szerda, december 8, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

VITRIN FOTÓKIÁLLÍTÁS

október 30 @ 16:00 - november 14 @ 15:00 CEST

VITRIN FOTÓKIÁLLÍTÁSOK
Az október 30-án nyíló szabadtéri fotókiállítás Székelyvéckén (Maros megye), a helyi Kisbolt és a szomszédos volt Csarnok külső területén nyílik meg.
A havadtői székhelyű KopiaKollektiva Egyesület alkotó csapatának idén a második erdélyi falukiállítása, mellyel ezúttal is egy számunkra fontos kultúrmissziót is szeretnénk közvetíteni: a kortárs fotográfia, és a kísérleti mozgókép népszerűsítése, és oktatása olyan régiókban, településeken, ahová ritkán, vagy egyáltalán nem jutnak el az ilyenfajta kortárs vizuális alkotások.

Jelen fotókiállításunk két irányvonalat követ.
Az egyik, egy dokummentaristább irány, ahol a jelen képek témájának kiindulása a magyarországi, illetve erdélyi falu, az ember és táj, az önfenntartó élet mai alternatív megjelenései, a hagyományos paraszti, földműves kultúra, mai változatainak személyes, alkotói szűrőin át bemutatva.
A másik, egy kísérletezőbb fotográfiai irány inkább. Az itt bemutatott alkotóknál leginkább a kép maga a téma, a vizsgálat tárgya. Ennél a válogatásnál leginkább valamilyen társművészetekben alkotó alkotók fotográfiái jutnak szerephez, így a képet, ez esetben a fotográfiát valamilyen más, művészeti kontextusból kiindulva jelenítik meg.
Kiállítók:
Gueth Péter
Kerekes Emőke
Kiss Ádám
Lukács Orsolya
Piti Marcell
Szekeres Ilma
Mivel a hétfőtől hatályba lépő új járványügyi rendeletek, megszorítások nem tették egyértelművé a civil szervezetek tevékenységeit, rendezvényeit szabályozó szabályokat, ezért úgy döntöttünk, hogy ezen fennálló bizonytalan helyzetben nem hirdetünk meg hivatalos megnyitót.
Október 30-án szombaton délutántól installálunk, személyesen jelen leszünk Vida Gábor íróval, aki személyével hozzájárul kiállításaink állandó megnyitásához. A képek szabadtéren lesznek láthatóak két hétig.
Tehát aki aznap arra jár és szeretne velünk beszélgetni, elmélkedni a kiállított művekről, vagy csak úgy megtalál minket a faluközpontban a kisboltnál.
Térerő nincs, így most semmilyen online élő közvetítést sem tudunk beiktatni, DE pótlunk utólag. Dokumentálunk, terveink szerint egy meglepetés beszélgetést is felveszünk, és majd közzétesszük, hiszen mindenképp szeretnénk majd nektek üzenni a nagyvilágba is, hogy hogy volt, mint volt.
Uh gyertek, meg ha megnyitnak újra az iskolák vigyétek el a gyerekeket is.
FIGYELEM:
Pedagógusok, szülők, ifi csoportok, bárki érdeklődő!
Ha lenne esetleg igény személyes tárlatvezetésre, beszélgetésre a művekről, a kortárs fotográfiáról, az alkotásról stb. november 2-tól 14-ig péntekek kivételével állok rendelkezésre. Fel lehet hívni, egyeztetni a 0753 923 575 telefonszámon.
MASZK kötelező kültéren is!
Üdvözlettel,
Kerekes Emőke egyesületi elnök, és Balla Zoltán alelnök
A kiállítás létrejöttét támogatt:
CONSILIUL JUDETEAN MURES és a COMMUNITAS ALAPITVÁNY
A jelen járványügyi helyzetből adódóan a személyes, közönség előtt tartandó megnyitó egyelőre elmarad, de addig is, míg ez a helyzet fennáll az itt kiállított képekhez kapcsolódóan lesznek még online eseményeink, ezekről a későbbiekeben tájékozódhatsz a
Facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/KopiaKollektiva
Honlapunkon:
www.kopiakollektiva.com
FOTÓ: Piti Marcell
PLAKÁT: Lukács Orsolya
https://www.facebook.com/events/1015709905884090/

Részletek

Kezdés:
október 30 @ 16:00 CEST
Vége:
november 14 @ 15:00 CEST
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, , , , ,
https://www.facebook.com/events/1015709905884090/

Szervező

KopiaKollektiva
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Székelyvécke