Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Varga Tamás tárlatvezetése a Ballenesque – Roger Ballen szerint a világ kiállításon

július 14 @ 18:00 - 19:00 CEST

Varga Tamás tárlatvezetése a Ballenesque – Roger Ballen szerint a világ kiállításon
2022.07.14. 18.00
Néhány éve, a Fictures projektemre készülve – melyben dokumentarista hagyományokra alapozva, a hitelesség megkérdőjelezésével mesterkélt helyzeteket hoztam létre – inspirációkat kerestem. Így fedeztem fel újra Roger Ballent magamnak. Ballen képei nagy hatással voltak és vannak rám. Veszélyes terep minden befogadónak, beszippant vagy eltaszít, de mindenképpen megérint, saját utakra vezet. Ezek a képek a lélek előadásai. 
Nagyon átgondolt, megkonstruált képek vagy csak kipattantak a mester lelkének mély rétegeiből? Jöhet Jung, az árnyék, az archetípusok vagy akár József Attila Szabad ötletek jegyzéke. Beszélhetünk róla….
(Varga Tamás)
Varga Tamás – orvos, pszichiáter, fotográfus – munkái zömét nagyformátumú fényképezőgéppel készíti. Érdeklődése középpontjában analóg és történelmi fototechnikák állnak. Nem kíván az archaizálók útján haladni, friss, kortárs szemlélettel, 21. századi fejjel, szemmel, látásmóddal használja ezen eljárásokat. Tartalmilag visszatérően foglalkozik a közép-kelet-európai lét sajátos aspektusaival, negatív sztereotípiákkal küzdő csoportok bemutatásával, megrendezett, fikciós, „fake news” tematikával.
A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – Július 14.
A résztvevők száma maximum harminc fő.
A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.
https://www.maimano.hu/programok/ballenesque-roger-ballen-szerint-a-vilag
https://www.facebook.com/events/1208205663271042/

Details

Date:
július 14
Time:
18:00 - 19:00 CEST
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1208205663271042/

Organizer

Mai Manó Ház
Email:
noreply@facebookmail.com

Venue

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Map