-ig van ideje. Határidőn túl postára adott, vagy elektronikusan meg nem érkezett pályázat érvénytelennek minősül.
A pályázaton való részvétel díjmentes.
A beküldött fotók és CD-DVD lemezek visszaküldésére nincs lehetőség. A kiállításra nem kerülő pályaművek legkésőbb 2009. december 21-ig átvehetőek a pályázat kiírója által megadott helyen. A kiállításra kerülő képek eredeti példánya, és beküldött CD-DVD lemezei a kiállítás sorozat lezárását követően a kiíró által később megadott helyen és időpontban átvehetőek.

8. Etikai elvárások:
A beküldött pályaművekkel szemben elvárás, hogy hiteles mondanivalót közvetítsenek, etikailag ne legyenek kifogásolhatóak.
A pályázó kizárólag saját szerzői alkotásával pályázhat, mely feltétel megsértése a pályázatból történő kizárást, esetleges díjazást követő tudomásszerzés esetén a díj visszavonását vonja maga után. A pályázó a pályázati lap kitöltésével nyilatkozik arról, hogy a pályamű saját szerzői alkotása, és az más szerzői jogait semmilyen formában nem sérti.
A pályázatban nem vehetnek részt a kiíró szervezetek tagjai, munkatársai, valamint közeli hozzátartozói. E követelmény megsértése a pályázatból való kizárást vonja maga után.

9. Technikai követelmények
A pályázatban színes, vagy fekete-fehér eljárással készített papír alapú, vagy digitális képek vehetnek részt.
Papír alapú képek esetén a hosszabbik oldal minimálisan 30, maximálisan 40 cm oldalhosszúságú lehet. A szélességet a kiválasztott hosszúsághoz viszonyított méretarány szabja meg. Maximális papírvastagság: 2mm.
Digitális képek JPEG formátumban maximális minőségben vehetnek részt a pályázatban, minimális képméret 2000×3000 pixel (6M pixel).
Papír alapú képek esetén a kép hátoldalán jól olvashatóan kérjük feltüntetni az alábbi sorrendben a következő információkat: szerző neve, kép címe, kép sorszáma.
Digitális képfájlok elnevezése az alábbi információkat tartalmazza kis betűvel, ékezet és szóköz nélkül, alsó vonással: szerző neve, kép címe, kép sorszáma (pl: kovacs_istvan_kep_neve_kep1.jpg)

10. Rendelkezés a szerzői és felhasználói jogokról
A pályaművet benyújtó szerző az alábbi feltételekkel járul hozzá szerzői alkotása felhasználásához:
A pályázat kiírója a pályaműveket díjmentesen felhasználhatja a pályaművekből rendezendő kiállítássorozat, esetleges későbbi pályázat népszerűsítésére a mű szerzője és a mű címe egyidejű feltüntetése mellett, a mű integritásának sérelme nélkül.
A kiíró díjazásmentesen jogosult a művek kiállítására a kiállítás keretében, továbbá használni az alkotást a kiállításhoz kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, tv műsor, reklám stb. keretében.
A kiállító szakmai, oktató tevékenysége körében jogosult a képek díjmentes hasznosítására, többszörözésére, és közzétételére, a szerző személyhez fűződő jogainak sérelme nélkül.
A szerző hozzájárul, hogy a kiíró a kiállításra kerülő pályaművekből készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a szerző személyhez fűződő jogainak egyidejű tiszteletben tartásával.
A pályázat kiírójának non-profit tevékenységére tekintettel a pályázó a díjazásról lemond amennyiben a munka bármilyen publikálása az eredeti pályázattal, illetve a kiállítással, vagy a kiíró szakmai tevékenységével kapcsolatos. A szerzői alkotás esetleges profitorientált hasznosításának feltételeit a kiíró és a szerző között megkötendő megállapodás tartalmazza.
A pályázó a jelentkezési lap kitöltésével és megküldésével tudomásul veszi, és magára nézve elfogadja a szerzői és felhasználói jogokról szóló tájékoztatást.
Jelen felhívásban nem szabályozott kérdésekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény előírásai irányadóak.
A kiíró fenntartja a pályázati felhívásban foglaltak módosításának jogát. A kiíró személyes jellegű adatot kizárólag a pályázattal összefüggésben kezel és tárol, azt harmadik személy részére nem adja ki. A kiíró a megadott határidőig át nem vett pályaműveket nem őrzi meg, és nem tárolja. A kiíró a pályaműveket fokozott gondossággal kezeli, a pályaművekben bekövetkezett bármely kárért való felelősségét kizárja.

11. Kapcsolat, további információ
A pályaműveket az alábbi postacímre kérjük megküldeni: 1053 Budapest, Henszlmann Imre utca 9. Fsz. 1.
Pályázattal kapcsolatos további tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken kaphat:
Web: http://www.fome.hu/?cid=fotopalyazat
Tel: 0036/52/507461; 0036/30/9826485; 0036/30/5896669
E-mail: budapest@fome.hu
*
*

„Szülőföldem szép határa 2010” fotópályázat
A Magyar Művelődési Társaság, (MMT) a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus (MMIKL), és a Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány fotópályázatot hirdet határon innen és túl.
Olyan képeket várunk, amelyek a szűk értelemben vett szülőföldünk (lakókörnyezet, település, kistáj) valamely értékét (épített vagy természeti környezet, közösségi esemény stb.), illetve az ember és az őt körbevevő táj, mikrovilág kapcsolatát, egymást erősítő viszonyát mutatják be. (Nevezetesség, helytörténeti kuriózum, viselet, szokás, műtárgy, a „mi népünk”). A pályázat célja: értékeink megmutatása, rejtett értékeink felfedezése, ezáltal nemzetünk önbizalmának erősítése; ezért – bár lényeges a művészi kompozíció is – a zsűri elsősorban a bemutatott téma érdekességét, hangulatát, érzelmi töltését veszi figyelembe. A pályázaton bárki részt vehet életkortól, lakóhelytől és foglalkozástól függetlenül.
A beadható képek száma: szerzőnként maximum 3 db. A pályázók digitális felvételt küldhetnek be e-mail-en, az mmt.mmi.fotopalyazat@gmail.com címre.
A pályaművek lehetnek digitális fotók, vagy hagyományos technikával készült és utólag digitalizált (beszkennelt) felvételek. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a manipulált képeket a zsűri kizárja. (Nem számít manipulálásnak a kép 25%-nál kisebb mértékű megvágása, a teljes képet érintő, kismértékű színkorrekció, a színes felvétel fekete-fehérré alakítása és a szkennelési/digitalizálási hibák retusálása.)
A fotókat legalább 3 megapixel méretben, jpg formátumban kérjük beküldeni. Az elküldött képhez jelentkezési adatlapot kell csatolni, amely tartalmazza a pályázó nevét, címét, telefonszámát.
Az e-mail-ben küldött képek terjedelme ne haladja meg a 3 Mbyte-ot. Három nevezett kép esetén több e-mail-ben célszerű beküldeni a pályaműveket.
A képek file-nevében szerepeljen a szerző családneve, keresztneve, és a kép címe (Családnév, Keresztnév, A kép címe1.jpg).
A legjobb képekből a Magyar Művelődési Társaság és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorárus országjáró vándorkiállítást rendez, s ennek anyagát (lehetőségeitől függően) CD-n vagy könyvben is megjeleníti. A kiíró a pályázatra beküldött felvételeket saját kiadványaiban (album, honlap) külön díjazás nélkül felhasználhatja, a fotókból rendezett kiállításon bemutathatja, hiszen a pályázat célja a közjó és a kulturális értékeink megőrzésének szolgálata. Kérjük, csak az küldje el a pályázatra alkotásait, aki a küldetésünkkel egyetért, és a feltételeket vállalni tudja.
A pályaművek elbírálását neves a MMT, MMIKL és a MAFOSZ szakértői végzik. A győztesek 8.000.- Ft. értékű fotóalbumot kapnak..
A zsűri a teljes képlistát nyilvánosságra hozza.
Ha a képeket a pályázó CD-n küldi be, pályázati anyagát a következő címre várjuk:
Magyar Művelődési Társaság, 1011 Budapest, Corvin tér 8.
Információ kérhető: markanna1947@t-online.hu

Beérkezési határidő: 2010szeptember 1.
Zsűrizés: 2010. szeptember 30-ig.
A díjazottakat e-mail-ben (e-mail-cím hiányában postai úton) értesítjük ki.
Az első kiállítás a: Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus előterében kerül megrendezésre 2010. november 1. és 15. között.
(A megnyitó pontos időpontját később hozzuk nyilvánosságra.)
A kiállítás kölcsönözhető 2010. decemberétől!
**************

Fotósélet – 2009. október 19.
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos
Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmikl.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Üzenetrögzítő éjjel-nappal: (1), 212-6258, Postacím: MAFOSZ, 1011 Bp., Corvin tér 8.
Archív számok megtalálhatók: www.erikanet.hu (a fényképezőgépre kattintva); a www.mmikl.hu és a www.mafosz.hu weboldalakon. Megjelenik a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumának támogatásával

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles