Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Természet és fantázia – Dékány Krisztina és Dékány Zsolt fotókiállítása

március 8 @ 18:00 - április 4 @ 18:00 CET

“Ősszel Tihanyban volt kiállításunk, amelyen Krisztinával (lányommal) közösen, az Ő rajzait és az én fotóim lehetett megtekinteni, rendhagyó, digitális keretekben.

Jó visszajelzéseket kaptunk és többen is jeleztétek, hogy örömmel eljönnétek, ha közelebb hoznánk a kiállítást. Immár összeállt minden, hisz itthon, Pécsett is láthatjátok a tárlatunk.
Örömmel vesszük, ha eljöttök s velünk ünnepeltek, ezen a nekünk fontos kiállításon.
Nézzétek meg, kérdezzetek, mi szívesen beszélünk alkotásainkról.
A kiállításunk címe újra Természet és fantázia. Törekszünk a természetességre, de egy kis másság belefér. Inkább hangulatokat szeretnénk átadni, a hitelesség határán táncolva.

Az egész ott kezdődött, hogy rajzolni kezdtem, majd fotózni. Grafikusnak szerettem volna tanulni, de az élet és a politika közbeszólt, így végül fotós lettem. Nem bánom, mert nagyon szeretem ezt a sokat adó kreatív szakmát.
Persze azóta is készült több rajzom, de én inkább fotós vagyok.

Aztán megszületett Kriszta, életem legnagyobb ajándéka. Tanítgattam fotózni és rajzolni is. Azt gondoltam, jobb, ha mindkettőt megtanulja. Így fényképészként végzett, de ezzel nem érte be. Mindig is szerette a különféle látásmódokat, és a művészeteket, de leginkább a rajzolást. Már egészen kis korában is érdekelték a vízalatti világok, s a tengerek. Így, miután 2010-ben az Egyesült Királyságban tengerparti városba költözött, ahol ez az érdeklődés felerősödött, azóta leginkább
tenger témájú rajzokat szeret készíteni. 2012-ben elkezdett egyre több energiát tenni a rajzolásba, többnyire a színes ceruzarajzok érdekelték, de a kísérletezéseknek sosincs vége…”

Részletek

Kezdés:
március 8 @ 18:00 CET
Vége:
április 4 @ 18:00 CET
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
,

Helyszín

Halász Rezső Galéria
Szent István tér 17.
Pécs, 7600
+ Google Térkép