21.3 C
Budapest
Tuesday, April 30, 2024

A Nikon | fototv.hu

Úgy tűnik a Nikon a következő fél évtizedben olyan váratlan és fontos bejelentések megtételére készül, melyek megrázzák a fotós világot és megváltoztatják a fogyasztók fényképezőgépekre vonatkozó gondolkodásmódját.

Nikon Coolpix

A felmérések szerint az elmúlt évben a kompakt fényképezőgépek eladása 48%-al, a DSLR (tükörreflexes) gépek eladása pedig 6%-al csökkent, ezzel szemben az okostelefonok értékesítése 48%-al nőtt.

Kevesebb ember visz magával fényképezőgépet életének megörökítésére. Erre a célra egyre többen a kényelmesebb megoldást választják, okostelefonjukat használják.

Bár a Nikon cég az egyszerűbb gépek csökkenő keresletéből adódó veszteségét ellensúlyozza a drágább tükörreflexes modellekből befolyt nyereség, a cég kemény munkával “titkos termékeket” fejleszt új növekedési lehetőségek megteremtése érdekében.

Makoto Kimura, a Nikon cég elnöke elmondta, olyan termék fejlesztésén dolgoznak, amely megváltoztatja a fényképezőgépek koncepcióját. Hogy ez a fényképezőgépek körébe tartozó fogyasztási cikk lesz-e, az majd kiderül az elkövetkezendő 5 évben.

Arra kérdésre, hogy a Nikon mikor rukkol elő okostelefonnal, az elnök úr még nem adott választ.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
700FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles