Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Rhododendron virágzás a Kámoni arborétumban

május 14 @ 05:30 - 18:00 UTC

A rhododendron Távol-Keletről származik, de napjainkra közel ezer faja él az északi féltekén: Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában – a legtöbb Kínában, Japánban és Indiában, kiváltképp a Himalája lejtőin. (forrás: wikipedia)
Az arborétum első fáit Sághy Mihály (1820-1875) ültette az 1860-as években. Az arborétum megalapítója azonban a szó szoros értelmében a fia, Saághy István (1865-1945) volt, aki a budapesti egyetemen államtudományokból doktorált. A növények iránti érdeklődést édesapjától örökölte, és annak nyomdokain járva, az egzóta gyűjteményt lassan arborétummá alakította át, mind a területet, mind a növények számát fokozatosan növelve. Szoros barátságot ápolt a környék arborétumainak alapítóival, munkáját dendrológus barátai is segítették. (forrás: erti.hu)
Áprilistól már itt is 18 óráig tart nyitva az arborétum, így elegendő időnk lesz bejárni a kertet.
Itt még nem jártunk Veletek, így nekünk is újdonság lesz. Kirándulásunk függ az időjárástól, de a szemerkélő eső sem csorbít a növények szépségén.
Belépő jegyek árai
FELNŐTT TELJES ÁRÚ JEGY: 800 Ft/fő
KEDVEZMÉNYES (DIÁK, NYUGDÍJAS, PEDAGÓGUS) BELÉPŐJEGY: 600 Ft/fő
10 FŐ FELETTI KEDVEZMÉNYES CSOPORTOS JEGY: 400 Ft/fő
A találkozó a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóban lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).
Az utazás részvételi díja: 9.000 Ft személyenként,
mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.
A regisztrációs díj 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.
A regisztrációs díjat a jelentkezés visszaigazolását követő 3 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:
Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000
Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.
Várunk Benneteket szeretettel!
https://www.facebook.com/events/341401381381360/

Részletek

Dátum:
május 14
Időpont:
05:30 - 18:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
https://www.facebook.com/events/341401381381360/

Szervező

TravelBus
E-mail:
noreply@facebookmail.com