Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

/ Fonott tükör / Woven mirror

2021, május 12 @ 19:00 - 2021, június 5 @ 22:00 CEST

A kiállítás a Budapest Fotófesztivál hivatalos programjának része.
Fonott tükör
Új munkáim az identitás és önazonosság kérdésével foglalkoznak. 2019 végén kezdtem készíteni a Woven Mirror képeket, melyek vászonra nyomtatott fotók és tükrös felületű műbőr felhasználásával készülnek. A képekhez felhasznált anyagokat különböző szélességű csíkokra vágom és összefonom őket, majd vakrámára rögzítem. A formanyelv továbbra is geometrikus, de korábbi munkáimhoz képest több réteget alkotva a síkból kilépnek a térbe.
A Woven Mirror sorozat előzményének tekinthető a 2019-es Holographic Memories kiállításom anyaga (Holographic Memories, TOBE Gallery, 2019 March, Budapest), melyen a ’80-as évek elejéről származó családi fotókat, mexikói milagrókat és holografikus anyagokat használtam fel az új fotográfiák elkészítéséhez, valamint ugyanitt 3D nyomtatóval készült, fényképekkel kombinált objektek is ki voltak állítva. Ebben a sorozatban az emlékekkel foglalkoztam és azzal, ahogyan az emlékek az idő múlásával megváltoznak.
A képek alkotóelemei egyrészt fotók, melyeken hálók vagy különféle geometrikus formák jelennek meg. Ezek részben az új munkákhoz készített fotók, de felhasználtam korábbi képeim részleteit is. A fotók és a tükrös felületek összefonásával bonyolult vagy minimalista szövetek jöhetnek létre. A fotócsíkok jelenítik meg az én egyedi jellemzőit, a tükrös felületek a keresést.
A tükrös felületek nem adnak éles képet. Ez egyrészt az anyag sajátosságából fakad, másrészt a csíkok elhajlásától, megfeszítésének erősségétől is függ. Így létrejöhetnek sík felületek, de homorú tükrök is, melyek torz tükröt tartanak az önmagát kereső elé. A tükörkép attól függően is változik, hogy a néző közelebb vagy távolabb helyezkedik el ezektől a felületektől. Az önvizsgálat, identitás kialakításának folyamatához hasonlóan néha biztosabb, máskor homályosabb a kép. A munkákon nem egyforma arányban jelenik meg a tükör. Ez jelképezi a intenzív keresést vagy az átmeneti harmónia állapotát.
A kétfajta szalag egymás alatt és fölött halad. Keresztezik, néhol kitakarják egymást, ezzel átalakítva a mintázatot. Identitásunk folytonos, de állandóan változik és fejlődik alkalmazkodva az aktuális kihívásokhoz. Egyéni jellemzőink által válunk elfogadottá, egyedivé. Ugyanígy alkot egy személy teljes egészet, miközben másképp viselkedik otthon vagy a munkahelyén, és előtérbe kerülhet a nemi, nemzeti vagy vallási identitása is a különböző szerepekben.
WOVEN MIRROR
Woven Mirror is a new series centred on the concept of identity and self-identity, which I began at the end of 2019. For these pictures, I cut photos, printed on canvas, and reflective leatherette into stripes of varying width, interwove them, and mounted them on stretchers. While the vocabulary of forms continues to be geometric, these new works are multi-layered and reach out into the third dimension.
My earlier body of work, Holographic Memories (shown at TOBE Gallery, Budapest, March 2019)
could be seen as an antecedent to the Woven Mirror series. In Holographic Memories, I exhibited
photos using family photographs from the early 1980s, Mexican Milagros and holographic
materials, complete with objects made with 3D printer, combined with photographs. In this series, I
strived to explore memories and the way they change over time.
The pictures of Woven Mirror are partly composed of photos representing grids or various geometric forms: either new photos especially made for these works or details of my earlier works. Photos interwoven with reflective surfaces can generate both intricate and minimalist textures. The stripes of photos stand for unique characteristics of the individuum, while reflective mirrors represent a quest.
Owing to the characteristics of the material and the differently curved and stretched stripes, the reflective surfaces do not yield sharp images. The method of weaving may result in plane mirrors as well as concave mirrors holding a distorting mirror up to the viewers exploring themselves. The image reflected also depends on the distance between the viewer and the reflective surface: it can yield clear or dim images, just like the process of self-examination and looking for one’s identity. The presence of mirrors alongside non-reflective surfaces is not always proportional in the works, symbolising the process of intense quest or transitional harmony.
As the two types of stripes are interwoven, they not only intersect but block out one another, transforming the pattern. Each identity is continuous, yet permanently changes and develops in accordance to the given challenge. It is owing to our individual characteristics that we become accepted and unique. In the same way, a person is complete, even if their behaviour is different at work and at home, and even if they act in different roles depending on which of their gender, national, or religious identities comes to the fore in a given situation.
https://www.facebook.com/events/294563508983669/

Kapcsolódó cikkek:

Részletek

Kezdés:
2021, május 12 @ 19:00 CEST
Vége:
2021, június 5 @ 22:00 CEST
Esemény kategória:
Esemény címkék:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/294563508983669/

Szervező

Három Hét Galéria
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Három Hét Galéria
Bartók Béla út 37.
Budapest, - 1114 Magyarország
+ Google Térkép

Kapcsolódó cikkek: