14 C
Budapest
Monday, April 29, 2024

Több mint fotókiállítás

Benkő tizenegy éve fotózza a Szigetet. Kimegy, kezdetben ott élt és dolgozott. Dokumentarista látásmódja (Ózd és más szomorú történetek után) itt is fénnyel írt esszéket szült, amiről csak később derül ki, hogy lényegesen több egyszerű rögzítésnél: szociográfiai térkép az egész.

Ajka – A fennállása negyvenötödik évfordulóját ünneplő város mostani eseményfolyamának művészeti kvalitásaiban legrangosabb eseménye Benkő Imre fotókiállítása a fotógalériában. (…) A mostani képei úgynevezett panorámakamerával készítettek. Leicával és panorámával eddig több mint kétszáz tekercsnyi anyagot, hétezernél is több pillanatot rögzített. Ebből harmincat rakott falra, egytől egyig megdöbbentőt.
(2004.10.29. – üveges, Napló)

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
701FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles