Hirdetés

Mi ez az oldal? A Fotoklikken olvasható megannyi szöveges tartalom (több mint 20,000 poszt) címkézésre került, kézzel, nagy munkával (több mint 2200 címkénél tartunk) felcímkéztük az embereket, szervezeteket, eseménysorozatok egy részét, amit a rendszer automatikusan kibővít az archívum szövegeiből. Az oldalon az alábbi címkéhez kapcsolt tartalmakat láthatjuk, vegyesen megjelenítve. Ezeket az információkat, tematikus csoportosításban, kiegészítve eseményekkel az életút oldalakon van lehetőségünk megjeleníteni, egyedileg szerkesztve.

Cornell CAPA
C

Magyar Fotóművészek Szövetségének tagjai – 2019

Tagnévsor:A Fehér Vera Agócs József Albertini Béla Almási László Ambrits Tamás Andics Árpád Apáti-Tóth Sándor Arató András Assay H. Péter Baki Péter Balassa...

Cornell Capa

Persze ki ne hallott volna a világhírű Robert Capáról a háborús tudósítóról, igazi világpolgárról.Korai halála, és csodálatos képei biztosították számára a legendás hírnevet.Azonban öccse...

Itthon a Robert Capa gyűjtemény | fototv.hu

Ez a gyűjtemény a magyar kulturális örökség és kincs olyan rendkívüli gyarapítása, amelyre érdemes időt, energiát és pénzt fordítani" - jelentette ki Hiller István...

Robert Capa kiállítás: A háború és béke képei | fototv.hu

A mai napon, 2016. július 18-án nyílik meg a Robert Capa kiállítás a Mai Manó Házban.A kiállítás képeit a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményében található...

Foto Mozaik 122., 2008. június

Megjelenik június 9-én.

Hiller: Robert Capa fotói a magyar kulturális örökség részét képezik

Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerint Robert Capa, az egyik leghíresebb magyar származású fotóművész munkái a magyar kulturális örökség részét képezik. Ezt a tárcavezető a Ludwig Múzeumban megrendezendő Robert Capa - kiállítás alkalmából tartott sajtótájékoztatón mondta.A tárcavezető úgy vélekedett, a Robert Capa - kiállítás csütörtöki megnyitója „ünnepnap” Magyarország, a magyar kultúra számára.

Sajtófigyelő: Capák és fiúk (népszabadság online)

- A másik szeme miért is könnyezik? - Azért, mert ez már megint egy tipikus, magyar "majdnem siker" történet. Siker, hogy a Friedmann Endreként született Robert Capa - aki vitathatatlanul a világ egyik leghíresebb fényképésze volt - életművének legfontosabb darabjai hazatértek. Nagyon jó, hogy ebben a gazdasági helyzetben a magyar állam ráköltött ennyi pénzt a gyűjtemény megszerzésére, a szállítás, a kiállítások költségeire.

Hiller: Robert Capa a legendás fotóművész képei Magyarországon – tehetség és kalandvágy egy pillanatban

Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerint a Robert Capa - hagyaték megvásárlása a mai Magyarországon egy kivételes összefogás eredménye. Ezt a tárcavezető akkor hangsúlyozta, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel megnyitotta a legendás fotóművész alkotásaiból rendezett ELŐ/KÉP című kiállítást csütörtökön, a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Kincses Károly: Reciprok

Nagyjából mindenki hallott már arról, hogy a középkorban némi vegyészeti tudással felvértezett egyének, végtelen sok idő, fene nagy képzelet és nem kevés feltűnési vágy birtokában, rengeteget dolgoztak azon, hogy bármiféle anyagból aranyat gyártsanak. Alkimistának hívták őket, s valljuk be, csak a legjobb piárosok segítségével lehet sikertörténetnek eladni az övékét. Mert bármihez is nyúltak, bármit is csináltak, aranyat nem sikerült előállítaniuk. Miért írom ezt?

Sajtószemle: Magyarok Oroszországban

Schneider márta, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának helyettes államtitkára nyitotta meg tegnap Moszkvában a másfél hónapon át tartó oroszországi magyar előfesztivált. A programok között szerepel a Magyar Fotográfiai Múzeum kiállítása André Kertész-, Brassai-, Moholy-Nagy László-, Robert Capa és Cornell Capa-képekkel.

(2004.10.22. - Magyar Nemzet)