vasárnap, augusztus 1, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Sztalker-anomáliák. Záró tárlatvezetés Katona Vilmossal

2020, március 8 @ 17:00 - 19:00 CET

Sztalker-anomáliák. Záró tárlatvezetés Katona Vilmossal
2020. március 8. 17.00
A záró tárlatvezetésre felkért építész-teoretikus és szakíró 2013-ban a Régi-Új Magyar Építőművészet hasábjain Kapu a jelenbe címmel írt kritikát Czigány Tamás fotóművészetéről, amely a neves magyar építész egyedi látásmódját Tarkovszkij filmes világán keresztül interpretálta. Katona Vilmos azóta is szenvedélyesen látogatja az elhagyott helyszíneket, az egykori utópiák napfényes vagy sötét városi tereit, épített környezetét. A vágyak és tények ambivalenciája ragadta meg Katharina Roters fotógyűjteményében is, amely a személyesség és személytelenség, érzékiség és érzéketlenség kontrasztját, másként a Sztalker zóna-élményét írja újra mai nyelvezettel. A zóna-élmény az építőanyag brutalitása és a magukra hagyott terek költői öncélúsága által a szocialista rendszer modern torzóiban érhető tetten leginkább a „keleti blokk” számos pontján, így Örményország ősi földjén is.
Dr. Katona Vilmos (1983) építészmérnök. Szakterülete az építészettörténet és -elmélet, különös tekintettel a kortárs liturgikus építészetre. A Soproni Egyetemen működő Alkalmazott Művészeti Intézet építész tanszékének vezetője, a Symmetry: Culture and Science folyóirat szerkesztője, valamint az MTA Építészeti Tudományos Bizottságának köztestületi tagja.
Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Egy álom anatómiája – március 8.
A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.
https://www.facebook.com/events/902142523534942/

Részletek

Dátum:
2020, március 8
Időpont:
17:00 - 19:00 UTC
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
View Esemény Website

Szervező

Mai Manó Ház
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Térkép