Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

TEST A LELKE MINDENNEK – Eifert János fotóművész kiállításának megnyitója

2022, October 21 @ 18:00 - 21:00 CEST

TEST A LELKE MINDENNEK

Eifert János fotóművész kiállítása

Megnyitó:

2022. október 21. péntek 18:00 óra

A kiállítást megnyitja: Lőrinc Katalin Harangozó Gyula-díjas táncművész

Helyszín: Polgár Centrum – Újpest Galéria

A kiállítás 2022. október 21. – november 12. között tekinthető meg.

„Eifert János tánc- és akt-képei kerülnek bemutatásra, egyrészt azok, amelyek már bejárták a világot és számos díjat, elismerést szereztek a fotóművész számára. Másrészt azok az új képek is, amelyek még nem szerepeltek a nyilvánosság előtt, de jellemzik alkotójuk kísérletező, kreatív, és sajátos stílusát, illetve gondolkodásmódját.

Eifert János szerint a fotóművészet nemcsak a pillanat művészete, hanem a gondolkodásé is.”

Eifert János (1943-) szakmájának, művészetének itthon és külföldön egyik legismertebb képviselője, meghatározó egyénisége. Munkásságát nem lehet egységes stíluskategóriákba rendezni, sokoldalú, folyamatosan megújuló, kísérletező alkat. Tánc-, aktfotói, természetképei és az alkalmazott fotói alapozták meg ismertségét. Tanárként, előadóként, szakíróként és szakértőként is tevékenykedik.

247 önálló kiállítása volt, kétezernél több csoportos kiállításon szerepelt világszerte, több száz díjat, nagydíjat, különdíjat, diplomát érdemelt ki képeivel.

A világ 40 országában fényképezett, ebből és különböző témáiból páratlan értékű archívumot állított össze. Fényképei, képriportjai, írásai rendszeresen jelentek meg a szaksajtóban, hazai és külföldi lapokban, könyvekben, kiadványokban, az elektronikus sajtóban, Interneten. Filmekben, televíziós műsorokban, színpadi látványként, színházi díszletként gyakran használták fel fotóit, ő maga is gyakran jelent meg különböző film- és TV-műsorokban, sorozataiban. Számos fotóalbumhoz, kiállítási katalógushoz írt bevezetőt, előszót, nyitott meg kiállításokat, tartott előadásokat, amelyeknek megírt szövegét dokumentálta. Könyvei jelentek meg.

A FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique), a világ legnagyobb fotóművészeti szövetsége, amely 85 országot, és közel egymillió fotóst foglal magában, 1992-ben ESFIAP (Tiszteletbeli Kiválóság), 2022-ben EFIAP/s (Kiváló Művész) kitüntetéssel ismerte el munkásságát.

2005: Táncművészetért – a Magyar Táncművészek Szövetsége kitüntetése

2006: Fotóművészeti Alkotói Nagydíj (MAOE)

2012: Magyar Érdemkereszt Tisztikeresztje

2013: Hódmezővásárhely díszpolgára

2018: PSA (Photographic Society of America) által adományozott EXCELLENCE (EPSA) díj tulajdonosa

2021: a Magyar Fotóművészek Világszövetsége Életmű-díját, valamint a magyar fotográfia legrangosabb szakmai elismerését, a Balogh Rudolf-díjat kapta meg.

https://www.facebook.com/events/512142860399035/

Details

Date:
2022, October 21
Time:
18:00 - 21:00 CEST
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/512142860399035/

Organizer

Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft.
Email:
noreply@facebookmail.com