szerda, szeptember 29, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

“Törések” fotókiállítás megnyitója – Inauguração da exposição de fotografia “Ruturas”

május 19 @ 18:00 - június 14 @ 21:00 CEST

A Budapest Photo Fesztivál széleskörű programjának keretein belül május 19 és június 14 között megtekinthető lesz a Dokubrom Galériában a „Törések” fotókiállítás, amely Augusto Brázio és Luísa Ferreira portugál művészek munkáit mutatja be.
Napjaink társadalma gyors egymásutánban szembesült kitörő gazdasági növekedéssel és teljes lelassulással. Ezek a változások, nagy hatással vannak az érintett társadalmakra. Egy olyan kis és törékeny gazdasággal rendelkező országban, mint Portugália, komoly következményekkel jár ez az időszak. Augusto Brázio és Luísa Ferreira munkái elvezetnek bennünket a valóság és a fikció közötti világba, a törések metaforáin keresztül.
Objektívebb megközelítésben, láthatjuk Augusto Brázio 2013-as munkáját (For Sale), amikor is az ország súlyos gazdasági válságban szenvedett, amely országszerte több ezer üzlet bezárásához vezetett. A válságból való kilábalás után sok város és különösen Lisszabon népszerű turisztikai célponttá vált. A hirtelen népszerűség sok lakó kilakoltatásához vezetett, hogy helyet biztosítsanak a turisztikai szálláshelyeknek, amelyek gazdaságilag jövedelmezőbbek. Erről a történetről számolt be Loreto-ban Luísa Ferreira.
A kiállítás a Budapest Fotófesztivál hivatalos programjának része, és az Imago Lisboa Fotófesztivállal való együttműködés eredménye. Az Imago Portugáliában és külföldön is arra törekszik, hogy a mai társadalmi problémákra reflektáljon.
A látogatók biztonságának érdekében a galériába való belépés csak védettségi igazolvány felmutatásával és maszkban lehetséges. Köszönjük a megértést és szeretettel várunk minden érdeklődőt!
——————————————–
Exposição de fotografia “Ruturas”
No âmbito do vasto programa de exposições do Budapest Photo Festival, estará patente ao público, entre os dias 19 de Maio e 14 de Junho, na Galeria Dokubrom, a exposição de fotografia “Ruturas”, reunindo obras dos artistas portugueses Augusto Brázio e Luísa Ferreira.
A sociedade atual tem assistido a fenómenos de aceleração e desaceleração económica com curta regularidade. Este fenómeno tem tido forte impacto nas sociedades onde que tal acontece. Portugal, um pequeno país no sul da Europa e de frágil economia, tem sentido de forma profunda as consequências de tais acontecimentos. Entre realidade e ficção, estas obras de Augusto Brázio e Luísa Ferreira convidam-nos a mergulhar nas metáforas dessas ruturas.
Numa abordagem mais objetiva encontramos a obra de Augusto Brázio (“For Sale”) realizada em 2013, quando o país se confrontou com uma profunda crise económica que levou ao encerramento de milhares de lojas por todo o país. Com a recuperação dessa crise muitas cidades e particularmente Lisboa conhecem um enorme interesse por parte do turismo. Essa avidez, conduz ao despejo de muitos moradores para dar espaço a alojamentos turísticos, de maior rentabilidade económica. Essa é a história relatada em “Loreto” de Luísa Ferreira.
A exposição faz parte do programa oficial do Budapest Photo Festival e foi organizada em colaboração com o Imago Lisboa Photo Festival.
Para segurança de todos os presentes, a entrada na galeria só será permitida mediante apresentação do certificado de vacinação e uso de máscara. Agradecemos a compreensão e ficamos à vossa espera
https://www.facebook.com/events/461164145178218/

Részletek

Kezdés:
május 19 @ 18:00 CEST
Vége:
június 14 @ 21:00 CEST
Esemény kategóriák:
,
https://www.facebook.com/events/461164145178218/

Szervező

Instituto Camões Budapeste
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Fortebolt-Dokubrom