Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

VI. LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítás 2007

2007, August 3 @ 18:00 - 2007, September 4 @ 18:00 UTC+0

Free
content.gif

Immár hatodik alkalommal hirdeti meg a Panasonic a kiállítással egybekötöttLumix Digitális Fotópályázatát, melynek célkitűzése ráirányítani a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre, a digitális képalkotás előnyeire, egyúttal teret adni az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának.

Témakörök
– “Természet” (tájkép, állat, növény)
– “Emberábrázolás, portré”
– “Utazás” (Úti képek, melyek hűen ábrázolják a hazai, külföldi helyszínek hangulatát)

Immár hatodik alkalommal hirdeti meg a Panasonic a kiállítással egybekötött
Lumix Digitális Fotópályázatát, melynek célkitűzése ráirányítani a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre, a digitális képalkotás előnyeire, egyúttal teret adni az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának.

Témakörök
– “Természet” (tájkép, állat, növény)
– “Emberábrázolás, portré”
– “Utazás” (Úti képek, melyek hűen ábrázolják a hazai, külföldi helyszínek hangulatát)
– “Mindennapi életünk” (munka, szabadidő, kultúra, sport)

A témakörök értelmezésénél a pályázat kiírói kreatív elképzelést várnak a nevezőktől.
Minden egyes pályázó összesen 50 darab képet küldhet be. Sorozatot csak a “Mindennapi életünk” témakörnél fogadunk el, amely maximum 8 képből állhat.
Sorozat esetében a sorozatban szereplő képek mindegyike külön képnek számolandó.

Pályázati és részvételi feltételek
A pályázaton csak digitális fényképezőgéppel készült minimum 1600 x 1200 pixel terjedelmű fényképekkel lehet részt venni.

A pályázaton csak olyan fotók vehetnek részt, amelyek a pályázat benyújtásának időpontját megelőzően más fotóversenyen nem értek el eredményt, valamint
2005. január 1-je után készültek.

A pályázaton való részvétel módja
A Panasonic South-East Europe Kft. honlapjára, a www.panasonic.hu/fotopalyazat címre, a fenti feltételeknek megfelelő fénykép feltöltése.

A pályázati oldal 2007. augusztus 1-től aktív, azaz ettől az időponttól kezdődően
2007. szeptember 5-én 24 óráig lehet a felvételeket feltölteni. A pályázaton való részvétel előfeltétele, hogy a pályázó elfogadja a nevezési feltételeket és regisztrálja magát a www.panasonic.hu/fotopalyazat oldalon, majd ezután tudja elküldeni fotóit a kiválasztott témakör megjelölésével.

2007. szeptember 7-én a zsűri előválogatást tart. . Az itt kiválasztott képeket a zsűri közönség szavazásra bocsátja. A közönség szavazás a Fotózz.hu weboldalon lesz megrendezve,2007. szeptember 10-től 16-ig. Szavazás részleteit, feltételeit a Fotózz.hu weboldalon olvashatják: www.fotozz.hu/fotopalyazat A nyertes képek valamint a zsűri által kiválasztott kiállításra szánt alkotások 2007. szeptember 21. és október 21. között megtekinthetőek lesznek az VI. LUMIX Digitális Fotókiállítás 2007keretében, a kiállításnak otthont adó Néprajzi Múzeum középső galériáján (Budapest, Kossuth tér 12.).

Szerzői és szomszédos jogok
Tekintettel arra, hogy a pályázaton a kiírás feltételei alapján csak első felhasználásúnak minősülő fotók vehetnek részt, a pályázók tudomásul veszik, hogy szerzői jogdíj őket a pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban nem illeti meg.

A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotókon ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával.

A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja.

A nyertes pályázók hozzájárulnak, hogy a díjazott pályaműveket a pályázat kiírói ellenszolgáltatás nélkül felhasználhassák a www.panasonic.hu, www.fotozz.hu honlapokon, sajtóban valamint az VI. Lumix Digitális Fotópályázat Kiállításon.

A pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t be kell mutatnia.

A szakmai zsűri tagjai, hozzátartozóik és a Panasonic South-East Europe Kft. alkalmazottai valamint hozzátartozóik nem nyújthatnak be pályázatot.

A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szakmai zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, elfogadja az azonnali kizárás jogát.

Nyeremények:

Lumix díj (1 db)
Az abszolút győztes 1 db 330 000 Ft értékű Panasonic digitális tükörreflexes fényképezőgépet + Leica objektív kit-et nyer.

Témakör győztes díjak (4 db)
Az egyes témakörök győztesei 1-1 db Panasonic Lumix DMC-FZ8-as digitális fényképezőgépet nyernek (összesen 4 db).

Közönség díjak (4 db)
A közönség által témakörönként legjobbnak talált felvétel készítőinek díja 1-1 db Panasonic Lumix DMC-TZ3-as digitális fényképezőgép (összesen 4 db).

A témakör győztes díjak odaítéléséről neves fotóművészekből és szakemberekből álló zsűri dönt. Közönség szavazásról további információt a pályázati kiírásban olvashat.

Details

Start:
2007, August 3 @ 18:00 UTC+0
End:
2007, September 4 @ 18:00 UTC+0
Cost:
Free