Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Symposion // Neogrády-Kiss Barnabás: Solitude

június 9 @ 20:00 - 23:00 CEST

A Symposion bemutatja:
NEOGRÁDY-KISS BARNABÁS: SOLITUDE
A Solitude játék. Játék az Én-nel, az egyedülléttel, a bezártsággal, az érzésekkel, a fájdalommal, és a képi nyelvvel. A képekkel, mint a nyelvre lefordíthatatlan mágikus „szavakkal”, „mondatokkal” A Solutide egyszerre szó és kastély, ahol az alkotó egy rezidenciaprogram keretében, a koronavírus terjedése nyomán kialakult különleges szituációban – amelyben azóta is élünk -, csak a képekben, képekkel tudott beszélni másokkal és persze önmagával, azaz elmerülni és felbukkanni a magány felhőjéből. A Symposion Kiadó gondozásában megjelent első fotókönyve nem puszta bemutatása vagy magyarázata az élethelyzetnek, annál jóval több. Az önálló életre kelt, újabb-és újabb összefüggésbe, narratívába ágyazódó képek saját „beszédét” látjuk, aminek számtalan értelmezése lehet. A Solutide olyan tükör, amelyben bárki saját magára ismerhet, ha lemond a szavakról és átengedi magát a látvány áramlásának.
Neogrády-Kiss Barnabás 1989-ben született Budapesten. 2008-ban a második agyműtétje után újra kellett tanulnia használni a testének a jobb felét, a jobb kezét és lábát, illetve arca jobb oldalának mimikáját. A látása is tartósan sérült, a normális 180 fokos látás helyett mindkét szemével 90 fokot lát balra. Még most is folyamatosan fejlődik a beszéde és a világhoz való viszonya. Számára a legtöbb embernek oly magától értetődő látás, érzékelés és a képek egy állandó kutatás, kérdezés tárgyai, amelyeket munkáiban próbál feldolgozni, megérteni. 2012 és 2015 között elvégezte a Kaposvári Egyetem Művészeti Kar fotográfia szakát, majd tanulmányait 2015-től 2017-ig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakán folytatta.
Kettős kötés című munkájával, amelyben sérült látását, világérzékelését próbálja egy indirekt, mélyen intuitív módon megmutatni, elnyerte a Capa-nagydíjat.
// 2021 decemberében jelent meg, a Symposion Kiadó gondozásában első photobookja, a Solitude. //
A beszélgetés után Neogrády-Kiss Barnabás dedikál, a könyv a helyszínen, kedvezményes áron megvásárolható.
https://www.facebook.com/events/584632042925509/

Részletek

Dátum:
június 9
Időpont:
20:00 - 23:00 CEST
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/584632042925509/

Szervező

Jazz Kocsma
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Jazz Kocsma