-1.5 C
Budapest
vasárnap, január 23, 2022
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Roma sorsok, gyerekarcok, életképek – Fotókiállítás Márkos Tamás munkáiból

2021, december 10 - 2022, január 15

Elsőként Székelyudvarhelyen mutatja be Márkos Tamás fotóművész vándorkiállítását a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a Haáz Rezső Múzeummal partnerségben: a Tűzpróba című, roma sorsokat, gyerekportrékat és életképeket bemutató szabadtéri tárlat anyaga december 10-től január 15-ig tekinthető meg a Haáz Rezső Múzeum homlokzata felőli kovácsoltvas kerítésen – írják a szervezők.

Márkos Tamás Kolozsváron élő fotóművész, fotóriporter, eseményfotós, aki számos hazai és külföldi csoportos és egyéni fotós műhelymunkát, képzést tart, mellette utcafotókat, felejthetetlen életképeket készít. Több egyéni és csoportos kiállításon mutatkozott be Romániában, Magyarországon és Angliában, főként lírai hangvételű felvételeit több elismerésben is részesítették – olvasható a közleményben.

A Székelyudvarhelyen kiállított képsor része egy nagyobb kiállítás anyagának, amely az év eleji somlyói tűzvészt követően készült Csíkszeredában, az Erőss Zsolt Arénában és Csíksomlyón. Márkos Tamás, miközben önkéntesként kreatív foglalkozásokat tartott a tűzvészben károsult gyerekek számára, mindvégig dokumentált. Így jött létre a zömében gyerekekről készült életkép- és portrésorozat, amely kiegészül a foglalkozások során született gyermekrajzokkal. E portrék, életutak, történetek és tekintetek egyfajta kapcsolatkeresést jeleznek azokkal, akik fedél nélkül maradtak a tűzvészt követően – írják a közleményben.

A kiállítás bővített változatát 2022-ben további helyszíneken is bemutatják, így Csíkszeredában, Kolozsváron és Budapesten is láthatják majd az érdeklődők.

Részletek

Kezdés:
2021, december 10
Vége:
január 15
Esemény kategória:
Esemény címkék:
https://www.facebook.com/events/1071413453642626/

Szervező

Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont
Telefon:
+40-266-214440
E-mail:
office@hagyomany.ro
View Szervező Website

Helyszín

Haáz Rezső Múzeum
Strada Beclean 2-6
Székelyudvarhely (Odorheiu Secuiesc), 535600 Románia
+ Google Térkép