27.3 C
Budapest
szombat, augusztus 15, 2020
Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Viszonyok – Kleb Attila kiállítása // 12. Ördögkatlan

2019, július 30 @ 17:00 - 2019, augusztus 3 @ 20:00 CEST

Helyszín: Nagyharsány, Narancsliget

Kleb Attila: Viszonyok

Kamerával a kézben sokkal nehezebb rávenni valakit, hogy megmutatkozzon. Hisz még a legprofibbak, a fotózáshoz szokott színészek is igyekeznek rejtőzködni. A kimondott szó még csiszolható a papíron, de az óvatlanul szabadjára engedett könnyek egy fotográfiáról már nem letörölhetőek.

Egyszer egy külföldi kolléga elég sajátos hasonlatot talált mondani a portré interjúról: “olyan, mint a szeretkezés, két emberre tartozik”. Nehéz tagadni. Csak akkor sikerülhet jól egy ilyen vizuális beszélgetés, ha a fotográfus és a portré alany között létrejön a “viszony”. A gyengéd és figyelmes, vagy küzdelmes, vérre menő, de mindig érzelmekkel teli, és egy-egy igazán sistergő pillanatban érzéki kapcsolat. Két ember ismerkedik egymással. S bár csak az egyik dolga az, hogy megnyíljon, a másiknak is adnia kell magából. Másként nem megy.

Közel két évtizedet töltöttem a sajtóban, azon belül is többnyire kulturális területen fotografáltam. Az elmúlt csaknem másfél évtizedben szinte csak a saját stúdiómban készítek portrékat, főleg színművészekről és zenészekről. A fotózás mellett a GetCloser Concerts alapítójaként koncerteket szervezek a világ legnevesebb jazz zenészeivel. Ilyenkor természetesen megörökítem a koncerteket is, és amikor csak lehetőségem van rá, a világsztárokat meginvitálom a színpad mögött rögtönzött műtermembe.

www.klebattila.com
www.facebook.com/attilaklebphotography
www.instagram.com/klebattila

https://www.facebook.com/events/697226264068759/

Részletek

Kezdés:
2019, július 30 @ 17:00 UTC
Vége:
2019, augusztus 3 @ 20:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/697226264068759/

Szervező

Ördögkatlan Fesztivál
E-mail:
noreply@facebookmail.com