Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Schild Tamás: Mészárszéki anzix – Kiállításmegnyitó

April 4 @ 18:00 - 21:00 CEST

Köszöntőt mond Somosi Rita esztéta, A Budapest Fotófesztivál társigazgatója. Megnyitja: Máthé Andrea esztéta, a kiállítás kurátora.

A Karinthy Szalonban ezúttal Schild Tamás évekkel korábban fotografált sorozatát ismerhetjük meg, melynek a Mészárszéki Anzix címet adta. A képek valóban mészárszékeken születtek. A néző azonban alapvetően ne éles, véres, naturalista, dokumentarista látványvilágra számítson: A fotográfusi szándék nem adott pillanatnyi történések megörökítése, sokkal inkább egy transzponált valóságé; inkább kérdésfelvetések ezek, mint válaszok:

Aki valaha ölt már meg bogarat, készült rá és vett részt disznóölésen, ismer egyfajta borzongást. Vagy aki boncolt békát, patkányt, madarat, látott megnyíló testet, a titkot, a csodát, ami feltárul, megint csak ismer egy másmilyet, borzongással vegyes áhitatot. És hogyan viszonyulunk a mészárlás gesztusához? A következményekhez? Az események melyik szereplői oldalán állunk? Hol a határ, térben, időben és szereplőkben? Lehetséges jelentésrétegeit az alkotó évekig dolgozta fel önmaga számára. Most, amikor nézők elé tárja, a nagyméretű nyomatok mellett a különteremben több változatban, eltérő sorrendű vagy válogatású, más-más hangsúlyú és értelmezési lehetőséget kínáló vetített képsorokkal teszi artikuláltabbá és árnyaltabbá a megrázó élményt.

https://www.facebook.com/events/131228453248642/

Details

Date:
April 4
Time:
18:00 - 21:00 CEST
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/131228453248642/

Organizer

Schild Tamás
Email:
noreply@facebookmail.com