Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vancsó Zoltán: Tangerine Dream Slideshow

június 22 @ 20:00 - 23:00 CEST

Vancsó Zoltán fotográfus öt év után újra egész estés slideshow-val jelentkezik!
– – – – –
“Buñuel arra a kérdésre, hogy miért csinál filmet, azt felelte: Azért, hogy megmutassam, ez a világ nem a lehetséges világok legjobbika. Azt hiszem, ez, a világ dolgain körbevezető slideshow-m is emiatt készülhetett el, ráadásul egy olyan számomra válságos esztendő képeiből, amikkel csak évek múltán volt erőm szembenézni.
Egy tizennyolc fejezetből álló kép-szimfóniát látunk a vásznon, amelyhez a kamaszkoromban felfedezett Tangerine Dream együttes elektronikus zenéje társul – meglehetősen szubjektíven és szabadon kezelve a számomra meghatározó lemezeik hanganyagát. (A zenében 1976 és ’86 közé ugrunk vissza.)
Ebben a gigantikusra sikeredett műben szinte valamennyi alkotói korszakom képi jellemzői és témái felbukkannak: a fekete-fehértől a színes, bemozdult felvételeken át a víz alatti fényképekig, a csendéletektől a tájképeken át a streetphotóig nagyon tág vizualitás között mozog a háromszáznál is több felhasznált fotográfia.
Mélyebb rétegükben ezek mind metaforák, tele szimbólumokkal, amikhez hozzájönnek még a képek közti áttűnéseknek köszönhető további asszociációs lehetőségek. Már-már a végtelent közelíti a megfejtésre váró titok, azaz egy nem mindennapi szellemi kalandra invitálom nézőimet.” (Vancsó Zoltán, fotográfus)
https://www.facebook.com/events/1021776398471626/

Részletek

Dátum:
június 22
Időpont:
20:00 - 23:00 CEST
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1021776398471626/

Szervező

Zoltan
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Lurdy Mozi