Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Sanghaj mindennapjai a Művészetek palotájában

2013, szeptember 15 @ 18:00 - 2013, szeptember 22 @ 18:00 UTC+0

Ingyenes
sanghaj-mindennapjai-kiallitas.jpg_368x800.jpg

A Művészetek Palotája két párhuzamos kiállításán Sanghaj kerül fókuszba. A Sanghaj mindennapjai című tárlaton a kínai város fotósorozattal mutatkozik be a magyar nagyközönségnek. A fekete-fehér képek a sosem pihenő, 25 milliós metropolisz életébe engednek bepillantást.Kevesen tudják, hogy Sanghaj modernista, illetve art deco épületei nagyrészt egy magyar építész, az orosz hadifogságból Kínába szökött Hugyecz László Ede tervei alapján épültek. A sanghaji art deco a kiállításon archív és mai fotókon jelenik meg.

A Művészetek Palotája két párhuzamos kiállításán Sanghaj kerül fókuszba. A Sanghaj mindennapjai című tárlaton a kínai város fotósorozattal mutatkozik be a magyar nagyközönségnek. A fekete-fehér képek a sosem pihenő, 25 milliós metropolisz életébe engednek bepillantást.
Kevesen tudják, hogy Sanghaj modernista, illetve art deco épületei nagyrészt egy magyar építész, az orosz hadifogságból Kínába szökött Hugyecz László Ede tervei alapján épültek. A sanghaji art deco a kiállításon archív és mai fotókon jelenik meg.

Rendező: Shanghai International Culture Association, Shanghai Federation of Artists and Literary Circles, Shanghai Photographers Association

Részletek

Kezdés:
2013, szeptember 15 @ 18:00 UTC+0
Vége:
2013, szeptember 22 @ 18:00 UTC+0
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória: