1. Események
  2. Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely

Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely

A Tatabányán és vonzáskörzetében élő, elsősorban amatőr fotósok összefogását, szakmai valamint művészeti tudásuk gyarapítását, végül de nem utolsó sorban pedig a nagyközönség előtti bemutatkozásukat segítő szándékkal létrejött közhasznú egyesület.

Dallos István fotóművész 2000-ben rendezte meg először Tatabányán a szabadtéri bányamúzeumban Kép-Szín-Tér elnevezésű fotóstáborát. A táboron rendszeresen résztvevő néhány ifjú fotós 2004-ben határozta el, hogy hosszútávú céljaik elérése érdekében, valamint a hagyományos fotográfiai értékek megőrzése és népszerűsítése érdekében hivatalos formát öltenek.
2005. november 9-én jegyezte be a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság a Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely Közhasznú egyesületet 13 alapító taggal.
Az Egyesület minden második szombaton tartja rendszeres foglalkozásait a Tatabánya, Béla király körtéri közösségi házban. Ezeken a foglalkozásokon mindenkinek (nem csak az egyesület tagjainak!) lehetősége van bemutatni legújabb munkáit, segítséget, véleményeket kérni. Dallos István fotóművész havonta egy alkalommal tartja fotóművészeti előadássorozatának egy-egy mindenki számára nyitott előadását.
Az egyesület célja kettős. Egyrészt a Tatabányán és vonzáskörzetében élő, elsősorban amatőr fotósok összefogását, szakmai valamint művészeti tudásuk gyarapítását, a nagyközönség előtti bemutatkozásukat segítő szándékkal létrejött közhasznú egyesület. Másrészt a hagyományos fotográfiai értékek megőrzését, ápolását, nem utolsósorban pedig gyarapítását szeretné gondos gazda módjára végezni.

Ma