25.6 C
Budapest
Monday, April 29, 2024

Török György: Szűrők készítése oldtimerekhez és ritka foglalatokhoz

Fogyasztói társadalmunkban szinte minden szabványosodik a racionalizáció költségcsökkentő égisze alatt, a használt cikkek pedig egyre inkább elértéktelenednek. Ezeknek a folyamatoknak egyenes következménye, hogy a ritkább szűrőméretek, illetve a bajonetes és feltűzhető szűrőfoglalatok eltűnnek a kínálatból.

Használt cikkek között azonban gyakran olcsón vásárolhatunk még szűrőt a különleges foglalatokhoz. Persze ezen szűrők nagy része csorba, karcos, esetleg repedt. Ráadásul gyakran csak sárga, narancs vagy zöldessárga színben kacsint ránk. Mindez nem baj! Legnagyobb értékük a gyakran hibátlan foglalatuk, a legdrágább ugyanis a foglalat elkészíttetése. Főleg, ha bajonettes (pl. Yashica kétaknás gépek) vagy feltűzhető szűrőfoglalatról van szó (pl. igen elterjedt volt a 42 mm-es feltűzhető típus). szűrősorozatunkat a következőképpen készíthetjük el:

A cikk további része elolvasható az alábbi címen:

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
701FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles