7.7 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

Fotósélet – 2009. augusztus 6.

Tarka fotókiállítás jegyzőkönyve
Készült 2009. július 31-én a Vörösmarty Mihály Általános Művelődési Központban (Bonyhád, Széchenyi tér 2.)
A zsűri tagjai: Győri Lajos, Máté Réka fotós, Füller Imre az MTE ügyvezető igazgatója. A jegyzőkönyv vezetője Pálné Szabó Edit. A zsűri értékelte a pályázatra érkezett 224 db fotót, melyet 53 pályázó nyújtott be. A zsűri döntése alapján 93 db kép kerül kiállításra, melyek közül a következő alkotók részesülnek díjazásban:

I. díj Streicher Tamás (Bonyhád) Szálkai szürkület

II. díj Szabó Attila (Csíkszereda) Zsiráfok

III. díj Tóth István Zsolt (Dombóvár) Tülekedés

Magyartarka Tenyésztők Egyesületének Különdíja: Incze Domokos (Csíkszereda) Szénakészítés
MAFOSZ különdíj: Hatvani Ágnes (Budapest) Kitaposott úton és Málik István (Gyula) Marhára kíváncsian
A Bonyhádon megrendezett tarka fotókiállítás eredménye megtekinthető itt:
http://www.volgysegportal.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1594&Itemid=86
A kiállításon bemutatott alkotások listája pedig hamarosan a www.mafosz.hu weboldalon is elérhető lesz.
*
*

Fotókiállítás
A Debreceni Fotóklub Virágok fotókon című kiállítása augusztus 12-én 17 órakor nyílik Debrecenben, a Bem tér 19.sz. alatt. A képek szeptember 10-ig tekinthetők meg ezen a címen.
*
*

A MAGYAR FOTOGRÁFIA NAPJA – 2009. AUGUSZTUS 29.

Eseménynaptár – időrendben

Július 17.
Sopron
A Páneurópai Piknik 20. évfordulója című fotó- és dokumentum kiállítás
Helyszín: Bástya-gödör, Sopronban
Megnyitó időpontja: 2009. július 17.
A kiállítást megnyitotta: Abdai Géza alpolgármester
Megtekinthető: 2009. október 31-ig naponta 10-től 19 óráig látogatható.
További információk: Horváth Endre AFIAP fotóművésztől a 99/331-298-as telefonszámon és Pócza Gábortól a fotopocza@gmail.com email címről
Kiállítók: a Soproni Fotóművészeti Kör tagjai és Lobenwein Tamás

Július 22.

Arad
A békéscsabai Márvány Fotóműhely kiállítása
Helyszín: KLIO bemutató terem, Arad
Megtekinthető: 2009. július 22-től augusztus 12-ig, hétfőtől péntekig, 10-től 18 óráig
Kiállítók: Ambrus Éva, Barabás Ferenc, Bazsó Imre, Bazsó Imréné, dr. Blahut Károly, dr. Grin Igor, Dunai Katalin, Ifj. Nagy Károly, Katona Péter, Kutikné Pintér Eszter

Lipták László, Machlik Gergely, Monostoriné Hrabovszky Éva, Nagy Károly, Pető László, Petró Zsolt, Rácz Attila, Rózsa László, Takács Marian, Varga Gyöngyi és Virág Mihály.

Július 27.

Budapest

Utazás a világ körül, 2009 – Ausztrália magyar szemmel
Helyszín: Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, 1011 Budapest, Corvin tér 8.
Időpont: 2009. július 27-től augusztus 21-ig
Nyitva: Hétköznapokon 8.00-tól 20.00 óráig, hétvégén csak akkor, amikor egyéb program miatt is nyitva a ház
További információk: Győri Lajostól a gyoril@mmikl.hu email címen és az (1) 225-6033-as telefonszámon
Kiállítók:Balogh Áron, Berendi József, Berényi Aurélia, Czipri Zsolt, Csorba Károly, Dávid Anikó, Farkas István, Farkas Sándor, Galló Krisztina, Gelencsér Laya, Humm István, dr. Janzsó Gergely György, Jaskó Anita, Jászberényi Márta, Jó Ilona, Kizmann Anita, Koren Zsolt, Kóródy Zsuzsanna, Kovács József, Marton András, Mosonyi Árpádné, Nagy Csaba, Paál Béla, Pécsek Béla, Róna Tibor, Sándor Péter, Szatmári Zoltán, dr. Tóth-Almási Péter, Tóth Keresztes Melinda, Varga Zoltán és dr. Winkler Gábor.
„Ausztrália a magyarság nagyobb része számára maga a megtestesült egzotikum, a sehol máshol nem látható természeti szépség szinonimája, sokunk turisztikai vágyálma. Bár a hatalmas földrajzi távolság rideg realitása sokakat megakadályoz abban, hogy ellátogassanak a Föld minden más részétől különböző kontinensnyi országba, akik eljutnak oda, felejthetetlen élményekkel térnek vissza Ausztrália flórájáról és faunájáról, a táj teljesen egyedi formáiról és színeiről, az ausztrál társadalom sokszínűségéről és vendégszeretetéről.
Sok honfitársunk számára Ausztrália egészen más jelentéssel bír, mindenekelőtt az újrakezdés lehetőségét testesíti meg. Ott délen több tízezer magyar talált menedéket és új hazát a múltban, akik aztán munkájukkal, szorgalmukkal és tehetségükkel az ausztrál társadalom megbecsült, szeretett tagjaivá váltak. Többen kiemelkedő eredményeket értek el az üzleti életben, a politikában vagy a művészetben, és abban is segítenek, hogy Magyarország és Közép-Európa konkrét és nagyon pozitív jelentést kapjon a glóbusz túlsó oldalán.
Amikor az Utazás a világ körül – 2009 – Ausztrália fotópályázat ötlete megszületett, Ausztrália szépségeinek megmutatása és az ott élő magyar közösség támogatása egyszerre motivált bennünket. Célunk volt ugyanis, hogy a pályázat kiírásával és az album megjelentetésével egy újabb lépéssel közelebb hozzuk egymáshoz Magyarországot és Ausztráliát, s mérsékeljük az Ausztráliával kapcsolatban a Kárpát-medencében tapasztalható információhiányt. A kezdeményezéssel egyúttal igyekeztünk érdekes programmal gazdagítani Ausztráliában élő honfitársaink közösségi életét és vonzó lehetőséget kínálni a fiatalabb nemzedékeknek is, abban a meggyőződésben, hogy az identitását és kulturális örökségét megőrző magyar közösség egyaránt érték az óhaza és a választott haza számára.
Feladatunkat megkönnyítette, hogy a digitális fényképezőgépek elterjedésével megsokszorozódott annak az esélye, hogy a hobbifotósok a professzionális, illetve művészi színvonalat közelítő képeket készítsenek. Erre – amint ez az album is bizonyítja – a híresen fotogén Ausztrália kiváló alanynak bizonyul. Örömmel tapasztaltuk a nagy érdeklődést és a szemet gyönyörködtető pályaművek nagy számát. A kiválasztott hetvennégy fotó az elmúlt hónapokban sikert aratott az ausztráliai kiállításokon, és a magyar közösségtől kapott kedvező visszajelzés megerősítette reményünket, hogy a pályázat valóban közösségerősítő funkciót is betöltött. Az albumban megjelenő alkotások magyar fotósok szemén keresztül bepillantást engednek az ausztrál társadalom, városi élet, élővilág és tájak egy-egy tipikus szeletébe. A szikrázó színek, a vörös föld, az eukaliptuszok zöldes-kékes árnyalata, az „outback”-ként ismert pusztaság és a modern nagyvárosok egyes mozzanatai remélhetőleg szép élményt szereznek mindazoknak, akik végiglapozzák a kötetet, és esetleg újabb honfitársainkat ösztönöznek a nagy kalandra, Ausztrália személyes felfedezésére. Akik útnak indulnak, biztosak lehetnek abban, hogy barátsággal és szeretettel fogadják őket odalent. De indulás előtt feltétlenül győződjenek meg arról, hogy a csomagból nem maradt ki a fényképezőgép!” Csaba Gábor, Magyarország canberrai nagykövete

Augusztus 1.

Öcsöd

Utazás a világ körül – 2009 című fotókiállítás a díjazott alkotásokból
Helyszín: József Attila Emlékház és Helytörténeti Múzeum, Öcsöd, II. Rákóczi F. u. 18.
Időpont: 2009. augusztus 1-től 16-ig
További információk: Jordán Ágnestől, a 06-30/392-5554-es telefonszámon
Kiállítók: Bálint Zsigmond AFIAP (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Marosvásárhely), Baloghné dr. Kovács Matild (Új Debreceni Fotóműhely, Nyíregyháza), Barna Karolin E-MAFOSZ (Ceglédi Fotóklub), Bartók Andrásné Gyöngyvér E-MAFOSZ (APS-Stúdió, Leányfalu), Bese József (Dabasi Fotóklub), Bock Pál (APS Stúdió, Budapest), Bordács Gábor (Mosonmagyaróvár), Csáki Tímea (Budapest), Csigó Gergely (Soproni Fotóklub, Fertőrákos), Danis János (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Gödöllő), Dobray Mária dr. (Budapest), Edl Szilvia (Kajárpéc), Erdélyi Gábor (Bakony Fotóklub, Veszprém), Farkas László E-MAFOSZ (Kőbányai Pataky Fotóklub, Budapest), Farkasné Tempfli Márta (Érd), Hatvani Tiborné Ági E-MAFOSZ (Budapest), Hodossy Ilona (Réti Pál Fotóklub, Budapest), dr. Holló Zsuzsanna (Veszprém), Horváth Zoltán (Budapest), Jó Ilona (Budapest), Kanyó Ferenc (Nádasdy Fotókör, Budapest), Katona László (Monorierdő), Kirchné Máté Réka (Bonyhád), R. Kóródi Zsuzsanna (Réti Pál Fotóklub, Budapest), Kúti Zsuzsanna (Szombathely), Mándi Emese (Prizma Kör, Budapest), dr. Mann Judit (Óbudai Fotóklub, Budapest), Mészáros Csaba (BMK-Reflex Fotóklub, Budapest), Molnár Tibor (Budapest), Nagy Sugár (Kőbányai Fotóklub, Budapest), Nagy Tímea (Bakony Fotóklub, Balatonfüred), Nagy Zoltán Gergely (Románia, Erdély), dr. Nerhaft Antalné (Budapest), Ország László (Budapest), Sarmasági Andrea (Budapest), Simák Gergő (Budapest), Szepesi Julianna (Budapest), Széplaki József (Budapest), dr. Szilágyi László (Debrecen), Takács László (Budapest), Takács Péter (Szombathely), Tóth Zsuzsanna (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Hatvan), dr. Tóth-Piusz István (Budapest), Török Tibor (Kalocsa) és Wágner Csapó József (Főnix Fotóművészeti Kör, Székesfehérvár).

Augusztus 3

Abaliget

Az F & F Természetfotósok Klubja bemutatkozó fotókiállítása
Helyszín: Pajta Múzeum, Abaliget, Kossuth utca 14.
Időpont: 2009. augusztus 3-tól szeptember 3-ig a hét minden napján 10-17 óráig. Ettől eltérő időpontban történő látogatás egyeztethető a 20/3789-777 telefonszámon.
Köszöntőt mond: Bércesné Veres Ilona
A kiállítást megnyitja: Nagy Bandó András
További információk:

Szentes

Monostoriné Hrabovszky Éva (Márvány Fotóműhely, Békéscsaba) fotókiállítása
Helyszín: Galéria Kávéház, Szentes, Petőfi S. u. 7.a.
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 3-án 17 óra
Megtekinthető: 2009. szeptember 7-ig
További információk: Monostoriné Hrabovszky Évától emailen mono@orosnet.hu

Uszód
A Dunatáj Fotókör (Kalocsa) Tájak és emberek című csoportos kiállítása
Helyszín: Kapugaléria, Uszod
Megtekinthető: 2009. augusztus 3-tól 10-ig
További információk: Péjó Zoltántól emailen: pejo@koronaradio.hu

Veszprém

Börzsöny László és Gyurom János (Bakony Fotóklub) kiállítása
Helyszín: Március 15 úti Könyvtár, 8200 Veszprém
Megtekinthető: 2009. 08.03-08.31.
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Augusztus 4.

Budapest

Nagy Sugár (Kőbányai Pataky Fotóklub) első önálló fotókiállítása
Helyszín: Hotel IBIS előcsarnokában, Budapest, XIII. ker., Dózsa György út 56.
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 4-én 17.30-kor
Megtekinthető: 2009. augusztus 30-ig
További információk: Nagy Sugártól mailben nagysugi@yahoo.co.uk

Nyírád

Nagy Sándor (Bakony Fotóklub) Időszeletek című fotókiállítása
Helyszín: Ady Endre Művelődési Ház, Nyírád
Megtekinthető: 2009. 08.04-től 08.31-ig
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Augusztus 5.

Ajka

Gazsi József (Bakony Fotóklub) Tánc című fotókiállítása
Helyszín: Fotógaléria, Ajka
Megtekinthető: 2009. 08.05-től 08.31-ig
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Balatonfűzfő

Ürmös István (Bakony Fotóklub) Így láttam című fotókiállítása
Helyszín: Művelődési Központ, Balatonfűzfő-Gyártelep
Megtekinthető: 2009. 08.05-től 08.31-ig
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Várpalota

Dr. Abonyi János (Bakony Fotóklub) Jártamban-keltemben című fotókiállítása
Helyszín: Jó Szerencsét Művelődési Ház, Várpalota
Megtekinthető: 2009. 08.05-től 08.31-ig
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Veszprém

Börzsöny László (Bakony Fotóklub) Természetesen című fotókiállítása
Helyszín: Eötvös Károly Megyei Könyvtár, Veszprém
Megtekinthető: 2009. 08.05.-08.31.
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Augusztus 6.

Marosvásárhely

Timafalvi Gizella és Albert Béla (Wesel Hugó Fotókör, Kiskunfélegyháza) fotókiállítása
Helyszín: A Marosvásárhelyi Fotóklub Várgalériája
A kiállítást méltatja: Kucsera Jenő AFIAP fotóművész
Megtekinthető: 2009. augusztus 6-tól szeptember 3-ig, naponta 11.00 és 19 óra között.
További információk: Kucsera Jenőtől emailen: kucserafoto@rdslink.ro

Augusztus 7.

Szolnok
Csidér Bálint fotóművész A tánc varázsa című fotókiállítása
Helyszín: Aba-Novák Kulturális Központ, Fotógaléria, 5000 Szolnok, Hild tér
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 7-én 17 óra
Megtekinthető: 2009. augusztus 7-27. között
A kiállítást megnyitja: Szitt Melinda balettmester
További információk: Csidér Bálinttól az 56/377-731-es telefonszámon

Augusztus 8.

Bonyhád

Tarka fotókiállítás
A kiállítás helye: Vörösmarty Mihály ÁMK, 7150 Bonyhád, Széchenyi tér 2.
A megnyitó ideje: 2009. augusztus 8.
A kiállítás mettől meddig látogatható: 2009. augusztus 7-től szeptember 4-ig
Napi nyitvatartási idők: hétfőnként 11-18 óra között, keddtől péntekig 10-17 óra között, illetve augusztus 7-8-án 10-18 óra között.
További információk: Vörösmarty Mihály ÁMK-ban, tel.: 06-74/451-455, vagy Máté Rékától a 30/986-1967-es telefonszámon

Augusztus 9.

Devecser

Forintos Imre E-MAFOSZ (Bakony Fotóklub) Makro-világ című kiállítása
Helyszín: Művelődési Ház, Devecser
Megtekinthető: 2009. 08.09-től 08.31-ig
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Kalaznó

V. Nemzetközi Ifjúsági Fotós Alkotótábor
Helyszín: Művelődési Ház, Kalaznó, Fő u.
Időpont: 2009. augusztus 9-16. Az alkotótáborban készült fotók nyilvános vetítése augusztus 15-én 20.00 órától
További információk kérhetők: Győri Lajostól a gyoril@mmikl.hu email címen és az (1) 225-6033-as telefonszámon
Az alkotótábor résztvevői: Ábel Tamás, Daradics Balázs, Domján Viktória Zsuzsanna, Gadácsi Regina, Jancsó Dorottya, Király Annamária, Kiss Imre, Kónya Róbert, Kovács Attila, Ladányi Emese Kinga, Liska Balázs, Makkai Júlia, Molnár Mónika, Molnár Sarolta Szonja, Rogoza Ferenc, Salamon László, Szabó Rita, Szőcs Adrienn, Tóth Máté, Tyekvicska Virág, Ujvári Szeréna és Vincze Alina
Vezető szaktanárok: Fabó Katalin, Marton József és Győri Lajos

Augusztus 14

Mezőtúr
Az IMPRO Fotóklub Városunk című kiállítása
Helyszín: Közösségi Ház, Mezőtúr, Szabadság tér 17.
Megtekinthető: 2009. 08. 14-től 09. 27-ig
További információk: Fazekas Lajostól a varda0608@freemail.hu címről
Kiállítók: Szűcs Antal, Tóth Zoltán, Tar Gábor, Nagyné Patkós Mária, Patkós Szilveszterné, Fazekas Lajos.

Augusztus 15.

Ajka

Utczás Gábor (Bakony Fotóklub) Képek című fotókiállítása
Helyszín: Bányász Közösségi Ház, Ajka
Megtekinthető: 2009. 08.15-tól 08.31-ig
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Székesfehérvár

Szabó Tamás (Székesfehérvári Fotóklub) A tánc varázsa című fotókiállítása
Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 8000 Székesfehérvár, Városház tér; Táncház, 8000 Székesfehérvár, Malom u. 6.
Megtekinthető: 2009. augusztus 15-30 között

Veszprém

Szabó Márta (Főnix Fotóművészeti Kör, Székesfehérvár) fotókiállítása
Helyszín: Városi Művelődési Központ Fotógalériája, 8200 Veszprém, Dózsa György u. 2.
Megtekinthető: 2009. 08.15-től 09.30-ig
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Zalahaláp
A Bakony Fotóklub Élet a víz mellett című fotókiállítása
Helyszín: Művelődési Ház, Zalahaláp
Megtekinthető: 2009. 08.15-től 08.31-ig
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen
Kiállítók: dr. Abonyi János, Guzmics Viktória, Szekeres György, Láng Tibor E-MAFOSZ/g

Augusztus 17.

Kunszentmárton

Utazás a világ körül – 2009 című fotókiállítás a díjazott alkotásokból
Helyszín: Művelődési Központ Kunszentmárton, Kossuth L. u. 16.
Időpont: 2009. augusztus 17-től szeptember 1-ig
További információk: Dezső Dórától a 06-56/461-042-es telefonszámon
Kiállítók: Bálint Zsigmond AFIAP (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Marosvásárhely), Baloghné dr. Kovács Matild (Új Debreceni Fotóműhely, Nyíregyháza), Barna Karolin E-MAFOSZ (Ceglédi Fotóklub), Bartók Andrásné Gyöngyvér E-MAFOSZ (APS-Stúdió, Leányfalu), Bese József (Dabasi Fotóklub), Bock Pál (APS Stúdió, Budapest), Bordács Gábor (Mosonmagyaróvár), Csáki Tímea (Budapest), Csigó Gergely (Soproni Fotóklub, Fertőrákos), Danis János (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Gödöllő), Dobray Mária dr. (Budapest), Edl Szilvia (Kajárpéc), Erdélyi Gábor (Bakony Fotóklub, Veszprém), Farkas László E-MAFOSZ (Kőbányai Pataky Fotóklub, Budapest), Farkasné Tempfli Márta (Érd), Hatvani Tiborné Ági E-MAFOSZ (Budapest), Hodossy Ilona (Réti Pál Fotóklub, Budapest), dr. Holló Zsuzsanna (Veszprém), Horváth Zoltán (Budapest), Jó Ilona (Budapest), Kanyó Ferenc (Nádasdy Fotókör, Budapest), Katona László (Monorierdő), Kirchné Máté Réka (Bonyhád), R. Kóródi Zsuzsanna (Réti Pál Fotóklub, Budapest), Kúti Zsuzsanna (Szombathely), Mándi Emese (Prizma Kör, Budapest), dr. Mann Judit (Óbudai Fotóklub, Budapest), Mészáros Csaba (BMK-Reflex Fotóklub, Budapest), Molnár Tibor (Budapest), Nagy Sugár (Kőbányai Fotóklub, Budapest), Nagy Tímea (Bakony Fotóklub, Balatonfüred), Nagy Zoltán Gergely (Románia, Erdély), dr. Nerhaft Antalné (Budapest), Ország László (Budapest), Sarmasági Andrea (Budapest), Simák Gergő (Budapest), Szepesi Julianna (Budapest), Széplaki József (Budapest), dr. Szilágyi László (Debrecen), Takács László (Budapest), Takács Péter (Szombathely), Tóth Zsuzsanna (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Hatvan), dr. Tóth-Piusz István (Budapest), Török Tibor (Kalocsa) és Wágner Csapó József (Főnix Fotóművészeti Kör, Székesfehérvár).

Mezőberény
A Color Fotóklub Mezőberény 2009 című fotókiállítása
Helyszín: Orlai Petrics Soma Kulturális Központ, 5650 Mezőberény, Fő u. 5.
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 18-án 18 órakor
A kiállítást megnyitja: Fábián Zsolt az OPS Kulturális Központ igazgató-helyettese
Megtekinthető: 2009. szeptember 18-ig
További információk: Vágvölgyi Mihály bronzdiplomás fotóművésztől, a 66/421-142-es telefonszámon
Kiállítók: Bankó Pál, Barna Lajosné, Csete Ákos, Csete Gyula, Fábián Zsolt, Hajdú Csaba, Hegedűs Csaba, Hernádi Mihály, Hoffmanné Baranya Róza, Kecskeméti Gizella, Koszta Zoltán, Mezeiné Bátori Valéria, Pappné Kőszegi Ilona, Pintér Zoltánné, Szabó Mária, Szabó Sándor és Vágvölgyi MihályE-MAFOSZ/b.

Pusztavám

Láng Tibor E-MAFOSZ/g (Bakony Fotóklub) Fényvarázs című fotókiállítása
Helyszín: Művelődési Ház, Pusztavám
Megtekinthető: 2009. 08.17-től 09.10-ig
További információk: Láng Tibor aranydiplomás fotóművésztől a langfoto@chello.hu
email címen

Augusztus 20.

Fajsz
A Dunatáj Fotókör (Kalocsa) Tájak és emberek című csoportos kiállítása
Helyszín: Művelődési Ház, Fajsz
Időpont: 2009. augusztus 20-tól szeptember 4-ig
További Információ: Péjó Zoltántól emailen: pejo@koronaradio.hu

Szolnok
A Jászkun Fotóklub Fotóink színe-java című kiállítása
Helyszín: Damjanich János Múzeum belső udvarán, 5000 Szolnok, Kossuth tér 4.
Megtekinthető: 2009. augusztus 20-tól szeptember 20-ig, a múzeum nyitvatartási idejében.
További információk: Hidvégi Péter aranydiplomás fotóművésztől az 56/372-757-es telefonszámon vagy a hidvegip@citromail.hu email címen

Veszprém

III. Királyi Régió Fotókiállítás
Helyszín: Városi Művelődési Központ, 8200 Veszprém, Dózsa György u. 2.
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 20. 16.30
Megtekinthető: 2009. szeptember 18-ig
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Augusztus 21.

Vásárút (Szlovákia)

Kálmán Roland AFIAP fotóművész (Magyar Fotóművészek Világszövetsége) önálló kiállítása
Helyszín: Művelődési Központ, Vásárút (Trhová Hradská) – Szlovákia
Megnyitó: 2009. augusztus 21-én 18.00 órakor
A kiállítás 2009. szeptember 4-ig látogatható
További információk: Kálmán Rolandtól roland@kalman.eu ; www.roland.kalman.eu mobil: + 421 908 797333

Augusztus 24.

Budapest

XXVI. MAFOSZ Szalon. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének tagszervezetei évente – új művekből – megrendezett kiállítása
Helyszín: Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, 1011 Budapest, Corvin tér 8.
Időpont: 2009. augusztus 24-től szeptember 2-ig
Nyitva: Hétköznapokon 8.00-tól 20.00 óráig, hétvégén csak akkor, amikor egyéb program miatt is nyitva a ház
További információk: Győri Lajostól a gyoril@mmikl.hu email címen és az (1) 225-6033-as telefonszámon
Kiállítók: Baán Katalin (Ceglédi Fotóklub, Cegléd), Bagics Gábor (Óbudai Fotóklub, Budapest), Bakonyi Bence (Kanizsa Fotóklub, Vonyarcvashegy), Balási Csaba EFIAP (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Erdély, Csíkszereda), Balogh Zoltán Az Év Fotográfusa 2008 (Kőbányai Pataky Fotóklub, Budapest), Baloghné dr. Kovács Matild (Debreceni Új Fotóműhely, Nyíregyháza), Bedő Kornél (Compur Fotóklub, Kaposvár), Bese József (Dabasi Fotóklub Egyesület, Dabas), Bese Zoltán (Dabasi Fotóklub Egyesület, Dabas), Bodrogi Lászlóné (Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület, Salgótarján), Bóka Attila (Ágens Fényfestő Egylet, Budapest), Csausz Ildikó (BMK-Reflex Fotóklub, Budapest), Csepcsényi Andrea (Szemere Fotókör, Miskolc), Csergezán József (Óbudai Fotóklub, Budapest), Csóri Miklós (Balassagyarmati Fotókör, Tolmács), Darázs Zsolt (Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesülete, Budapest), Dér Judit (Szekszárdi Fotóklub, Szekszárd), Dobrovits Ádám (Ágens Fényfestő Egylet, Dunakeszi), Dömötör Nóra (Prizma Kör, Budapest), Eisenmann József E-MAFOSZ/ g (Óbudai Fotóklub, Budapest), Esztergály Keve (Kőbányai Pataky Fotóklub, Budapest), Fazekas Sándor (Más-Kép Diákfotó Alkotócsoport, Pilisvörösvár), Fodor Zoltán (Szemere Fotókör, Miskolc), Füleki László (Szempont Fotókör, Gyöngyös), Garainé Mariann (Alba Regia Fotóklub, Székesfehérvár), Garajszki József (Dabasi Fotóklub Egyesület, Dabas), Garamszegi Krisztina (Ceglédi Fotóklub, Cegléd), Gecse Lászlóné (Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület, Salgótarján), Gunics Adrienn (Budaörsi Fotóműhely, Budapest), Gyöngyösi János (Bársony István Fotóklub, Budapest), Herbályné Szalánczy Ildikó (Fotó Natura Természetfotósok Egyesülete, Budapest), Herpai Imre (Heves Megyei Fotóklub, Eger), Herr József (Soproni Fotóművészeti Kör), Hidvégi Péter E-MAFOSZ/g (Jászkun Fotóklub, Szolnok), Homoga József AFIAP, E-MAFOSZ/g (Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület, Salgótarján), Horváth Eszter (Soproni Fotóklub), Horváth Zoltán (Kanizsa Fotóklub, Nagykanizsa), Huisz István (Óbudai Fotóklub, Budapest), Hvozdovits-Máthé Tibor (Ágens Fényfestő Egylet, Budapest), Imre Tamás (Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesülete, Budapest), Józsa Károly (Nimród Fotóklub Egyesület, Budapest), Juhász Miklós EFIAP/s, E-MAFOSZ/g (Diósgyőri Vasas Fotóművészeti Kör, Miskolc), Juhos Nándor (Óbudai Fotóklub, Budapest), Kalácsi René (Szempont Fotókör, Gyöngyös), Kálmán Roland AFIAP (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Szlovákia), Kanovits Gábor (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Szlovákia), Karácsony Emese (Zichy Fotókör, Kaposvár), Kelemen Attila (Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesülete, Budapest), Kéméndy József (Mecseki Fotóklub, Pécs), Keszeics Aranka (Bársony István Fotóklub, Budapest), Kiss Tanne István (Miskolci Fotóklub Egyesület, Miskolc), Kovács Balázs (Szekszárdi Fotóklub, Sióagárd), Kovács Bea (Budaörsi Fotóműhely, Budaörs), Kömöz Gergely (Ágens Fényfestő Egylet, Budapest), Krizák István (Mezőföld Természetfotó Egyesület, Tolna), Kun Attila (Alba Regia Fotóklub, Székesfehérvár), Kührner László ES-MAFOSZ (BMK-Reflex Fotóklub, Budapest), Laki Zoltán (Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesülete, Budapest), Makovinyi Zoltán (Bársony István Fotóklub, Budapest), Makrai Márton (Kanizsa Fotóklub, Nagykanizsa), Mándi Emese (Prizma Kör, Budapest), Mann Judit dr. (Óbudai Fotóklub, Budapest), Mayerné Erdélyi Ilona (Dabasi Fotóklub Egyesület, Dabas), Melegh Noémi Napsugár (Budaörsi Fotóműhely, Budaörs), Mészáros Csaba (BMK-Reflex Fotóklub, Budapest), Mészáros Zsuzsanna (Óbudai Fotóklub, Ecser), Michailovits Lehel dr. (Lajos Sándor Fotóklub, Szeged), Mihályi Gábor (Szempont Fotókör, Gyöngyös), Moldován Mihály EFIAP (Kossuth Fotóklub, Románia, Erdély, Négyfalu), Nagy Tamás (Ceglédi Fotóklub, Cegléd), Nagy Tímea (Bakony Fotóklub, Balatonfüred), Németh Gyula (Győri Fotóklub Egyesület, Győr), Németh Mihály (Győri Fotóklub Egyesület, Győr), Noll Béla (Bakony Fotóklub, Pápa), Ölbey Zoltán (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Budapest), Pákozdi Ferenc (Zichy Fotókör, Kaposvár), Patrus Sándor dr. (Ágens Fényfestő Egylet, Budapest), Péli László (Dabasi Fotóklub Egyesület, Dabas), Puskel Zsolt (Kőbányai Pataky Fotóklub, Budapest), R’bert Bob (Prizma Kör, Budapest), Retkes Tamás (Szekszárdi Fotóklub, Szekszárd), Riesmayer József (Jászkun Fotóklub, Budapest), Saárossy András (Szekszárdi Fotóklub, Szekszárd), Sallai László (Ceglédi Fotóklub, Cegléd), Sipos Katalin (Szemere Fotókör, Miskolc), Szabó Márta (Főnix Fotóművészeti Kör, Székesfehérvár), Szabó Péter (Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület, Salgótarján), Szathmáry-Király Ádám EFIAP, E-MAFOSZ/g (Kamera Fotókör, Sajógalgóc), Szécsényi Zsuzsanna (Kőbányai Pataky Fotóklub, Budapest), Szekeres János E-MAFOSZ/s (Fotó Natura Természetfotósok Egyesülete, Esztergom), Szendrő László ES-MAFOSZ (Mecseki Fotóklub, Pécs), Szita László E-MAFOSZ (APS Stúdió, Budapest), Tóth Miklós (Óbudai Fotóklub, Budapest), Tóth Zsuzsanna (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Hatvan), Tüske István E-MAFOSZ/b (Réti Pál Fotóklub, Budapest), Viczay Lajos AFIAP, E-MAFOSZ/g (Duna-táj Fotókör, Kalocsa), Wágner Csapó József (Főnix Fotóművészeti Kör, Székesfehérvár) és Zágon László EFIAP, E-MAFOSZ/g (Kanizsa Fotóklub, Nagykanizsa).

Budapest
Bagyinszki Zoltán 50 éves a Gyulai Várfürdő című fotókiállítása
Helyszín: Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Kollégiumának alagsori kiállító terme, Budapest. VII. Hársfa utca 59/b.
Időpont: 2009.augusztus 24-től, 2009. szeptember 30-ig
Megnyitó és a Gyulai Várfürdő című könyv bemutatója: 2009. augusztus 28. 17.00 óra. A tárlatot, Szarvassy Imre, az Aesculap Fotóklub vezetője nyitja meg
Látogatható: naponta 11.00 órától l7.00 óráig.
További információk: Szarvassy Imrétől a 30/398-6772-es telefonszámon

Cegléd
A Ceglédi Fotóklub Sok szemközt a nagyvilággal című kiállítása
Helyszín: Ceglédi Galéria, Cegléd, Kossuth tér 5/a.
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 24-én 17 órakor
Megtekinthető: 2009. szeptember 7.-ig hétfőtől-péntekig 10-18-ig, szombat-vasárnap 8-12-ig
További információk: A Galéria telefonszámán: 06 53 505540 és Vida Annától 06-20/466-3590
Kiállítók: Apáti-Tóth Áron, Apáti-Tóth Sándor, Baán Katalin, Barna Karolin E-MAFOSZ, Borbás Renáta, dr. Jójárt György, Gál E. Jutka, Garamszegi Krisztina, Irházy “Birdie” Róbert, Kádár Zoltán, Kisfaludi István, Kürtösi Edina, Nagy Tamás, Ócsai Mihály, Papp Elek AFIAP, Sallai László, Scheffer János, Tóth István EFIAP, Varju Viktória.

Augusztus 25.

Hajdúböszörmény
Kovács Zoltán Az elfeledett városKÉP című, Hajdúböszörményt bemutató várostörténeti fotókiállítás. A felvételek az 1960-as, ’70-es években készültek a szocialista városrendezés előtt. A kiállítás kapcsolódik a XIV. Országos Főépítészeti Konferenciához is.
Helyszín: Hajdúsági Múzeum, Hajdúböszörmény
Megnyitó: 2009. augusztus 25-én 17 óra
Megtekinthető: 2009.08.26-tól október 30-ig
További információ: a www.hajdusagimuzeum.hu weblapon

Augusztus 27.

Cegléd

Abonyi Maya és Baán Katalin Transzszilvánia a sokarcú Erdély című fotókiállítása
Helyszín: Duo Galéria, Cegléd, Szabadság tér 8.
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 27-én 18 óra
A kiállítást megnyitja: Tótin Lóránt alpolgármester
Megtekinthető: 2009. szeptember 24-ig hétfőtől péntekig 9-18-ig, szombat-vasárnap 9-13-ig
További információk: Duo Galéria, telefon: 06-70/383-3111

Salgótarján

Homoga József AFIAP; E-MAFOSZ/g (Nógrád Megyei Fotóklub, Salgótarján) Erdélyi tájak, erdélyi emberek című fotókiállítása
Helyszín: Balassi Bálint Megyei Könyvtár Bóna-Kovács Károly Galéria, Salgótarján
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 27. 16.30
Látogatható: 2009. augusztus 27-től szeptember 12-ig
További információk: Homoga József aranydiplomás fotóművésztől, a 30/907-7922-es telefonszámon, vagy a foto-hj@freemail.hu email címen

Salgótarján

Czenthe Huba (Erdőkövesd) fotókiállítása
Helyszín: Salgótarjáni Fotógaléria (396. tárlata), József Attila Művelődési és Konferencia Központ, Salgótarján, Fő tér 5.
A megnyitó időpontja: 2009. augusztus 27. 17.30
Látogatható: 2009. augusztus 27-től szeptember 20-ig
További információk: Homoga József aranydiplomás fotóművésztől, a 30/907-7922-es telefonszámon, vagy a foto-hj@freemail.hu email címen

Salgótarján

Dr. Nyiri László (Nógrád Megyei Fotóklub, Salgótarján) fotókiállítása
Helyszín: József Attila Művelődési és Konferencia Központ Előtér Galéria, Salgótarján, Fő tér 5.
A megnyitó időpontja: 2009. augusztus 27. 17.30
Látogatható: 2009. augusztus 27-től szeptember 12-ig
További információk: Homoga József aranydiplomás fotóművésztől, a 30/907-7922-es telefonszámon, vagy a foto-hj@freemail.hu email címen

Szolnok
A Jászkun Fotóklub Digitális show című digiráma bemutatója
Helyszín: Aba-Novák Kulturális Központ Kodály terme, 5000 Szolnok, Hild tér
A bemutató időpontja: 2009. augusztus 27-én 17 óra
Bevezető előadást tart: Csidér Bálint fotóművész
További információk: Hidvégi Péter aranydiplomás fotóművésztől az 56/372-757-es telefonszámon vagy a hidvegip@citromail.hu email címen
A bemutatón Bottyán Katalin, Csidér Bálint E-MAFOSZ, Jakab Tibor E-MAFOSZ/b, Szabó Márta és Kalácsi René alkotásai tekinthetők meg.

Augusztus 28.

Baglyasalja

Brunczel Tibor (Nógrád Megyei Fotóklub, Salgótarján) fotókiállítása
Helyszín: Idősek Otthona Galéria, Baglyasalja
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 28. 11.00
Látogatható: 2009. augusztus 28-tól szeptember 12-ig
További információk: Homoga József aranydiplomás fotóművésztől, a 30/907-7922-es telefonszámon, vagy a foto-hj@freemail.hu email címen

Békéscsaba

Grin Igor: A művészet vonzásában című portréfotó kiállítása
Helyszín: Ifjúsági Ház Art Caffé, Békéscsaba, Derkovits sor 1.
Időpont: 2009. augusztus 28-tól szeptember 30-ig
További információk: Mészáros Zsuzsától a munkacsyhaz@globonet.hu címről

Budapest
A Szivárvány Fotóklub Fiktusz Botond és a gyerekek című fotókiállítása
Helyszín: Deák Diák Galéria, Budapest, VIII. ker., Köztársaság tér 4.
Megnyitó időpontja: 2009. 08. 28. 17.00 óra
A kiállítást megnyitja: Fabó Katalin fotóművész
Megtekinthető: 2009. szeptember 15-ig
További információk: Fabó Katalintól, a 20/238.7546-os telefonszámon

Miskolc
A Diósgyőri Vasas Fotóművészeti Kör Volt egyszer egy kohászat című fotókiállítása
Helyszín: Bartók Béla Művelődési Ház, Miskolc, Andrássy 15.
Időpont: 2009. augusztus 28-tól szeptember 20-ig
További információk: Juhász Miklós aranydiplomás fotóművésztől a 20/4700-047-es telefonszámon
Kiállítók: Horváth Gyula, Juhász Miklós EFIAP/s, Kurucz János, Urbán László, Skarupka Tivadar és Valent Ede

Nagykanizsa

Miklós Kristóf (Kanizsa Fotóklub) fotókiállítása
Helyszín: Hevesi Sándor Művelődési Központ, 8800 Nagykanizsa, Széchenyi tér 5-9.
Megnyitó: 2009. Augusztus 28. 18 óra
Megtekinthető: 2009. augusztus 28-tól szeptember 16-ig
További információ: Mikola Máriától, a hsmk.nk@upcmail.hu email címen

Pécs
A Mecseki Fotóklub Életképek című fotókiállítása
Helyszín: ANK Művelődési Ház, Pécs, Apáczai körtér 1.
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 28. 17.00 óra
Megtekinthető: 2009. augusztus 28-tól szeptember 11-ig a művelődési ház nyitvatartási idejében
További információk: Szendrő Lászlótól a 72/ 318-215-ös telefonszámon
Kiállítók: Kéméndy József, Kiss Imre E-MAFOSZ/g, Szendrő László E-MAFOSZ

Salgótarján

Dr. Agócs József (Nógrád Megyei Fotóklub, Salgótarján) fotókiállítása
Helyszín: Kohász Művelődési Központ, Salgótarján
A megnyitó időpontja: 2009. augusztus 28. 16.00
Látogatható: 2009. augusztus 28-tól szeptember 12-ig
További információk: Homoga József aranydiplomás fotóművésztől, a 30/907-7922-es telefonszámon, vagy a foto-hj@freemail.hu email címen

Segesd
Kóczián Zoltán Gergely Fotó-történet képekben és gépekben című kiállítása
Helyszín: Árpád-házi Szent Margit Múzeumi Kiállítóhely és Községi Könyvtár, 7562 Segesd, Kossuth Lajos utca 113/b.
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 28. péntek 17.00 óra
A kiállítást megnyitja: Bencze Imre Segesd község polgármestere
Megtekinthető: 2009. szeptember 25-ig nyitva tartási időben: vasárnap és hétfő kivételével naponta 9-12; 14-18 között, szombaton 9-12 óráig.
További információk: Ivelics Jánosnétól az ivelics.janosne@gmail.com email címről

Túrkeve
A Túrkevén élő fotósok Fényerő című kiállítása
Helyszín: Túrkevei Városi Művelődési Intézmény és Könyvtár Művelődési Háza, 5420 Túrkeve, Táncsics u. 16.
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 28. péntek, 17 óra
Megtekinthető: 2009. szeptember 30-ig, 9-16 óráig
További információk: Kovácsné Kovács Erzsébet művelődésszervezőtől a 06-56-361-214-es telefonszámon és e-mailben: tkvmhaz@vipmail.hu
Kiállítók: Ábrahám Károly, Fias Gábor, Csider Ibolya, Hartvig József, Hudák János, Koszna Artúr, Kovács István, Kovács Dóra Mirtill, Nagy Zoltán, Ozsváth László, Pabar Zoltán és Szabó Ferenc.

Veszprém

Szekeres György (Bakony Fotóklub) Fotóélményeim című kiállítása
Helyszín: Városi Művelődési Központ, Veszprém, Dózsa Gy. u. 2.
Megtekinthető: 2009. 07.28-08.15.
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Augusztus 29.

Balassagyarmat

A Balassagyarmati Fotókör kiállítása
Helyszín: Mikszáth Kálmán Művelődési Központ, Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem útja 50.
Megtekinthető: 2009. augusztus 29-től október 15-ig
További információk: Kovalcsik Istvántól a kovalcsik.istvan@gmail.com email címen
Kiállítók:Benkó Tibor, Bódis Péter, Csóri Miklós, Farkas István, Ispán Dániel, Jurta Ferenc, Kiss Nelly, Kovalcsik István, dr. Kovács Árpád, Láng Attila, Medvácz Lajos, Molnár Balázs, Pénzes Géza és Szugyiczki Zsolt.

Budapest
Az Ágens Fényfestő Egylet Csillagászat 2009 című fotókiállítása
Helyszín: Ágens Fotóművészeti Galéria, Budapest II. ker., Fő u. 73.
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 29. 11:00
A kiállítást megnyitja: dr. Patrus Sándor
Megtekinthető: 2009. augusztus 29. – szeptember 9.
További információk: dr. Patrus Sándortól tel./fax: 355-0364, agens@externet.hu ; www.agens90.com

Budapest

70 éves a BMK-Reflex Fotóklub című kiállítás
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ, Budapest, XI. Etele út 55.
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 29. 17 óra
Megtekinthető: 2009. augusztus 29-től szeptember 15-ig
További információk: Kührner Lászlótól mailben lkuhrner@citromail.hu
Kiállítók:Bense György, Csausz Ildikó, Danilova Irén, Galamb Csilla, Heidrich Nándor, Kárpáti Iván, Kiszel Andrea, Kustos János, Kührner László, Lindmayer Ferenc, Mecsei Judit, Mészáros Csaba, Szilvás Zoltán, Takács Zsolt.

Budapest
Kulcsár Balázs Struktúrák című fotókiállítása
Helyszín: Rét Galéria, 1118 Budapest, Törökugrató utca 9.
Megnyitó: 2009. augusztus 29. 18 óra
Köszöntőt mond: Szesztay András, iparművész
A tárlat megtekinthető 2009. szeptember 23-ig, hétköznapokon 10 és 20 óra között.
A galéria megközelíthető a Déli pályaudvartól a 139A, illetve a Móricz Zsigmond körtérről a 153-as autóbusszal.
További információk: Farkas Zsolttól telefonon: 246-5253, és http://gkh.ujbuda.hu/galeria.html weblap címen

Budapest

Puskel Zsolt (Kőbányai Pataky Fotóklub) 4X4című fotókiállítása
Helyszín: Pataky Művelődési Központ, Budapest, X. ker., Szent László tér
Megtekinthető: 2009. augusztus 29-től szeptember 15-ig
További információk: Farkas László AFIAP fotóművésztől az info@farkasszem.hu email címről

Budapest
A Dunatáj Fotókör (Kalocsa) Lelkünk Húrjaicímű fotókiállítása
Helyszín: Museion No.1 – Budapest – Üllői út 3.
Időpont: Augusztus 29-től szeptember 9-ig
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 29. /Szombat/ 16 óra
Közreműködik: Polyák Valéria (operaénekes)
További információk: Péjó Zoltántól emailen: pejo@koronaradio.hu

Fonyód

Adelmann István AFIAP (Somogyi Fotóklub, Kaposvár) fotókiállítása
Helyszín: Városi Múzeum, 8640 Fonyód, Bartók Béla u. 3.
Megnyitó időpontja: 2009. augusztus 29-én 18 órakor
Megtekinthető: 2009. augusztus 29-től szeptember 17-ig, keddtől péntekig 10-18 óra között, szombaton és vasárnap 14 és 18 óra között, hétfőn mindig zárva.
További információk: Adelmann Istvántól a 30/625-6326-os telefonszámon, vagy Miczinger Katalintól a fonmuzeum@t-online.hu email címről

Kalaznó

350 kép a magyar fotográfia történetéből (1860-1945)
Helyszín: Privát Fotó Galéria, Kalaznó, Petőfi Sándor u. 133.
Nyitva: előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés alapján (1) 212-6258
További információk kérhetők: Győri Lajostól a gyoril@mmikl.hu email címen és az (1) 225-6033-as telefonszámon
A kiállításon többek között megtekinthetők: Angelo Funk Pál, Balogh Rudolf, Beck Manci, Beszédes Sándor, Brunhuber Béla, Csík Ferenc, dr. Csörgeő Tibor, Danassy Károly, Demeter Károly, Divald Károly, Dulovits Jenő, Erdélyi Mór, Fotó Faragó, Fotó Forrai, Gaál Margit, Gisser Gyula, Gondy és Egey, Goszleth István, Juan Gyenes, Hollósi József, Kabáth Vince, Kankowszky Ervin, Kerny István, Kinszki Imre, Klösz György, Knébel Ferenc, Kozák Lajos, Leitner Erzsébet, Letzter József, Liebmann Béla, Magyar Rosenberg Emil, Mai Manó, Makkos-Hetyey Pál, Marsowszky Elemérné Fotó Ada, Mihály József, Oldal István, Osoha László, Pesky Ede, Pete műterem, Reismann Mariann, Fotó Révész, Rónai Dénes, Schäffer Ármin, Schmidt Ede, dr. Sevcsik Jenő, Photo Sonya, Reich Péter Cornel, Simonyi Antal, Strelisky Lipót, Szabó Lajos, Szabó Tibor, Szendrő István, Szentkuthy István, Szőllősy Kálmán, Sztály János, Thöresz Dezső, Uher Ödön, Vadas Ernő, Vajda M. Pál, Várkonyi Stúdió, Veress Ferenc, Weisz Lipót és mások alkotásai.

Komárno (Szlovákia)

50 év – 100 kép – A Győri Fotóklub Egyesület kiállítása
Helyszín: Észak-Komárom, Zichy palota, Fotógaléria, Klapka tér 9.
A kiállítást méltatta Dr. Ottófi Rudolf Győr város alpolgármestere és díszvendégként részt vett a megnyitó ünnepségen és üdvözölte az egybegyűlt vendégeket Szabó Béla mérnök Komárom alpolgármestere is. A kiállítást megnyitották Szabó Béla, AFIAP, a Győri Fotóklub Egyesület ügyvezető elnöke és Szabó László, AFIAP, a komáromi Helios Fotóklub P.T. elnöke. A kiállítás a Győri Fotóklub Egyesületmegalapításának az 50. évfordulójának alkalmából jött létre.
Látogatható: 2009. szeptember 5-ig
További információ: Szabó László, +421/905-257-662, helioslaci@gmail.com

Komárno (Szlovákia)

A Komáromi Fotóklub 50 éve – Kiállítás az alkotóközösség megalapításának 50. évfordulója alkalmából
Helyszín: Észak-Komárom, Duna Menti Múzeum, Nádor u. 8.
A kiállítást megnyitotta: Csütörtöky József, PhD., a komáromi múzeum igazgatója
A kiállítást méltatták: Jozef Keppert, AZSF, MZSF, a Galántai Fotóklub elnöke és
Mácza Mihály, a komáromi múzeum történésze
Látogatható: 2009. szeptember 12-ig
További információk: +421/35/7711-496, muzeumkn@nextra.sk

Komárno (Szlovákia)

Szabó László fotóművész önálló alkotói kiállítása
Helyszín: Madách Art Café Galéria, Észak-Komárom, Európa-udvar
Látogatható: 2009. október 2-ig
További információk: Szabó Lászlótól telefonon: +421 905 257 662, emailben helioslaci@gmail.com

Komárno (Szlovákia)

Szlovákia szépségei – Vladimír Bárta fotóművész jubileumi kiállítása
Helyszín:, Duna Menti Múzeum, Zichy palota, Észak-Komárom, Klapka tér 9.
Látogatható: 2009. október 3-ig
További információk: +421/35/7730-054, muzeumkn@nextra.sk

Marosvásárhely

Fotópiknik (szabadtéri rendezvény)
Helyszín: Marosvásárhely, Vár udvar
Időpont: 2009. augusztus 29-én 9 órától alkonyatig
További információk: Török Gáspár EFIAP fotóművésztől emailen: gazsifoto@rdslink.ro

Mezőtúr
InstArt….spektroid 0.2. című fotókiállítás
Helyszín: Túri Fazekas Múzeum, Mezőtúr, Bajcsy-Zsilinszky út 41.
Megnyitó időpontja: 2009. 08. 29-én 11 órakor
A kiállítást megnyitja: Tóth EGO Istvan
Megtekinthető: 2009. augusztus 29-től szeptember 29-ig
További információk: Fazekas Lajostól a varda0608@freemail.hu címről
Kiállítók: Bécsi Imre, Fodor Timea, Gombos Lajos, Ilku János, Kasza Gábor, Lévai Katalin, Nagy András, Papp Nikoletta, Porkoláb Zsofia, Pók István, Szabó Tihamér, Szentpéteri Szandra, Tikos Dóra, Tóth EGO Istvan és Varga Gábor Ákos.
Noszlop

Láng Tibor E-MAFOSZ/g (Bakony Fotóklub) Fényfestés című fotókiállítása
Helyszín: Művelődési Ház, Noszlop
Megtekinthető: 2009. 08.29-től 09.20-ig
További információk: Láng Tibor aranydiplomás fotóművésztől a langfoto@chello.hu
email címen

Pákozd
Balog Lajos Ez is Pákozd című fotókiállítása
Helyszín: Művelődési Ház, 8095 Pákozd
Megtekinthető: 2009. augusztus 29-től szeptember 14-ig

Pécs
A DTSE pécsi Fotóköre Csapatmunka című fotókiállítása
Helyszín: Távközlési Műszaki épület, Pécs Rákóczi út 19.
Megtekinthető: 2009. augusztus 29-től szeptember 6-ig
További információk: Szendrő Lászlótól a 72/ 318-215-ös telefonszámon

Székesfehérvár
József Lipót Művész portrék című fotókiállítása
Helyszín: Himmer-ház, 8000 Székesfehérvár
Megtekinthető: 2009. augusztus 29-től szeptember 14-ig
További információk: József Lipóttól lphotos@tvn.hu

Augusztus 31.

Pásztó
A Fancsik család (Nógrád Megyei Fotóklub, Salgótarján) fotókiállítása
Helyszín: Városi Könyvtár Galéria, Pásztó
A megnyitó időpontja: 2009. augusztus 31. 16.00
Látogatható: 2009. augusztus 31-től szeptember 13-ig.
További információk: Homoga József aranydiplomás fotóművésztől, a 30/907-7922-es telefonszámon, vagy a foto-hj@freemail.hu email címen

Pásztó

Horváth József (Nógrád Megyei Fotóklub, Salgótarján) fotókiállítása
Helyszín: Mikuska Galéria, Pásztó
A megnyitó időpontja: 2009. augusztus 31. 17.00
Látogatható: 2009. augusztus 31-től szeptember 13-ig.
További információk: Homoga József aranydiplomás fotóművésztől, a 30/907-7922-es telefonszámon, vagy a foto-hj@freemail.hu email címen

Szeptember 1.

Badacsonytomaj

Békefi Antal, Noll Béla, Láng Tibor E-MAFOSZ/g (Bakony Fotóklub) Reneszánsz című fotókiállítása
Helyszín: Művelődési Ház, Badacsonytomaj
Megtekinthető: 2009. 09.01-től 09.20-ig
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Kolontár

Láng Tibor E-MAFOSZ/g (Bakony Fotóklub) Fotóvázlatok című kiállítása
Helyszín: Művelődési Ház, Kolontár
Megtekinthető: 2009. 09.01-től 09.30-ig
További információk: Láng Tibor aranydiplomás fotóművésztől a langfoto@chello.hu
email címen

Mátramindszent

Homogáné Tóth Ilona (Nógrád Megyei Fotóklub, Salgótarján) fotókiállítása
Helyszín: Az Általános Iskola galériája, Mátramindszent
Megnyitó időpontja: 2009. szeptember 1. 11.00
Látogatható: 2009. szeptember 1-től 15-ig
További információk: Homoga József aranydiplomás fotóművésztől, a 30/907-7922-es telefonszámon, vagy a foto-hj@freemail.hu email címen

Szeptember 2.

Salgótarján

Palotás József (Nógrád Megyei Fotóklub, Salgótarján) fotókiállítása
Helyszín: Egészségügyi Szakközépiskola Galéria Salgótarján
A megnyitó időpontja: 2009. szeptember 2. 10.00
Látogatható: 2009. szeptember 2-től 16-ig.
További információk: Homoga József aranydiplomás fotóművésztől, a 30/907-7922-es telefonszámon, vagy a foto-hj@freemail.hu email címen

Székesfehérvár

A Székesfehérvári Fotóklub jubileumi fotókiállítása
Helyszín: Barátság Háza, 8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.
Megnyitó időpontja: 2009. szeptember 2. 18.00
Megtekinthető: 2009. szeptember 2-től 17-ig
További információk: Nagy Ottó Sándor aranydiplomás fotóművésztől, a 30/292-4174-es telefonszámon

Szeptember 3.

Budapest

Mint a mesében című fotókiállítás Benedek Elek emlékére
Helyszín: Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, 1011 Budapest, Corvin tér 8.
Időpont: 2009. szeptember 3-tól szeptember 16-ig
Megnyitó és díjátadó ünnepség: 2009. szeptember 12-én 10.00 óra
Nyitva: Hétköznapokon 8.00-tól 20.00 óráig
További információk: Győri Lajostól a gyoril@mmikl.hu email címen és az (1) 225-6033-as telefonszámon
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus által, Benedek Elek emlékére meghirdetett fotópályázatra 73 alkotó 502 fotóművészeti alkotást küldött be. Ebből a zsűri – Dolezsán Ágnes fotóművész (Zichy Fotókör, Kaposvár), Szabó Márta (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Székesfehérvár) és Győri Lajos (Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, Budapest) 48 szerzőtől 80 fotót javasolt kiállításra. A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus díját Báthori Zsigmond (Marosvásárhely) kapta Életszelet című alkotásáért; a Magyar Fotóművészek Világszövetsége díját Fenesi Bianka (Győr) nyerte el Hamupipőke című alkotásával; a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége díját Lőkös Zoltán AFIAP, E-MAFOSZ/g (Budapest) fotóművésznek ítélték oda, Domb 34című alkotásáért; a Fotóügynökség Kft. díját dr. Mann Judit (Budapest) nyerte el a Dudás akar lenni című alkotásával; a Fényképezés Alapítvány díjával jutalmazták a békéscsabai Martin Wandát A hídon című alkotásáért; továbbá Tarcsa Balázst (Budapest) Sámán 1. című alkotásáért.
Kiállítók:Adelmann István AFIAP, Baán Katalin, Bálint Zsigmond AFIAP, Bartók Andrásné Gyöngyvér E-MAFOSZ, Báthori Zsigmond (díjazott), Bese József, Csog Zselyke, Fehérváry Zoltán Géza, Fenesi Bianka (díjazott), Folcz Tóbiás AFIAP, E-MAFOSZ/b, Garajszki József, Haragos Zoltán EFIAP, Hatvani Ágnes, Hodossy Ilona, Katona Katalin, Koren Pál, R. Kóródi Zsuzsanna, Kucsera Jenő AFIAP, Lakatos Lilla, Lelkó Attila, Lőkös Zoltán AFIAP, E-MAFOSZ/g (díjazott), dr. Mann Judit (díjazott), Martin Wanda (díjazott), F. Merényi Ágnes, Mészáros Csaba, dr. Michailovits Lehel, Móczár István, Monostoriné Hrabovszky Éva, Németh László, dr. Nerhaft Antalné, Ölbey Zoltán E-MAFOSZ, Plájás István, Sándor Imre, Sarvady Mátyás, Steppán Szabolcs, Szabó István, Szabó Enikő Csenge, Tamás András AFIAP, Tarcsa Balázs (díjazott), Tóth Zsuzsanna, Vágvölgyi Mihály E-MAFOSZ/b, Vámos Bence, Várday Béla, Varga László, Varga Judit Veronika, Varga Zsuzsanna, Vass Richárd, Veréb József és Vörösné Endrei Erzsébet.

Salgótarján

Bottyán Katalin (Nógrád Megyei Fotóklub, Pásztó) fotókiállítása
Helyszín: Gépipari- és Építési Szakközépiskola Galéria, Salgótarján
A megnyitó időpontja: 2009. szeptember 3. 10.00
Látogatható: 2009. szeptember 3-tól 17-ig.
További információk: Homoga József aranydiplomás fotóművésztől, a 30/907-7922-es telefonszámon, vagy a foto-hj@freemail.hu email címen

Szeptember 4.

Ságújfalu

Bőviz Sándorné (Nógrád Megyei Fotóklub, Salgótarján) fotókiállítása
Helyszín: Az Általános Iskola galériája, Ságújfalu
Megnyitó időpontja: 2009. szeptember 4. 11.00
Látogatható: 2009. szeptember 4-től 18-ig
További információk: Homoga József aranydiplomás fotóművésztől, a 30/907-7922-es telefonszámon, vagy a foto-hj@freemail.hu email címen

Szeptember 8.

Komárno (Szlovákia)

A Bakony Fotóklub (Veszprém) Kaleidoszkóp; Szőlő és bor című kiállításai
Helyszín: Zichy palota – Fotógaléria, Észak-Komárom, Klapka tér 9.
Megnyitó időpontja: 2009. szeptember 8. 17.00
A kiállítást megnyitják Láng Tibor, E-MAFOSZ/g, a Bakony Fotóklub művészeti vezetője, Mátyus Károly, E-MAFOSZ, a Bakony Fotóklub vezetője és Szabó László, AFIAP, E-MAFOSZ a komáromi Helios Fotóklub P.T. elnöke.
Látogatható: 2009. október 16-ig
További információk: Szabó László, AFIAP, E-MAFOSZ, +421/905-257-662, helioslaci@gmail.com és Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Miskolc

Kiss Tanne István (Miskolci Fotóklub Egyesület) Rozsdazóna c. kiállítása
Helyszín: Ifjúsági és Szabadidő Ház, 3531 Miskolc, Győri kapu 27.
A megnyitó időpontja: 2009. szeptember 8-án 17 óra
A kiállítás megtekinthető: 2009. szeptember 8-tól szeptember 30-ig, naponta 10-20 óráig
További információ kérhető: Kiss Tanne Istvántól: tannefoto@citromail.hu email címen

Szeptember 9.

Balatonfűzfő

Gyurom János (Bakony Fotóklub) Bakonyi varázslat című fotókiállítása
Helyszín: Művelődési Központ, Balatonfűzfő-Gyártelep
Megtekinthető: 2009. 09.09-09.30.
További információk: Mátyus Károly fotóművésztől a matyus.karoly@chello.hu email címen

Fotósélet – 2009. augusztus 6.
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos
Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmikl.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Üzenetrögzítő éjjel-nappal: (1), 212-6258, Postacím: MAFOSZ, 1011 Bp., Corvin tér 8.
Archív számok megtalálhatók: www.erikanet.hu (a fényképezőgépre kattintva); a www.mmikl.hu és a www.mafosz.hu weboldalakon. Megjelenik a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumának támogatásával

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles