Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Zemlényi-Kovács Barnabás tárlatvezetése a Fejér Ernő: Post Scriptum című kiállításon

május 6 @ 18:00 - 19:00 CEST

Zemlényi-Kovács Barnabás tárlatvezetése a Fejér Ernő: Post Scriptum című kiállításon
2022. május 6. péntek 18:00
„Fejér fényképein keresztül szembesülni a késő Kádár-kor »éjszakai oldalával« olyan, mint egy Méhes László Langyosvize utáni hirtelen jött hidegzuhany. Egyszerre kijózanító, kábító, dezorientáló: a korszak ismerős-banális világa egyszer csak kísérteties idegenségként áll előttünk, míg a biztos fogódzókat elnyeli a terjengő atget-i köd. Fejér »kádári gótikája« elsősorban nem egy XIX. századi formanyelv feltámasztásából születik, hanem a létező szocializmus felszíne alatt eleve ott lappangó traumatikus, szakrális, fenséges vagy félelmetes erők következetes feltárásából.” (Zemlényi-Kovács Barnabás)
Zemlényi-Kovács Barnabás kritikus, fordító, művészeti író. Írásai többek között az Artmagazinban, az Artportalon, a Balkonban, a Café Bábelben és a Műértőben jelennek meg. Az utóbbi időszakban közreműködött a Magyar Nemzeti Galériában megrendezett Gerhard Richter retrospektív kiállításán, kurátora volt Fridvalszki Márk Befejezett jövő című kiállításának és társfordítója Mark Fisher Kapitalista realizmusának. A Vrije Universiteit Amsterdamon jelenleg a kilencvenes évek neogótikus tendenciáit kutatja a politikafilozófiában és a nemzetközi kortárs művészetben.
Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – május 6.
A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.
https://www.maimano.hu/programok/kiallitas-fejer-erno-post-scriptum
https://www.facebook.com/events/2574077122723131/

Részletek

Dátum:
május 6
Időpont:
18:00 - 19:00 CEST
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
https://www.facebook.com/events/2574077122723131/

Szervező

Mai Manó Ház
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Térkép