Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Természetfotó tábor fiataloknak a Bakonyban Szabó Béla fotográfus vezetésével

2016, július 31 @ 13:24 - 2016, augusztus 5 @ 20:00 CEST

Ingyenes
tatrai_attila_copy.jpg

Természetfotó tábor fiataloknak a Bakonyban.

Természetfotó tábor fiataloknak a Bakonyban.

A győri székhelyű, 1987-ben alapított Reflex Környezetvédő Egyesület immár 10 alkalommal szervezi meg Rómer Flóris nyomában a Bakonyban elnevezéssel természetfotós táborát a pápateszéri oktatóközpontjában. A jubileumi tábor időpontja 2016 július 31-augusztus 6. A kellemes nyári kikapcsolódásra elsősorban olyan, 13-23 év közötti fiatalokat várunk, akik rendelkeznek alapvető számítógépes és valamilyen szintű fényképezőgép használati ismerettel, de a napjainkban mindenkit elöntő képáradatban nincs meghatározó előképzettségük a vizuális kultúra területén a „jó” kép kiválasztására. Célunk e képesség fejlesztése, az eszközhasználat tudatos szintre emelése, a fényképezőgép funkcióinak ismerete. A természetfotós tábor 7 napja alatt megtanítjuk a résztvevőket a tudatos képkészítés alapjaira. Szeretnénk megismertetni a részvevőket a természetfotózás írott és íratlan szabályaival, a környezettudatos, a világ dolgaira odafigyelő fotográfus képével. A tábor ideje alatt megismerkedünk a 1800 évek kiemelkedő tudósának Rómer Flórisnak a munkásságával is, aki a Bakony első „tudományos” leírását készítette és könyve 1860-ban jelent meg. Nyomában bebarangoljuk a Bakony legszebb tájait fényképezőgéppel.

Az egy hét alatt készült képekből kiállítás nyílik a tábor záró napján Pápateszéren.

A fotótábor szakmai vezetője Szabó Béla fotográfus, fotóművész, szakoktató (www.belafoto.hu) (https://vimeo.com/szabobela) a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja, a Széchényi Egyetem Apáczai Karának előadója. A Bakony, Rómer Flóris nyomában fényképezőgéppel c. könyv szerzője.

A mikroszkópos fényképezés világába a résztvevőket dr. Halbritter András biológus a Széchényi Egyetem Apáczai Karának oktatási dékán-helyettese vezeti be.

A fotótábor részvételi díja teljes ellátással 32.000 Ft. Maximális létszám: 18 fő.

További információ és jelentkezés: Nagy Péter programvezető, Reflex Környezetvédő Egyesület. E-mail: npluszp@gmail.com, telefon: 06 30 289 9940

Részletek

Kezdés:
2016, július 31 @ 13:24 UTC+0
Vége:
2016, augusztus 5 @ 20:00 UTC+0
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória:
Esemény címkék: