Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vadászok – Fotókiállítás Budapest belvárosában

2021, September 24 @ 08:00 - 2021, October 14 @ 17:00 CEST

“„Mindenki vadászik. A fotósok kompozícióra, a vadászok trófeára, az állatok pedig prédára. A terítéken olyan világok vannak, amit csak kevesen látnak. Figyelünk, várunk, eggyé válunk. A vad, a vadász és a fotóművész is a természet ölelésében vár. Vár a megfelelő pillanatra. Vadászik, de mind-mind másra. A fényképész a tökéletes pillanatra, a jó fényre és kompozícióra, a vadász a trófeára, a vad a zsákmányra. Bár a nézőpontok különbözőek, mégis van párhuzam. Az élmény és a természet közelsége. Mindannyian csendben ülünk, fülünket hegyezve, szemünket nagyra nyitva, hogy mikor érkezik el a várva várt jelenet, ami mindent megváltoztat. A fotók művészi értéket adnak a környezet szónak, új perspektívából mutatják be nekünk a lakóhelyünket. Ez a kiállítás is erről szól. Az emberek és állatok oly közel, mégis oly távol élnek egymástól, ezért a természetfotósok, fotóművészek és konceptuális alkotók a világ különböző országaiból kölcsönadják saját látásmódjukat, hogy jobban megismerhessük a körülöttünk lévő világokat.” (Radisics Milán fotóművész, a kiállítás kurátora)

Szeptember 25-én megnyitja kapuit a 2021-es év legnagyobb természeti kiállítása, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás.
Az 1971-es budapesti vadászati világkiállítás 50. évfordulójának emléket állító, nagyszabású rendezvénysorozat központi helyszíne a főváros szívében található, az elmúlt időszakban teljesen megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ lesz, de a belváros szívében is készülnek egy kis vizuális meglepetéssel a szervezők a Capa Központtal karöltve: az Erzsébet téren “Vadászok” címmel nyílik fotókiállítás szeptember 24-én, ami három héten keresztül látogatható.

Kiállító alkotók: Alexease, Magyarország; Berta Béla, Magyarország; Bokor Béla, Magyarország; Blaumann Ödön, Magyarország; Daróczi Csaba, Magyarország; Fülöp Bálint, Magyarország; Hegedűs Máté, Magyarország; Hogya István, Magyarország; Koncz-Bisztricz Tamás, Magyarország; Krizák István, Magyarország; Máté Bence, Magyarország; Násfay Béla, Magyarország; Potyó Imre, Magyarország; Radisics Milán, Magyarország; Simon Zoltán, Magyarország; Robert Capa, Magyarország; Florian Mollers, Németország; Graziano Panfili, Olaszország; Jonathan Percy, NY, Amerikai Egyesült Államok; Max Ellis, Egyesült Királyság; Milos Prelevic, Szerbia; Peter M. Madsen, Dánia ”

A kiállítás ingyenes!

Időpont: 2021. szeptember 24. – 2021. október 14.
mindennap a nap 24 órájában.
Helyszín: Erzsébet tér
Kurátor: Radisics Milán

Forrás