Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vendégváró.hu folyamatos fotópályázata

2006, January 31 @ 00:00 - 2006, December 31 @ 00:00 UTC+0

Free
Vendégváró.hu fotópályázata

Utazásaink, kirándulásaink során szívesen örökítjük meg élményeinket – ossza meg másokkal is legjobb képeit! Küldje el azokat fotópályázatunkra, ahol havonta díjazzuk a kategóriák legjobbjait, illetve a hónap legjobb képét. Ha hozzájárul, hogy az elküldött fotóit – amennyiben azok erre alkalmasak – használjuk a Vendégváró képanyagának gazdagítására, akkor havonta újabb esélyt kap a nyereményre – részt vesz az ajándékkönyv sorsolásán.

Néhány fontos tudnivaló:

Utazásaink, kirándulásaink során szívesen örökítjük meg élményeinket – ossza meg másokkal is legjobb képeit! Küldje el azokat fotópályázatunkra, ahol havonta díjazzuk a kategóriák legjobbjait, illetve a hónap legjobb képét. Ha hozzájárul, hogy az elküldött fotóit – amennyiben azok erre alkalmasak – használjuk a Vendégváró képanyagának gazdagítására, akkor havonta újabb esélyt kap a nyereményre – részt vesz az ajándékkönyv sorsolásán.

Néhány fontos tudnivaló:

  • ahhoz, hogy valaki képet tölthessen fel a site-ra, regisztrálnia kell magát – a szavazáshoz is szükséges a regisztráció, de a képek nézegetéséhez nem;
  • a képek tartalmával kapcsolatos két kikötés: Magyarországon készült fotók legyenek, illetve valamilyen kapcsolatuk legyen az utazással, kirándulással, pihenéssel, üdüléssel ;
  • technikai kikötés: a felbontás 100 dpi, a hosszabb oldal mérete minimum 500, maximum 1024 pixel, a formátuma legyen jpg .
  • a Photoshoppal (vagy más programmal) manipulált képeket kizárjuk a díjazásból. A képek minőségének javítását szolgáló “beavatkozások” természetesen nem tartoznak a manipuláció körébe.

– a feltöltéskor 5 kategória közül lehet választani – mindegyikhez tartozik egy rövid tartalmi leírás, de ha nem talál magának megfelelőt, válassza az ‘egyéb’ kategóriát;

– a kép (képek) feltöltésekor kérjük, pontosan töltse ki a rovatokat:

album: lenyíló listáról választhatja ki azt a kategóriát, amelybe leginkább illőnek érzi a képet

file címe: ide a kép címét kell beírni – kérjük, ne mulassza el a címadást

file leírása: egy rövid szöveges ismertetés – különösen akkor fontos, ha a cím önmagában nem sokat árul el a kép konkrét tartalmáról – másoknak lehet ez fontos információ

kulcsszavak: nem kötelező kitölteni, de ha ide beír néhány olyan szót, ami jellemző a képre, segíti a fotó-site keresőrendszerének hatékony működését

a szerző neve: a kép szerzői azonosításának elsődleges eleme a regisztrációban megadott e-mail cím. Örömmel vesszük, ha teljes nevét is megadja (ez például sokat segíthet a sorsolásokkal, díjakkal kapcsolatos adminisztrációban, a nyertes értesítésében).

a felvétel helyszíne: fontos, soha ne mulassza el kitölteni, a lehető legpontosabban!

a felvétel dátuma: fontos, kérjük, hogy ezt is töltse ki. Ha esetleg egy régebben készült képet tölt fel, és nem emlékszik a pontos dátumra, elég, ha az évet és a hónapot megadja.

a felvétel körülményei: a technikai adatokat, fényviszonyokat kell ide beírni – nem kötelező kitölteni.

Egy fotó csak akkor vehet részt a pályázaton , ha a következő információs mezők korrekten vannak kitöltve: cím, leírás (ha a cím önmagában nem egyértelmű), szerző neve (lehet becenév is), a felvétel helyszíne és dátuma.

– a file feltöltése után a kép nem jelenik meg azonnal, a moderátor és a szerkesztők kapnak a feltöltésről egy értesítést . Ők megnézik a képet, a hozzá írt szövegeket, esetleg ellenőrzik a kategória-besorolást, ha szükséges, apró módosításokat-pontosításokat végeznek, majd jóváhagyják a feltöltést – amennyiben a kép megfelel a pályázat előírásainak, illetve a minimális technikai-tartalmi minőségi követelményeknek . A feltöltésről értesítést kap a feltöltő a megadott e-mail címre, és ebben szerepel az a szöveg is, ami a Vendégváró-site-on illusztrációként való felhasználást jelzi.

Amennyiben Ön nem járul ehhez hozzá, írjon erre az e-mailre egy választ a megfelelő tartalommal (pl.: nem járulok hozzá). Kérjük, akkor is válaszoljon feltétlenül, ha valaki esetleg az Ön e-mail címével visszaélve, az Ön tudta nélkül töltött fel képet! Ebben az esetben természetesen haladéktalanul eltüntetjük a site-ról azt a fotót.

Fontos: ha valaki egyszerre több képet tölt fel (egy menetben maximum 5-öt lehetséges), minden egyes képpel kapcsolatban külön értesítést kap – és természetesen arról is egyenként dönthet, hogy melyik kép illusztrációs felhasználásához járul hozzá, illetve melyik képéhez nem.

Ha valaki nem járul hozzá egy kép felhasználásához, attól a pályázaton teljes jogúan részt vesz! Akik hozzájárulnak, havonta részt vesznek egy külön sorsoláson, amelyen a Well-PRess kiadó ajándékkönyvét nyerhetik meg. Ennek további feltétele: a kép legyen alkalmas a site-on való felhasználásra (az esetek többségében például nem tartozik ezek közé egy mégoly szépen fotózott erdőrészlet).

A Vendégváró munkatársai “versenyen kívül” vehetnek részt a játékban: képeket tölthetnek fel, lehet a képekre szavazni, de a díjazottak közé nem kerülhetnek!

Ha a feltöltéssel valami problémája akad, írjon a következő e-mail címre: fotopalyazat@vendegvaro.hu

A díjazás rendje

A site-on megjelenő képeket havonta értékeljük – először február közepén.
A professzionális fotósokból álló zsűri minden hónapban kiválasztja a kategóriák legjobbjait, akik könyvajándékot kapnak, illetve a hónap legjobb fotóját, amelynek készítője könyvcsomagot kap.
Továbbra is lehet szavazni valamennyi képre, és természetesen lehet véleményt mondani, “megbeszélni” a képeket.

Kellemes utazást, jó fotózást és eredményes pályázást kívánunk mindenkinek!

Details

Start:
2006, January 31 @ 00:00 UTC+0
End:
2006, December 31 @ 00:00 UTC+0
Cost:
Free
Website:
http://www.vendegvaro.hu/vv-cikk.php?cikk=1111