Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Virtuális tárlatvezetés Juhász Annával Paolo Ventura kiállításán

2020, April 18 @ 15:00 - 16:00 CEST

A Műcsarnok, alkalmazkodva a kialakult helyzethez felkérte Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzsert, hogy a meghirdetett helyszíni tárlatvezetés helyett otthonából kalauzolja a vendégeket Paolo Ventura: Velencei történet / Automaton c. kiállításában, amely a képzőművészet és a fotográfia, a képzelet és a valóság határán épült különleges képi világával varázsolja el a látogatókat.

Képernyő elé várunk minden érdeklődőt Juhász Anna rendhagyó, virtuális tárlatvezetésére otthonról.

A kiállítás virtuális sétája a http://mucsarnok.hu/panoramafoto/ventura/ címen tekinthető meg, a virtuális tárlatvezetést itt, az esemény oldalán tesszük közzé a megjelölt időpontban.

Az Automaton Velencében játszódik a második világháború alatt, amikor a német hadsereg bevonult Észak-Olaszországba, hogy megakadályozza korábbi szövetségese elpártolását. Egy olyan történet az alapja, amelyet Paolo Ventura még a gyermekkorában hallott mesekönyv szerző édesapjától. Főszereplője egy idős zsidó órás, aki 1943-ban, a náci megszállás és az olasz történelem talán legsötétebb korszakában igyekszik boldogulni a velencei gettóban. A történet ebben az elhagyatott, zárt és rettegéssel teli városrészben bontakozik ki. Az öregúr elhatározza, hogy felépíti az automatont (egy robotfiút), aki társaságot nyújt neki a sötét napokban, és családtagként él vele. (részlet Szarka Klára kurátori szövegéből)

https://www.facebook.com/events/638124086747402/

Details

Date:
2020, April 18
Time:
15:00 - 16:00 CEST
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/638124086747402/

Organizer

Műcsarnok – Kunsthalle Budapest
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Műcsarnok – Kunsthalle Budapest
Dózsa György út 37
Budapest, - 1146 Magyarország
+ Google Map
Phone
+36 1 460 7000
View Venue Website