csütörtök, október 28, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szentesi Fotókör kiállítása

2011, november 22 @ 19:00 - 2011, december 31 @ 01:00 CET

szentesi_fotokor_csoportkep_szines.jpg

Hatvan éves a szentesi kultúrház2011. november 22-én kedden 18.00 órakor nyílik meg Szentesen a Művelődési és Ifjúsági Házban a Szentesi Fotókör tagjainak az ünnepi rendezvényre összeállított kiállítása.

Hatvan éves a szentesi kultúrház
2011. november 22-én kedden 18.00 órakor nyílik meg Szentesen a Művelődési és Ifjúsági Házban a Szentesi Fotókör tagjainak az ünnepi rendezvényre összeállított kiállítása.
A Szentesi Fotókör 1974-ben alakult újjá és ezen időponttól megszakítás nélkül működik napjainkig. Előtte is volt fotós élet szentesen, mivel több alkalommal is alakult fotószakkör a városban, nagyobb iskolákban, munkahelyeken többször is működtek fotós kisközösségek. Néhány csoport foglalkozott „művészképek készítésével” is, de legtöbb esetben a nehezen és nagyon körülményesen működő fotószolgáltatásokat pótolta ez a szervezett laborálási lehetőség. Az iskolai, vagy az üzemi fotólaborban gyorsan el lehetett készíteni a rendezvényeken és a családi eseményeken készített fényképeket. A Móricz Zsigmond művelődési Házban megalakult Szentesi Fotókör összefogta a városi és a járási kis fotószakköröket, kimondottan fotóművészi alkotások létrehozása és pályázatokon, kiállításokon történő szerepelés volt a tagok célja. 1980-tól elindult az intézményben egy megyei fotópályázat, ez most Alföldi Fotószalon néven egy országos fotópályázat lett. 1983-ban aktfotókból rendeztek különleges fotókiállítást, az akkori politikai rendszerben ez egy megtűrt és rendhagyó tárlat volt. Ez a kiállítás indította el egy aktfotó pályázat létrehozását, mely most a Szentesi Aktfotó Biennálé néven az Alföldi Fotószalonnal együtt az ország legrangosabb fotóművészeti kiállításai közé tartozik. A fotókörnek helyet adó művelődési intézmény mindig segítette az alkotócsoport működését és a kiállítások, pályázatok megrendezését.
A fotókör tagjai több esetben rendeznek Szentesen fotókiállításokat, bemutatkozási lehetőséget adva más sikeres fotósoknak és fotós alkotóközösségeknek is a városunkban. Fotóiskolák rendszeres szervezésével lehetőséget teremtenek másoknak is a fotózás megtanulására, a fotóművészet megismerésére. Az alkotócsoport tagjai sokat szerepelnek az ország jelentős fotókiállításain és fotópályázatain, ahol mindig több képüket fogadják el és díjakat is nyernek. Külföldi fotós közösségekkel is jó kapcsolatot tartanak fenn, rendszeresen mutatkoznak be kiállítási anyagokkal Szerbiában és Romániában is.
A mostani kiállításon egy ízelítőt adnak a Szentesi Fotókör tagjai a sikeres kiállítási képeikből, mert azon alkotásaikból rendezik meg a tárlatukat, melyek már több esetben eredményesen szerepeltek fotókiállításokon. A tárlatot Kruzslicz Pál újságíró nyitja meg, aki a művelődési ház múltjából és a Szentesi Fotókör életéből is sok érdekességet felelevenít.
Az évfordulós kiállításon a képeikkel bemutatkozik: Albert Béla, Apró Mária, Barna Péter, Bíró Albert, Doba Lajos, Györgyi László, Hegedűs Tamás, Kiss János, Kozma Anita, Králik Emese, Levendovics György, Marton Ferenc, Nagy István, Pusztai Péter Pál, Tóthné Timafalvi Gizella, Vajda Krisztina, Vörös János. A kiállítás december végéig látogatható.

Nagy István, a Szentesi Fotókör vezetője

Részletek

Kezdés:
2011, november 22 @ 19:00 CET
Vége:
2011, december 31 @ 01:00 CET
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,