szombat, szeptember 25, 2021
Események betöltése

« Összes Események

Felhívás: XXVII. Alföldi Fotószalon fotópályázat és kiállítás

szeptember 1 @ 08:00 - szeptember 30 @ 17:00 CEST

Tisztelt Fotográfusok, Fotósok, Fotóművészek!

Most ősszel rendezzük meg a XXVII. Alföldi Fotószalont Szentesen (XLI. Dél-). Elég régen, még 1995-ben bővítettük ki a régiós fotópályázatunkat az egész Alföld területére, majd 2011-ben pedig az egész országra, hogy területi megkötés nélkül hazánkból bárki, de akár külföldön élő fotósok is tudjanak képet küldeni a minőségi rendezvényünkre. (A vírushelyzet miatt most is vártunk a pályázat kiírásával, eddig úgy értékeltük, hogy a kiállítást idén is meg tudjuk rendezni a szokott módon és figyelni fogjuk a biztonsági előírásokat.)

Nekünk fontos, hogy az Önök eredeti képei kerüljenek a szakértő fotóművész zsűritagok elé, hogy több órán át tartó munkával értékeljék azokat, majd a kiállítást is ezekből a művekből rendezzük meg. Az egész országban már csak néhány olyan fotópályázat van, és ezek egyike az Alföldi Fotószalon, ahol az alkotó által elkészített eredeti fotográfiát lehet megtekinteni a megrendezett tárlaton. Ez a jó minőségű digitálisan laborált, a speciálisan nyomtatott vagy kézműves módon készített képeknél nagyon fontos. A zsűri által a kiállításra beválogatott összes alkotás ki lesz állítva, és a teljes kiállítási anyagból A4-es méretű, jó minőségű nyomtatott katalógust készítünk – melyet minden pályázónak eljuttatunk.

A beérkezett képeket ismert fotóművészek bírálják el, ez még egyeztetés alatt van.

Kérem, küldjék el fotós barátaiknak, ismerőseiknek, klubtársaiknak a felhívásunkat, hogy Ők is értesüljenek a rendezvényünkről, küldjenek pályázati anyagot szeptember 30-ig.

Köszönettel: fotóművész – a kiállítás szervezője, és a Szentesi Fotókör

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében

2021. október 23-tól november 20-ig kerül megrendezésre a

XXVII. Alföldi Fotószalon

A fotókiállítás célja: Állandó fórumot biztosítani a fotográfusok színvonalas, művészi igénnyel készített felvételeinek.

Pályázati feltételek: A pályázaton részt vehet minden fotós 2017 után készült és Szentesen az Alföldi Fotószalonon még nem szerepelt képekkel. Beküldhető maximum 5 db kép (digitális, hagyományosan fotópapírra laborált, vagy nyomtatási eljárással készült színes, fekete-fehér, monochrom, vagy archaikus kidolgozású). Várjuk a fotósok hagyományos fekete-fehér, camera obscurás képeit, valamint az egyedi, vagy kézműves eljárásokkal készült (argentotípia, cianotípia, antrakotípia, olajnyomat, sópapír, nitrotranszfer stb.) műveket is.

Csak 30 x 40 cm, vagy 30 x 45 cm külső méretű, vagy erre a méretre kasírozott, illetve paszpartuzott alkotásokat fogadunk el, melyek vastagsága maximum 2 mm lehet, a kép mérete ezen belül tetszőleges, ezt az alkotóra bízzuk. Továbbá elfogadunk bármilyen méretű, keretezett, akasztóval ellátott, kiállításra alkalmas és 1 m-nél nem nagyobb képeket is, ezek ide és visszaszállítását, megfelelő csomagolását az alkotónak kell önállóan megoldania.

A kiállítási anyag képeit digitális formában elkérjük a fotósoktól az A4 méretű katalógus készítéséhez. A teljes kiállítási anyagot elhelyezzük a Szentesi Fotókör weboldalán. Az előző években megrendezett kiállítások képei is megtekinthetők a „Fotókiállítások” menüpont alatt.

Nevezési díj: 1.500,- Ft (A nevezési díjat az A4-es méretű kiállítási katalógus előállítására, a képek visszaküldésére fordítjuk. A nyomtatott katalógusból minden pályázó számára egy-egy példányt biztosítunk.)

Zsűri tagjai: ismert fotóművészek, ez még egyeztetés alatt van                   

Díjak: I., II., III. díj (egyedi bronz plakett), továbbá 5 különdíj (tárgyjutalommal és oklevéllel).

Kiállítási naptár: Beérkezési határidő: 2021. szeptember 30.   Kiállítás megnyitó: 2021. október 23.

Részletes pályázati kiírás:   http://www.szentesifotokor.hu/palyazatok/alfoldifotoszalon2021.pdf

Letölthető nevezési lap: http://www.szentesifotokor.hu/palyazatok/alfoldinevezesilap2021.doc

Pályázati információk: http://www.szentesifotokor.hu/palyazatok-2/xxvii-alfoldi-fotoszalon-2021

Részletek

Kezdés:
szeptember 1 @ 08:00 CEST
Vége:
szeptember 30 @ 17:00 CEST
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
,
www.szentesifotokor.hu

Helyszín

Szentesi Művelődési Központ
Tóth József u. 10-14.
Szentes, -Csongrád Magyarország
+ Google Térkép