26 C
Budapest
kedd, augusztus 11, 2020
Hirdetés

Mi ez az oldal? A Fotoklikken olvasható megannyi szöveges tartalom (több mint 20,000 poszt) címkézésre került, kézzel, nagy munkával (több mint 2200 címkénél tartunk) felcímkéztük az embereket, szervezeteket, eseménysorozatok egy részét, amit a rendszer automatikusan kibővít az archívum szövegeiből. Az oldalon az alábbi címkéhez kapcsolt tartalmakat láthatjuk, vegyesen megjelenítve. Ezeket az információkat, tematikus csoportosításban, kiegészítve eseményekkel az életút oldalakon van lehetőségünk megjeleníteni, egyedileg szerkesztve.

Blogajánló: Reismann Marian (1911-1991) élete és ritkán látott felvételei – Tőry Klára írása

A Ház Blogon 2012-ben jelent meg A fényképezés nagy alkotói című könyvének online változata, mely a mai napig az egyik legkeresettebb tartalom oldalunkon. Mivel blogunk egyik nem titkolt célja a fotótörténet népszerűsítése és a fotó...

Blogajánló: Tőry Klára: Híres magyar fotográfusok életrajzai és képei

Miért érdekes a fotótörténet? Miért érdemes régi képeket nézegetni? Közhelyszámba menő megállapítás, hogy csak akkor érthetjük meg jelenünket, ha ismerjük múltunkat. A fényképezést művelő profiknak és műkedvelőknek is nélkülözhetetlen az elődök munkáin...

Ezt írták rólunk 2005-ben: Két éves a FotoKlikk

2005-ben, telve a Fotómúzeummal közös tervekkel írta ezt Kolta Magdi a FotoKlikkről és a Fotómúzeumról. A Fotómúzeum gyűjteménye azóta már nem része a FotoKlikknek,...

Klasszikusok és kortársak a kerítésen: két kiállítás a Múzeumkert körül

Két, külön-külön is sokatmondó kiállítás képeit láthatják a járókelők a Nemzeti Múzeum kerítésén 2012. október 2-től: a Bródy Sándor utca felé eső részen a "Magyarország magyar fotográfusok lencséjén keresztül", a Múzeum körút felőli oldalon pedig a "Budapest FényKép" című fotókiállítás dacol az időjárás viszontagságaival.

Foto Mozaik 166., 2012. március

30-on felül A Nikon D800 a ma videósainak és a holnap fotósainak készült.

: Kicsi a bors / Kipróbáltuk: Samsung NX200 Kicsit elegem van a miniatürizálásból. Egy fényképezőgép akkor praktikus, ha megfelelően nagy, stabilan meg tudom fogni. A Samsung NX200 sajnos nem ilyen; ennek ellenére rengeteg jó tulajdonsággal bír.

Török György: Színkompozíció

Az MTI legújabb 4 könyvének bemutatója

Ebben az évben a Magyar Távirati Iroda Zrt. kiadásában négy olyan monográfia is kiadásra került, melyek a magyar fotótörténet egy-egy jeles személyiségéről, illetve korszakáról...

Sajtószemle: A huszadik század fotói Kecskeméten

Dokumentum vagy más? címmel , Reismann Mariann, és több ismeretlen szerző fotóiból, a huszadik század középső harmadában készült felvételekből nyílt kiállítás szerdán Kecskeméten, a Magyar Fotográfiai Múzeumban.

(2004.06.17. - Metro)

Foto Mozaik 139., 2009. november

Fotó Piac

Börze

Kedvezménykuponok

Terjesztő szaküzletek

Fókuszban

Dr. : Alkalmi nagyvadfotózás - ahogy én csinálom

Fotósélet – 2010. augusztus 23.

Kiállítások, események, meghívók A ceglédi fotós hagyományok igen hosszú múltra tekintenek vissza. Ennek köszönhetően a Magyar Fotográfia Napja alkalmából ebben az évben négy városi helyszínen rendeznek kiállítást a városban. A Kossuth Múzeum „ FÉNYKÉPÉSZEK ÉS MŰTERMEK 1877-2010” című tárlatát az intézmény gazdag fotógyűjteményéből állították össze. Nemcsak a ceglédi műtermekben készült fotográfiák, hanem a fényképezéshez használt régi eszközök is láthatók a bemutatón. A kiállítást fotóművész nyitja meg 2010. augusztus 29-én délelőtt 10 órakor.

Két éves a FotoKlikk.hu

A 2003-as indulásakor a FotoKlikk elsősorban a digitális változataként debütált. Az elmúlt két évben, folyamatosan, gazdag tartalommal bővült a Múzeum digitalizált anyaga ugyanúgy, mint az azóta egyedileg tervezett és kifejlesztett Közösségi oldalak is.

Kincses Károly: VÁMOS LÁSZLÓ

nélkül nem tartana itt a magyar fotográfia. nélkül még itt sem tartana a fent említett. Na és aztán, akkor mi van?

Kincses Károly: Aki a jónál is jobb: Seidner

Van néhány dolog minden ember életében, amiről azt gondolja, csak az övé, soha, senkivel sem tudja igazán megosztani. Fordítsunk egyet a dolgon, úgy őszintébb. Inkább azt hiszi, úgysem értenék meg, bármennyit is magyarázná mégoly ékesszólóan, Nos az enyém, az egyik, éppen a képen látható nagykör a Vidámparkban.

Kincses Károly: Solness vagy Rontó Pál?

Hiába minden, már én sem vagyok a régi! Kevés idővel ezelőtt is még tudtam nagyon fekete-fehér /igen - nem/ lenni. Aki eljátszotta szerepét, aki átsorolta magát az építőmesterek közül a rontópálokhoz, arról tőlem jót még elvétve sem hallott senki. Mert az ember vagy -vagy,

Kincses Károly: A két Reismann. Reismann János és Marian fényképei

A Reismann-testvérek az 1930-as évektől majd egy fél évszázadon keresztül meghatározó egyéniségei voltak külön-külön a magyar riportfotográfiának. (1905-1976) A 30-as évek elején Berlinben az Arbeiter Illustierte Zeitung fotóriportere, együtt dolgozott Erwin Piscatorral, John Heartfielddel, Umboval. 1931-ben Heartfielddel Moszkvába utazott, s hét évet töltött riporterként a sztálini Szovjetunióban. 1945-ig Párizsban a Regardsnak dolgozott, részt vett a francia ellenállásban.

Fotósélet – 2009. augusztus 6.

Tarka fotókiállítás jegyzőkönyve Készült 2009. július 31-én a Vörösmarty Mihály Általános Művelődési Központban (Bonyhád, Széchenyi tér 2.) A zsűri tagjai: Győri Lajos, Máté Réka fotós, Füller Imre az MTE ügyvezető igazgatója. A jegyzőkönyv vezetője Pálné Szabó Edit. A zsűri értékelte a pályázatra érkezett 224 db fotót, melyet 53 pályázó nyújtott be. A zsűri döntése alapján 93 db kép kerül kiállításra, melyek közül a következő alkotók részesülnek díjazásban:

Kinyílt fiókok-MTI

Helyszín: VAM Design Center - Budapest VI., Király utca 26. Megnyitja: Vince Mátyás, az MTI elnöke *** Kinyílt fiókok: Helyszín: VAM Design Center - Budapest VI., Király utca...

Sugár Kata életmű-kiállítása – fotókiállítás [Fotómúzeum-terv]

Helyszín: Magyar Fotográfiai Múzeum (Kecskemét, Katona József tér 12.) Megnyitja: 1934-től tanulta a fényképezést - a szinte vele egyidős - műtermében;...

Kodály Zoltán (1886-1967) fényképei a Magyar Fotográfiai Múzeumban – webprezentáció

Kodály Zoltán (1886-1967) fényképei a Magyar Fotográfiai Múzeumban - bevezető

Kodály Zoltán Kecskemét szülöttje. Büszke is rá városa, hiszen még életében elnevezett róla egy ének-zenei általános iskolát, amely a Kodály által kidolgozott pedagógiai módszerek szerint oktatta és oktatja ma is a zenét az iskolásoknak. Halála után pedig helyet adott a Kodály Intézetnek, amely töretlenül ápolja névadójának hírnevét és központját alkotja a Kodály életmű kutatásnak; szobor is készült, s állt, míg állhatott a főtéren.

Kincses Károly: Reismann Marian ürügyén

A félreértések tisztázása végett most az elején szögezzük le: a szerző is ember. Ebből következően neki is van saját élete, vannak érzései ésatöbbi. Fent nevezett személy életének két meghatározó élményét köszönheti Reismann Mariannak. Közös volt mindkettő abban, hogy a felbukkanásukkor meglehetősen kellemetlen érzéseket keltettek nevezett személyben, s abban is, hogy idővel mint a rossz murci, kiforrták magukat.

Sajtószemle: Zsidó kulturális fesztivál

Szeptember 7-étől október 11-éig tart a III. Szombathelyi Zsidó Fesztivál. (...) A fesztivál szeptember 7-én 17 órakor Horváth György, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke köszöntőjével nyílik meg az MMIK-ban, ahol aztán Kincses Károly ajánlja a közönség figyelmébe két szombathelyi születésű neves fotóművész, Reismann Mariann és a 100 éve született Reismann János kiállítását.

(2005.09.03. - öl, Vas Népe)