22.7 C
Budapest
Tuesday, April 30, 2024

Nikon Coolpix P90 – A Megazoom | fototv.hu

Bár a Nikon sokáig nem igazán mutatott hajlandóságot az ultrazoom kategóriájának fejlesztésére, most hirtelen két friss modellel jelentkezett. Az inkább belépő modell L100 mellett most itt a 24x-es zoomátfogással és 12,1 megapixeles érzékelővel rendelkező Coolpix P90. A specifikáció igen impozáns! A gyújtótávolság 35mm-es formátumban kifejezve 26mm-es nagylátószögtől indul és 624mm-es telelállásban végződik.    

A bemozdulás elkerülése végett CCD képstabilizátor került a készülékbe, ezt egészítik ki a bemozdulás érzékelés, a Best Shoot Selector (10 képet készít a készülék és a legélesebbet választja ki) és az akár ISO 6400-as érzékenység. A képfeldolgozást a gyártó saját EXPEED processzora végzi, a képek megjelenítéséről egy 3"-os (230,000 képpont) dönthető LCD kijelző gondoskodik.

A P90 automata és manuális funkciókban is bővelkedik, mindemellett a tökéletes fotó megszületése érdekében plussz szolgáltatásokkal ruházta fel a gyártó. Ilyen például a 15 kép/mp-es sorozatfelvétel (csak 1920×1080-as felbontásban) 45 fénykép erejéig, az arcfelismerő automatika mosolyfelismeréssel és pislogás "figyelővel".

Az egyik talán leghasznosabb újítás a Casioknál már ismert előfelvételi mód, ilyenkor a készülék már az exponálógomb lenyomása előtt folyamatosan rögzít képet, így biztosan nem maradunk le a fontos pillanatokról. Belekerült a P90-be az automata témamód felismerés és immáron a videó felvételt is tudjuk időzíteni.

Mindezek mellett teljes manuális vezérlést kínál a legújabb Nikon ultrazoom, így a rutinosabb fotósok számára is érdekes alternatíva lehet.



A készülék SD/SDHC memóriakártyát "fogyaszt", kb. 50MB-os belső memóriával rendelkezik és 2009 áprilisától kerül forgalomba.

Termékfotók:

 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
700FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles