Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

XVIII. ALFÖLDI FOTÓSZALON (XXXII.DÉL-ALFÖLDI FOTÓSZALON)

2012, July 15 @ 20:00 - 2012, September 29 @ 20:00 CEST

Free
Szentesi Fotókör

XVIII. Alföldi Fotószalon 2012.A fotókiállítás célja: Állandó fórumot biztosítani a fotográfusok színvonalas, művészi igénnyel készített felvételeinek.

Pályázati feltételek:

A pályázaton részt vehet minden fotós 2008 után készült és Szentesen az Alföldi Fotószalonon még nem szerepelt képekkel.

XVIII. Alföldi Fotószalon 2012.
A fotókiállítás célja: Állandó fórumot biztosítani a fotográfusok színvonalas, művészi igénnyel készített felvételeinek.

Pályázati feltételek:

A pályázaton részt vehet minden fotós 2008 után készült és Szentesen az Alföldi Fotószalonon még nem szerepelt képekkel.

Beküldhető maximum 5 db kép (hagyományosan fotópapírra laborált, vagy nyomtatási eljárással készült színes, fekete-fehér, monochrom, vagy archaikus kidolgozású). Várjuk a fotósok hagyományos fekete-fehér, camera obscurás képeit, valamint a kézműves eljárásokkal készült (argentotípia, cianotípia, pigment eljárás, olajnyomat, sópapír, nitrotranszfer stb.) műveket is. A nevezési lapon meg kell jelölni a képkészítés technikáját.

A nevezési lap letölthető ITT, vagy a rendezőktől kérhető e-mailben a kultura@szentes.hu címen. Ha módjában áll, kérjük, számítógéppel töltse ki, majd nyomtatás után lássa el aláírásával.
Aláírás hiányában a nevezés érvénytelen.

Csak 30 x 40 cm méretű, vagy erre a méretre kasírozott, illetve paszpartuzott alkotásokat fogadunk el, melyek vastagsága maximum 2 mm lehet. A kép mérete ezen belül tetszőleges.

A sorozatok megbonthatóak, amennyiben a szerző ez ellen írásban nem tiltakozik. A sorozatokban lévő képek sem léphetik át a maximális 5 képes darabszámot.

A fotók képoldalán nem szerepelhet az alkotó neve, névre utaló jelzés és a kép címe.
A hátoldalon kérjük feltüntetni a kép címét, a szerző nevét, lakcímét, alkotó csoporti tagságát.

A képeket postai úton történő visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük elküldeni. A szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállalunk. A képeket postán visszaküldjük a beküldés módjával megegyezően.

A kiállításra el nem fogadott képeket személyesen is át lehet venni a kiállítás megnyitóját követően a helyszínen, vagy a visszaküldés időpontját megelőzően a rendezővel történő egyeztetés után.

A kiállítási anyag a szentesi kiállítás után a művelődési intézmények, galériák és fotóklubok rendelkezésére áll. Az anyag el- és visszaszállításáról a másodbemutató rendezője gondoskodik.

Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, nem kerülnek a zsűri elé.

A kiállítási anyag képeit digitális formában elkérjük a fotósoktól 13 x 18 cm méretben, 300 dpi felbontásban a katalógus készítéséhez. Ezt a zsűrizés után a szerző által megadott email címről kérjük el. A teljes kiállítási anyagot 300 x 500 pixel méretben elhelyezzük a Szentesi Fotókör weboldalán. Innen a pályázati kiírás és a nevezési lap is letölthető. Előző években megrendezett kiállítások képei is megtekinthetők a Szentesi Fotókör weboldalán, a „Fotókiállítások” menüpont alatt.

Nevezési díj: 1000 Ft.
Számlaszám: 12066007-00372800-02500001 Alföldi Fotószalon

(A nevezési díjat a kiállítási katalógus előállítására fordítjuk, melyből minden pályázó számára egy-egy példányt biztosítunk.)

Zsűri tagjai: Király László György (Kecskemét), Tóth József (Budapest), Vékás Magdolna (Budapest) fotóművészek.

Díjak: I., II., III. díj (bronz plakett), továbbá 5 különdíj (tárgyjutalommal és oklevéllel).

Kiállítási naptár: Beérkezési határidő: 2012. szeptember 30. Zsűrizés: 2012. október 8-14 között. Kiállítás megnyitó: 2012. október 23, vasárnap 15.00 órakor

Beküldési cím: Szentesi Művelődési Központ, Szentesi Fotókör

6600 Szentes, Tóth József u. 10-14.

Pályázati kiírás: http://www.szentesinfo.hu/fotokor/palyazatok/alfoldifotoszalon2012.doc
Nevezési lap: http://www.szentesinfo.hu/fotokor/palyazatok/alfoldinevezesilap2012.doc

Details

Start:
2012, July 15 @ 20:00 CEST
End:
2012, September 29 @ 20:00 CEST
Cost:
Free
Event Tags:
, , , , , ,