hétfő, november 29, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában – Filmvetítés

november 28 @ 15:00 - 18:00 CET

Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában – Filmvetítés

Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában – Filmvetítés


2021. november 28-án, vasárnap, 15 órától a Gróf Széchenyi Zsigmond vadász-író fényképei című kiállításhoz kapcsolódva a Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában című filmet vetítjük. A film vetítésekor a vendégünk lesz Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, a film vezető producere.
1964 januárjában Széchenyi Zsigmond és felesége a magyar kormány megbízásából trófeagyűjtő expedíción vesz részt Kenyában, hogy kiegészítse az 1956-os forradalom idején megsemmisült múzeumi állattár anyagát. Utolsó útinaplójában (Denaturált Afrika) a 30 évvel korábbi kelet-afrikai utazása óta bekövetkezett és az aktuális úton tapasztalt óriási változásokat kritizálja és elemzi ki, megrázó módon eleveníti meg az évtizedek alatt teljesen átalakult kontinenst, az eltűnő vadállományt, a civilizáció térhódítását… A Vadonvilág nemcsak a Kilimandzsáró vidékére kalauzol el, hanem mozaikszerűen feleleveníti a legendás vadász-író-nemesember életének legjelentősebb, olykor a szó legszorosabb értelmében vett sorsdöntő epizódjait az állati és emberi természet útvesztőjében.
Vezető producer: Vida József
Pruducer: Lajos Tamás
Rendező: Lerner János
Dramaturg: Bak Zsuzsanna
Operatőr-vágó: Tóth Zsolt Marcell
https://vadonvilagfilm.hu/
Időpont: 2021. november 30., vasárnap, 15 óra
Helyszín: Capa Központ
A filmvetésen 1000 Ft-os, kedvezményes belépőjeggyel lehet részt venni. A belépőjegy ára magában foglalja a kiállítás aznapi megtekintését is. A belépőjegyek árusítása fél órával a film vetítése előtt kezdődik.
A Capa Központ teljes területén javasoljuk a maszk viselését és a kézfertőtlenítő használatát, továbbá kérjük, hogy tartsák a megfelelő szociális távolságot.
***
Gróf Széchenyi Zsigmond vadász-író fényképei
„A vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás.”

Gróf Széchenyi Zsigmond vadász-író fényképei


„Széchenyi Zsigmond átütő megjelenítőerőtől duzzadó szövegein a természet beható ismerete és rajongó szeretete érződik. Fényképein is tetten érhető az a nem szűnő kíváncsiság, amely a növény- és állatvilág mellett az útjai során megismert emberek felé is irányult, bár legjobban a civilizációtól távol, egy tábortűz mellett ülve érezte magát. Természetszerető humanista gróf, könyvgyűjtő nemesi segédmunkás, vadász-író-fényképész, egy sokrétű ember fotográfiái.” (Virágvölgyi István kurátor)
https://www.facebook.com/events/215388103947738/

Részletek

Dátum:
november 28
Időpont:
15:00 - 18:00 CET
Esemény kategória:
Esemény címkék:
https://www.facebook.com/events/215388103947738/

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1065 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
View Helyszín Website