Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Z E N – A hallgatás extázisa – FOTÓTÁRLAT / megnyitó

május 7 @ 18:00 - 21:00 CEST

„Zen – a hallgatás extázisa” címmel nyílik kiállítás Fülöp Péter fotográfus képeiből a győri Ambrózia Kávézóban (Szabadsajtó utca 17.), május 7-én (szombaton) 18 órakor. A tárlatot Komálovics Zoltán tanár, költő nyitja meg. A tárlat a kávézó nyitvatartási idejében tekinthető meg (szerdától szombatig, 15-től 22 óráig). Info: www.fpfoto.hu
AJÁNLÁS:
“A zen nem vallás. Sem külön üdv-tanítása, sem dogmatikája, sem eszkatológiája nincs, és szentkönyvekre se nagyon hivatkozik. A zen nem filozófiai iskola, mert nem teória, sőt a súly éppen az életrendre esik. A zen nem szekta, vagyis nem leszűkült vallás, mert amit tanít az éppen a minél tágasabb és minél szabadabb.
Az Egységet csak egyetlenegy módon tudom kimondani. Hallgatással. Nem negatív és kitérő és nem tétovázó, vagyis logosztalan hallgatással, amely megnémul, mert nem tud mit mondani.
Régi kínai rajz óriás termetű aggastyánt ábrázol, akinek még a ruharáncai is szenvedélyes feszültség legmagasabb fokát fejezik ki. Olyan ez az ember ráncos homlokával és lobogó szakállával, mint viharos szélben a fekete zivatarfelhő. Címe: a Mennydörgő hallgatás. Ez a kimondás egyetlen lehetősége. A logosz hangtalan explóziója. Mint ahogy a zene is tud hallgatni. Ahogy tenger vagy az éjszaka és a halál hallgat. Ahogy Buddha a virágot a kezében tartja, a zarándokoknak megmutatja, de mozdulatlanul ül, és egyetlen szót sem szól.”
(Hamvas Béla: Az ősök nagy csarnoka – Zen)
https://www.facebook.com/events/702168037498866/

Részletek

Dátum:
május 7
Időpont:
18:00 - 21:00 CEST
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/702168037498866/

Szervező

Ambrózia
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Ambrózia
Szabadsajtó utca 14.
Győr, - 9021 Magyarország
+ Google Térkép